Αυτός είναι μεγάλος αλιτάμπουρας.

Βασικά ακολουθεί σταθερά μια στρατηγική ότι τα παραμορφώνω όλα ώστε να φαίνεται σα να έχω εγώ δίκιο. Σας ρωτώ ένα απλό πράγμα: Το 2014 η ανάπτυξη ήταν
0.7% και οι προβλέψεις της Γιουροστάτ για το 15 και το 16 ήταν 2.5% και 4% αντίστοιχα. Όταν ανέλαβε ο Τσίπρας συν Βαρουφάκη, πρώτον η ανάπτυξη πήγε -1% (ύφεση) για το 15 και -0.5% για το 16 και περίπου +0.5% για το 17. Δηλαδή με την αλλαγή πολιτικής χάσαμε 3%+4.5%+3.5% = 11% μονάδες ανάπτυξης συνολικά στα 3 χρόνια. Εφόσον το ΑΕΠ είναι περίπου 200δις αυτό αντιστοιχεί σε απώλεια 11δις. Μετά οι επιπτώσεις στην οικονομία των κάπιταλ κοντρόλ πόσο είναι; Το ότι το 3ο μνημόνιο ήταν επιπλέον δάνειο 85δις που δεν χρειαζόταν αυτό δεν μετράει; Οι μειώσεις 5-6 δις στις συντάξεις και άλλο τόσο στους μισθούς ποιος φταίει γι αυτές; Οι αυξήσεις σε φόρους ΦΠΑ κλπ άλλα 10δις το χρόνο, ποιος φταίει γι αυτά; Ο γείτωνας; Δεν είναι συνέπεια όλα αυτά του 3ου μνημονίου στο οποίο ο ίδιος παραδέχεται ότι μας οδήγησε; Με απλά λόγια παραδεχόμενος ότι η νέα οικονομική πολιτική του σύριζα οδηγούσε μαθηματικά είτε σε 3ο μνημόνιο είτε σε Γκρέξιτ, στην ουσία παραδέχεται ότι οι απώλειες που προκάλεσε η πολιτική του ήταν όλες οι παραπάνω, 86δις++ (τρίτο μνημόνιο + απώλεια ανάπτυξης) είτε πολύ μεγαλλίτερες στην περίπτωση γκρέξιτ. Αυτός ο αλιταράς θα σας πει ότι φταίνε οι αλλοι και όχι αυτός. Είναι σαν τον δολοφώνο που λέει στο δικαστή ότι το θύμα του άρχισε να τρέχει προς το μαχαίρι άρα φταίει το θύμα.

αναγνωστης

loading...

3 thoughts on “Αυτός είναι μεγάλος αλιτάμπουρας.

  1. Β ρέστε μου έναν από δαύτους που να είναι σοβαρός και λογικός …;

  2. Ειναι πιο μεγαλος παπατζης και απο τον Τσιπρα.
    Μας έφαγε τα λεφτα και γυρνα κορδωμενος με τη μηχανη του μεσα στη Αθηνα σαν να μη συμβαινει τιποτα.Μονο πασιγνωστοι μασονοι τρεχουν να τον χαιρετισουν και κατι ηλιθια φαινομενικα κωλοπαιδα οταν πινει τον καφε του στο κολωνακι.

  3. Οι κατα καιρους τοποθετησεις και αναλυσεις του καθηγητη και πρωην υπουργου ειναι πανομοιοτυπες με τις τοποθετησεις των επιφανων νεοταξιτων οικονομολογων (Αγγλοσαξωνων κατα βασει) που επιθυμουν ουσιαστικα την διαλυση και την αναταραχη στην Ευρωζωνη.Οι αιτιες ειναι προφανεις και αυτονοητες.Θελουν να απαξιωσουν την Ευρωζωνη που παρολου οτι ειναι πλεον μια αθλια νομισματικη οντοτητα
    εντουτοις εν σπερματι εχει τα γονιδια των αρχικων ιδρυτικων αρχων της ΕΕ.Φοβουνται για να μην μακρηγορω την Ευρωπη των Εθνων ως πολιτιστικη και οικονομικη υπερδυναμη.Προκριθηκε απο τους νεοταξιτικους σχεδιασμους η Ελλαδα ως οχημα καταστροφης της ΕΕ για λογους συμβολικους αλλα και ουσιαστικους.Η χωρα μας δυστυχως υπηρξε για αυτους η ιδανικη κερκοπορτα λογω των απιστευτων δημοσιονομικων εγκληματων της μεταπολιτευσης αλλα και της ηθικης πρωτιστως ανεπαρκειας του πολιτικου προσωπικου και δυστυχως και μεγαλης μεριδας των πολιτων.ΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΗΘΟΣ ΟΜΟΙΟΥΤΑΙ ΤΟΙΣ ΑΡΧΟΥΣΙ.Τρεμουν την δυνητικη αναβιωση του θεσμικου και δημοκρατικου μορφωματος της Ευρωπης.Ο Βαρουφακης ειναι ενας απο τους απειραριθμους διανοητες αυτης της νεοταξιτικης σχολης.Και ο Σορος τα ιδια λεει και συσσωμος ο Βρετανικος τυπος ολοι λενε τα ιδια.Η Ελλαδα να βγει απο το ευρω.Καμμια πρωτοτυπια.Χαριν της δικαιοσυνης να πουμε οτι ο Βαρουφακης εγραφε και ελεγε τα περι ρηξης με συνεπεια τα προηγουμενα χρονια πριν την υπουργοποιηση του.Κατα την γνωμη μου ηταν μια ατυχη επιλογη του Τσιπρα αν υποθεσουμε οτι ο ιδιος ειχε διαφορετικη ατζεντα κατι για το οποιο δεν ειμαι καθολου σιγουρος.

Comments are closed.