Κραυγή αγωνίας από την ελληνική μειονότητα στη Βόρεια Ήπειρο

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα στη Βόρεια Ήπειρο μίλησε ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας "Ομόνοια", Φρέντης Μπελέρης,
στον Realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή.
"27 χρόνια μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία, η Αλβανία είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει διευθετήσει το περιουσιακό. Το κομμουνιστικό καθεστώς είχε κατασχέσει τις περιουσίες από τους παππούδες μας, και 27 χρόνια μετά δεν τις έχουν δώσει" σημείωσε ο κ. Μπελέρης.
"Ο σκοπός είναι ξεκάθαρος. Θέλουν τον διωγμό μας, να μας απογυμνώσουν από τις περιουσίες μας να μην έχουμε οικονομικούς πόρους έτσι ώστε να αναγκαστούμε κι οι λίγοι που έχουμε μείνει, να φύγουμε οριστικά από τη Βόρεια Ήπειρο" πρόσθεσε.
Όπως εξήγησε ο κ. Μπελέρης, αυτό γίνεται "όχι δια της βίας, όπως γινόταν παλιά, αλλά με διάφορα σύγχρονα εργαλεία πολιτικά και νομοθετήματα". "Πίσω από όμορφες λέξεις, όπως "πολεοδομικό σχέδιο" πίσω από "σχέδια για ανάπτυξη", "επενδυτικός νόμος" υπάρχουν διατάξεις οι οποίες μας καθιστούν στον τόπο μας ξένους" επεσήμανε.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]