Άνθιμος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Είδος ασθενείας η ομοφυλοφιλία(ΗΧΗΤΙΚΟ)

Αρρώστια χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, σχολιάζοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου περί ταυτότητας φύλου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

«Είναι ένα είδος ασθενείας ας πούμε. Εάν για παράδειγμα ένα παιδί γεννηθεί με πρόβλημα στο πόδι του και κουτσαίνει δεν θα το κάνουμε θεραπεία δεν θα το αποδεχθούμε. Η Σύνοδος λέει όχι σε περιπτώσεις που έχουν ξεχωριστά γνωρίσματα», είπε χαρακτηριστικά ο ιεράρχης.

Όπως είπε είναι δικαίωμα του προσώπου για τον εαυτό του να καθορίζει αυτά που τον απασχολούν ή τον προβληματίζουν ή του είναι εμπόδιο στη ζωή.

«Αυτά μόνος του δεν μπορεί να τα διορθώσει, πρέπει να πάει ή στον γιατρό του ή στον πνευματικό του και να πει ότι έχει πρόβλημα πχ με την ανδρική του υπόσταση», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί ο πνευματικός να τον διώξει ή να τον κάνει να χάσει την ελπίδα του.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση και την ψήφιση στη Βουλή επισήμανε ότι «το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να συζητηθεί διεξοδικά με επιστήμονες και να υπάρξει και η άποψη εκπροσώπου της εκκλησίας».

Όπως είπε τη στιγμή που η κοινωνία που ταλαιπωρείται από οικονομικά προβλήματα «δεν μπορεί να δημιουργείται ένα θέμα “πολυτελείας” που διχάζει τον κόσμο».

Σχολιάζοντας την κυβέρνηση γενικότερα ο μητροπολίτης είπε ότι αυτή σχολιάζεται από τον κόσμο ως «κομμουνιστική» και ότι ένα μεγάλο ποσοστό των κυβερνητικών δεν θέλει την εκκλησία. Ο ίδιος προσπαθεί να κρατήσει μια γραμμή που κρατείται από την Ορθόδοξη Εκκλησία, επισημαίνοντας τη σημαντική ενίσχυση που δίνει στο Ορθόδοξο δόγμα η Ρωσία.


loading...

2 thoughts on “Άνθιμος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Είδος ασθενείας η ομοφυλοφιλία(ΗΧΗΤΙΚΟ)

  1. Δεν μας παρατατε με την σεξομανια σας παπαδες
    Πρωι μεσημερι βραδυ ασχολειστε με τα πουλια των ανθρωπων
    Στην προσπαθεια σας να κοψετε το σεξ το σκεφτεστε συνεχεια

  2. O ARTHROGRAFOS EHI MIA IKONA ME TESERIS RASOFORUS!!! I OPII INE k I 4 TESERIS EVREOMASONI ME TON MESEO ANTHIMO NA INE OUSTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ESIS EROTATE TUS PUSTIDES NA SHOLIASUN TO N.N. k EROTATE TUS EPIVALONTES TON NOMO EVREOMASONUS PU SINGKIVERNUN ME TO ALEX TSIPRITOGLU!!!!!!!!! ALA k I PLIOPSIFIA TON DIMOSIOGRAFON INE EVREOPULA, MASONI, ILLUMINATI, OPOS VLEPETE UDIS ELLIN!!!!!!!!!! DIA TUTO KRAZO PANTOTE, KSIPNISTEEEEEEEE REEEEEEE SKULIKIA k LIKI STO MANTRI REEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.