Αλεξης: «Ό,τι απόθεμα έχουμε θα το μοιράσουμε πάλι στους πιο αδύναμους»

Πέρσι τον Δεκέμβρη, ό,τι είχαμε, ό,τι καταφέραμε παραπάνω να βγάλουμε, η υπεραπόδοση του πλεονάσματος μοιράστηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους. Και φέτος, τον Δεκέμβρη, ό,τι
απόθεμα έχουμε θα μοιραστεί σε αυτούς που το έχουν περισσότερη ανάγκη. Εμείς αυτό κάνουμε, όχι πελατειακή πολιτική.

Παράλληλα, όμως, δεσμευτήκαμε και σε κάποιες βασικές αρχές.

Ότι θα εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά της χώρας, που για δεκαετίες ήταν αντικείμενο διασπάθισης, κακοδιαχείρισης και λεηλασίας.

Ότι θα χτυπήσουμε, αν χρειαστεί και με συγκρούσεις, που ενδεχομένως να έχουν και πολιτικό κόστος, τη ρίζα της διαπλοκής και της διαφθοράς. Και ότι σε αυτή μας την προσπάθεια, μία δύσκολη προσπάθεια, διττή και μέσα και έξω. Έξω, με διαρκείς διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή του προγράμματος, μέσα, με συγκρούσεις. Σε αυτή μας την προσπάθεια, όμως, δε θα χάσουμε τον προσανατολισμό μας να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους πιο αδύναμους. Τους ανασφάλιστους, τους άνεργους, αυτούς που απειλούνται από τον εφιάλτη της φτώχειας.

Αυτή είναι η εικόνα, όμως. Η εικόνα είναι ότι τα τελευταία χρόνια δίνεται μία άνιση μάχη, αλλά πιστεύω ότι το καταφέρνουμε όσο μπορούμε και όπως μπορούμε να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους.

Και το καταφέραμε αυτό γιατί ήταν προτεραιότητά μας. Γιατί στα προηγούμενα χρόνια μνημονίων δεν διεκδίκησε κανείς και εμείς διεκδικήσαμε και το πετύχαμε 2.5 εκατ. ανασφάλιστοι έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία στη χώρα.

700.000 συμπολίτες μας δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ. Πέρσι τον Δεκέμβρη, ό,τι είχαμε, ό,τι καταφέραμε παραπάνω να βγάλουμε, η υπεραπόδοση του πλεονάσματος μοιράστηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους. Και φέτος, τον Δεκέμβρη, ό,τι απόθεμα έχουμε θα μοιραστεί σε αυτούς που το έχουν περισσότερη ανάγκη. Εμείς αυτό κάνουμε, όχι πελατειακή πολιτική.

loading...

3 thoughts on “Αλεξης: «Ό,τι απόθεμα έχουμε θα το μοιράσουμε πάλι στους πιο αδύναμους»

  1. Από που το βρήκες το απόθεμα ρε αρχιψευταρά; Μήπως από κάποιους ρε σαρσέμη, που τους έχεις στραγγίξει, για να πουλάς μαγκιά στους φτωχότερους, θέλοντας να σε ξαναψηφίσουν με τις κουτοπονηριές σου; Μήπως γιατί σκέφτεσαι, πως αυτοί που πληρώνουν την κατάντια μας (και) από τα δικά σας λάθη, ούτως ή άλλως δεν σας ψηφίζουν; Καθολικό θα είναι το μαύρο που θα φάτε και θα τρώτε για δεκαετίες. Η "Αριστερά" (σας) είναι τελειωμένη για τα επόμενα 50 χρόνια, πάρτε το χαμπάρι !

  2. ΤΣΙΠΡΑ, ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΕΣ ΠΙΑ …..

    ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΚΑΤΟ- ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, ΨΟΦΗΣΕ !

    ΞΑΝΑΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΕΑΝ ΣΑΣ ΒΑΣΤΑΕΙ ΚΟΠΑΝΟΙ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  3. Οτι είναι μεγάλο λαμογιο και ψεύτης δεν το αρνείται ούτε ο ίδιος…
    αλλά υπάρχει και χειρότερο σενάριο…να δούμε και τον Κούλη Πρωθυπουργό

Comments are closed.