Ελληνικό: Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό πηγαίνει από εμπλοκή σε εμπλοκή, με τον ΚΑΣ να διακόπτει ξανά και ξανά και να αναβάλλει ξανά και ξανά τις συνεδριάσεις του.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν πως για να ληφθεί επιτέλους κάποια στιβαρή απόφαση επί του θέματος, έπρεπε να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Πρόεδρο του Κόμματος Αλέξη Τσίπρα!

Συγγνώμη, αλλά από πότε το Πολιτικό Συμβούλιο ενός κόμματος αποφασίζει για το τι πρέπει να γίνει σε μια επένδυση;

Δεν είναι για όλα αυτά αρμόδια η κυβέρνηση και τα διάφορα κυβερνητικά όργανα;

Όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρίαση (28 Σεπτεμβρίου), το Πολιτικό Συμβούλιο «ομόφωνα επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης με απόλυτο σεβασμό στο νόμο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Υπενθυμίζοντας μάλιστα «τη γνωμοδοτική αρμοδιότητα του ΚΑΣ και την ανάγκη ταχύτατα να ληφθούν οι αναγκαίες διαδικαστικές  αποφάσεις ώστε να μην τεθεί σε διακινδύνευση η υλοποίηση της επένδυσης με δεδομένη την ταυτόχρονη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς»!

Και δηλώνοντας την… «αποφασιστικότητα του κόμματος να υποστηρίξει κάθε αναγκαία κυβερνητική πρωτοβουλία ώστε να εκκινήσει ταχύτατα η υλοποίηση της επένδυσης η οποία θα συμβάλλει καίρια στην εμπέδωση κλίματος επενδυτικής εμπιστοσύνης, αλλά και στην επιτάχυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας»!

Μάλιστα! Δηλαδή ο κ. Τσίπρας για να κάνει τη δουλειά του ως πρωθυπουργός πρέπει προηγουμένως να συνεδριάσει ως αρχηγός κόμματος!

Προφανώς! Διότι και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση πολέμησε την επένδυση – και κάθε επένδυση – και ως κυβέρνηση (της συμφοράς) ενθάρρυνε όλες αυτές τις καθυστερήσεις, για να μην χαλάσει το χατίρι αυτών που χαϊδολογούσε παλιότερα.

Και όλα αυτά, οδηγούν σε μια επόμενη σκέψη: Ακριβώς επειδή άλλα έλεγε και άλλα προσπαθεί να κάνει, ο κ. Τσίπρας θέλει να στείλει μήνυμα στους αρχαιολόγους ότι την επένδυση στο Ελληνικό την θέλει όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και το κόμμα!

Και επομένως… τα σκυλιά δεμένα (λέει στους αρχαιολόγους)!

Αλλά ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μιλάει πάντα σε δύο ακροατήρια συγχρόνως.

Διότι την ίδια ακριβώς ημέρα, μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης είπε «ναι στις επενδύσεις, αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους», προσθέτοντας ότι σήμερα οι αρχαιολόγοι «δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας»!

Προσέξτε! Όχι απλά και γενικά, αλλά «σήμερα» τη δίνουν αυτή τη μάχη οι αρχαιολόγοι.

«Σήμερα» – κυριολεκτικά – που το κόμμα διαφωνεί μαζί τους, οπότε προφανώς και ο ίδιος ο κ. Σκουρλέτης διαφωνεί με το κόμμα!

Την προηγουμένη μάλιστα, ένας άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, ο Ν. Φίλης, έδωσε το «παρών» στην κινητοποίηση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Όπως είπε, «αν δεν υπήρχαν οι αρχαιολόγοι μετά την απελευθέρωση της χώρας μας και μέχρι σήμερα, πολλοί αρχαίοι θησαυροί θα είχαν καταχωνιαστεί και θα είχαμε πολύ τσιμέντο και λιγότερες ανοιχτής ματιάς εκτάσεις».

Και πρόσθεσε πως η άποψή του «τυχαίνει να είναι και άποψη του πολιτικού χώρου τον οποίο εκπροσωπώ, του ΣΥΡΙΖΑ»!

Την επομένη πληροφορηθήκαμε πως τελικά άλλη είναι σήμερα η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή εκφράσθηκε ξεκάθαρα από το Πολιτικό Συμβούλιο.

Την ίδια εκείνη ημέρα που ο κ. Φίλης έκανε αυτές τις δηλώσεις, πηγές του Μαξίμου ανέφεραν πως «η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Δηλαδή, η βούληση είναι δεδηλωμένη και επικυρώθηκε και από το Πολιτικό Συμβούλιο.

Αλλά δεν έχει σημασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ…

loading...