Πόρισμα για την επίθεση στον Παπαδήμο: Η διαδρομή της «αόρατης» βόμβας

Πέντε μήνες από τον σοβαρό τραυματισμό του Λουκά Παπαδήμου σε έκρηξη παγιδευμένου φακέλου, η έρευνα της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις
Η έρευνα επικεντρώθηκε στους χειριστές και τα συστήματα ελέγχου x-ray.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, τη διενέργεια της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης για την εξακρίβωση των ευθυνών πραγματοποίησε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής, η οποία πήρε καταθέσεις από όλους του εμπλεκομένους. Ο κύριος στόχος ήταν να δοθούν απαντήσεις για τα κενά ασφαλείας και ειδικότερα να εντοπιστεί η “τρύπα” στο σύστημα ελέγχου της αλληλογραφίας, καθώς το δέμα-βόμβα πέρασε από μηχάνημα x-ray και χαρακτηρίστηκε ασφαλές.

Η κρίσιμη έρευνα επικεντρώθηκε στον χώρο και τον χειριστή που έλεγξε το δέμα, όχι μόνο από το x-ray της Βουλής, όπως αρχικά είχε αναφερθεί, αλλά και σε διαφορετικό δέμα που είχε σχήμα βιβλίου και παραδόθηκε στον πρώην πρωθυπουργό από τον συνοδό ασφάλειας του.

Ωστόσο, δεν καταλήγει εάν το κενό ασφαλείας, το οποίο επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η τρομοκρατική επίθεση εις βάρος του, εντοπίζεται στη Βουλή ή στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το πόρισμα που δημοσιεύει το Έθνος, ο τελευταίος, φέρεται να αναφέρει ότι παρέδωσε το επίμαχο δέμα και ότι το είχε ελέγξει στην Τράπεζα της Ελλάδος, γεγονός το οποίο είχε πει και στους λοιπούς αστυνομικούς – συνοδούς κατά τη στιγμή της έκρηξης.

Τελικά, απαντήσεις για την “αόρατη” βόμβα δεν δόθηκαν, αλλά στο πόρισμα συμπεριλαμβάνονται λεπτομέρειες για όσα προηγήθηκαν της έκρηξης του τρομοπακέτου.

Από την έρευνα προκύπτει ότι συνοδός του κ. Παπαδήμου μετέβη το πρωί της 25ης Μαΐου 2017 και πέρασε από τα μηχανήματα x-ray του Κοινοβουλίου τέσσερις φακέλους, τους οποίους είχε παραλάβει από την οικία του πρώην Πρωθυπουργού στο Ψυχικό.

Ο χειριστής του ανιχνευτικού μηχανήματος είχε σχετική πιστοποίηση για τη διενέργεια αυτού του είδους των ελέγχων, όμως δεν εντόπισε τίποτα μυστήριο.

Συνολικά, ο χειρισμός της υπόθεσης είχε ως αποτέλεσμα να μην εντοπιστεί το κενό ασφαλείας που επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.

loading...

2 thoughts on “Πόρισμα για την επίθεση στον Παπαδήμο: Η διαδρομή της «αόρατης» βόμβας

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΜΑΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΑΕΝΑΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙΜΑΥΤΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ.

  2. ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ Η ΒΟΜΒΑ !

    Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΗΤΟ " ΚΟΥΡΕΜΑ" ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΕ ΜΕ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ " ΚΟΥΡΕΜΑ" ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ…

    ΠΩΣ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ ?

    ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ, ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ, ΥΠΟΧΡΕΩΝΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ !

    ΣΥΝΕΠΩΣ, ΕΙΧΑΝ " ΣΤΡΩΣΕΙ" ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ΠΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ, ΚΟΥΡΕΨΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΙΕΣΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΡΙΞΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ, ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ " ΚΟΥΡΕΜΑ' ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΝ 25 ΨΩΡΟ-ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ- ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !

    Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ?

    ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΘΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΟΝΤΑΝ ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ -ΠΙΣΤΑ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΗΤΟ- ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ Θ ΚΥΤΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ !!

    ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ….

    ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΡΕ ΠΑΛΙΟ- ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.