ΔΕΝ αντέχει το ΝΑΤΟ σε μια ρωσική επίθεση στην ανατολική πτέρυγα

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στη σημερινή – σαββατιάτικη – έκδοσή του, φιλοξενεί άρθρο στο οποίο παρουσιάζεται έγγραφο της Ατλαντικής Συμμαχίας, σύμφωνα
με το οποίο η τρέχουσα οργάνωση και προετοιμασία του ΝΑΤΟ, δεν επαρκεί για την ανάσχεση ενδεχόμενης ρωσικής επίθεσης στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Πρόκειται για εσωτερικό έγγραφο της Ατλαντικής Συμμαχίας όπου καταγράφεται η πρόοδος στην προσπάθεια ενίσχυσης της ΝΑΤΟϊκής αποτροπής, όπου όμως αμφισβητείται η ικανότητα της ΝΑΤΟϊκής δύναμης να δράσει με ταχύτητα κι αν χρειαστεί για παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Μετά το πέρας του Ψυχρού Πολέμου, το ΝΑΤΟ μείωσε αριθμητικά τις δυνάμεις του ενώ και η δομή υποστήριξης των συμμαχικών δυνάμεων είναι πολύ πιο μικρή, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει δυσκολίες λογιστικής υποστήριξης στην ανατολική πτέρυγα.

Η Συμμαχία ακούει συχνά πυκνά για τη ρωσική απειλή από μέλη και μη μέλη της, καθώς η Πολωνία, η Σκανδιναβία εν γένει και οι Βαλτικές Δημοκρατίες αν Μπορεί η ΝΑΤΟϊκή παρουσία να έχει αυξηθεί, όμως ανησυχούν πολύ και δεν το κρύβουν…

πηγη

loading...

1 thought on “ΔΕΝ αντέχει το ΝΑΤΟ σε μια ρωσική επίθεση στην ανατολική πτέρυγα

  1. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΜΑΘΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΝΧΟ ΤΩΥ ' ΖΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ' ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΣΤΑΓΟΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΛΙΕΡΓΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΡΑΞΗΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΥΛΕΥΣΗ ΠΤΩΜΑΤΑ ,ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.

Comments are closed.