Για ποιο λόγο απαγορεύτηκε η είσοδος των γυναικών στο Άγιον Όρος;

Πρόσβαση στο Άγιο Όρος έχουν μόνο 100 Ορθόδοξοι και μόλις 10 μη ορθόδοξοι κάθε μέρα. Κάθε ένας επισκέπτης πρέπει να παρουσιάσει το διαβατήριο του πριν εισέλθει στην περιοχή όπου δεν του επιτρέπεται να παραμείνει για περισσότερες από 3 ημέρες.

Η είσοδος των γυναικών απαγορεύεται εδώ και περισσότερα από 1.000 χρόνια και έτσι είναι αναγκασμένες να φτάσουν μόνο μέχρι τα λιμάνια που οδηγούν στην ιερή περιοχή, ενώ αν βρίσκονται σε κάποιο πλοίο, αυτό πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από τις ακτές.

Στο βρετανικό Μέσο  BBC μιλάει ο Δρ. Γκράχαμ Σπικ ο οποίος εξηγεί ότι σε έγγραφο του 10ου αιώνα εμφανίζεται μία απαγόρευση για την είσοδο θηλυκών ζώων στην περιοχή, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις γυναίκες καθώς όπως εξηγεί «όλοι γνώριζαν ότι οι γυναίκες δεν είχαν τη δυνατότητα να μπουν σε μοναστήρια αντρών». Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος, σημειώνει, για να εξασφαλιστεί η αγαμία. Το στοιχείο όμως που κάνει το Άγιο Όρος να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι ολόκληρη η περιοχή θεωρείται μοναστήρι.

Ωστόσο υπάρχει και ένας ακόμα λόγος για τον οποία απαγορεύεται η παρουσία των γυναικών. «Μία από τις παραδόσεις αναφέρει ότι η Παρθένος Μαρία ξέφυγε από την πορεία της όταν προσπαθούσε να πλεύσει προς την Κύπρο και έφτασε στο βουνό Άθως. Και της άρεσε τόσο πολύ που προσευχήθηκε στο γιο της ότι θα πρέπει να της ανήκει και εκείνος συμφώνησε», αναφέρει ο Σπικ. «Ακόμα αποκαλείται ο κήπος της Μητέρας του Θεού, είναι αφιερωμένος στη δόξα της, και εκείνη μόνη εκπροσωπεί το φύλο στο Άγιο Όρος», συνεχίζει.

Οι μόνες που εξαιρούνται από την απαγόρευση είναι οι γάτες, ενώ δεν υπάρχουν ούτε κότες και οι μοναχοί είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν από έξω ακόμα και τα αυγά τους. Επιπλέον, υπάρχει μία μικρή εξαίρεση όσον αφορά στα άγρια ζώα τα οποία δεν μπορούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους.

«Ο κανόνας είναι και πάντα ήταν ότι οι άντρες πρέπει να είναι ικανοί να μεγαλώσουν γενειάδα αν πρόκειται να πάνε στον Άθω και ίσχυε μία απαγόρευση για τους ευνούχους και τα αγόρια κατά τη Βυζαντινή περίοδο», λέει ο Σπικ. Ο λόγος ήταν ότι μία γυναίκα θα μπορούσε να υποδυθεί ότι είναι κάτι από τα δύο παραπάνω.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ότι τα αγόρια συχνά έρχονται αν συνοδεύονται από έναν ενήλικο -συνήθως τον πάτερα τους – και έχω δει παιδιά ακόμα και 10 ετών. Και οι μοναχοί απολαμβάνουν πολύ την παρουσία τους. Στην πραγματικότητα τους αρέσει να έχουν αγόρια γύρω», λέει ο Σπικ.

Οι γυναίκες που τα κατάφεραν
Παρά την απαγόρευση, υπήρξαν γυναίκες που κατάφεραν να επισκεφθούν την περιοχή. Κατά τη διάρκεια του ελληνικού εμφύλιου πολέμου, μεταξύ 1946 και 1949, το Άγιο Όρος χορήγησε άσυλο σε ομάδες χωρικών ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν γυναίκες και μικρά κορίτσια.

Επίσης το 1953 μία Ελληνίδα, η Μαρία Ποιμενίδου επισκέφθηκε το Άγιο Όρος. Η Ποιμενίδου τα κατάφερε καθώς είχε ντυθεί άντρας. Η κίνησή της αυτή είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να περάσει νόμο που απαγορεύει την είσοδο των γυναικών στην περιοχή με μέγιστη ποινή φυλάκισης έως και 12 μήνες για όσες τον παραβούν.

Πρόσφατα, τον Μάιο του 2008, τέσσερις Μολδαβές, θύματα διακινητών βρέθηκαν στο Άγιο Όρος, οι μοναχοί όμως δήλωσαν ότι τις συγχωρούν για την παρουσία τους εκεί.

Πού αλλού απαγορεύεται η είσοδος των γυναικών

Στο ναό Σαμπαριμάλα της Ινδίας απαγορεύεται η είσοδος στις γυναίκες που έχουν ηλικία από 10 έως 50 χρονών. Πολλοί είναι αυτοί που διαμαρτύρονται για την απαγόρευση ενώ η υπόθεση έχει πάει ακόμα και στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας.
Το βουνό Omine στη Ιαπωνία αποτελεί και αυτό περιοχή στην οποία απαγορεύεται η πρόσβαση των γυναικών. Η περιοχή θεωρείται ιερός τόπος για τους πιστούς μίας ιαπωνικής λαϊκής θρησκείας.
Στην περιοχή Herbertstrasse στο Αμβούργο απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών και τις γυναίκες.

loading...

25 thoughts on “Για ποιο λόγο απαγορεύτηκε η είσοδος των γυναικών στο Άγιον Όρος;

  1. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ 4η ΧΩΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΥ Η ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ..!
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ Η ΞΕΝΟΦΕΡΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΓΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.

  2. ποιος σε ρωτησε ρε 12θεε πιθηκομουρη εσενα?οχι θα εχουμε θεο τους αδερφογαμηδες σαν τον δια που πηδαγε την αδερφη του το ζωο

  3. Η αναφορά του Σπικ υπονοεί κάτι περισσότερο όταν λέει ότι στους μοναχούς του Αγίου Όρους αρέσει να έχουν μικρά αγόρια γύρω τους. Προσοχή γιατί στην Ορθοδοξία δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα. Είναι άδικο να σπιλώνονται οι Αγιορείτες, που μην ξεχνάμε ότι, ανάμεσά τους έχουν βγει πολλοί πολλοί άγιοι μέχρι σήμερα.

  4. Κάποιος αποφάσισε να γίνει καλόγερος.Πηγαίνει στον ηγούμενο και του λέει: «Μου αρέσει εδώ πολύ αλλά που είναι οι γυναίκες?»
    Ο ηγούμενος του λέει «Δεν υπάρχουν γυναίκες» αλλά έδειξε με το δάχτυλο του σε μια τρύπα πάνω σε ένα βαρέλι και είπε:
    -Χρησιμοποίησε αυτό. Δεν είναι γυναίκα αλλά θα νιώσεις όμορφα.
    Ο ασκούμενος καλόγερος δοκίμασε το βαρέλι κι ένιωσε πολύ όμορφα.
    Τότε λέει του ηγούμενου:
    -Ήταν φανταστικό!
    και ο ηγούμενος του απαντάει
    -Μπορείς να το χρησιμοποιείς κάθε μέρα εκτός Πέμπτης.
    -Γιατί εκτός Πέμπτης;» και ο ηγούμενος απάντησε..
    -Γιατί θα είναι η σειρά σου να μπεις στο βαρέλι τότε !

  5. .
    Ποιά είναι η θέση της γυναίκας στον χριστιανισμό;

    Αγία Γραφή:
    Ενδεικτικά.
    -Ο προπάτορας Αβραάμ εκπορνεύει την σύζυγό του Σάρα, παρουσιάζοντάς την ως αδελφή του. Γένεσις, 12: 10-16.

    -Ο Αβραάμ πολυπλουτίζει μέχρι και δούλους και δούλες ("παῖδες καὶ παιδίσκαι", προφανώς γιά σωματεμπορία και δουλεμπόριο) κέρδισε από την εκμετάλλευση της γυναίκας του Σάρας.
    Γένεσις 12: 20

    -Η πόρνη Σάρα παρουσιάζεται ως πρότυπο συζύγου.
    Επιστολή Πέτρου Α', 3: 5-6.

    -Ο Λωτ προσφέρει στους Σοδομίτες τις κόρες του, προβάλλοντας την παρθενιά τους. Γένεσις, 19: 1-8.

    -Ο Λωτ συνευρίσκεται με τις κόρες του (αιμομιξία) και τις καθιστά έγκυες. Γένεσις, 19: 30-36.

    -Ο Αβραάμ εκπορνεύει γιά δεύτερη φορά την σύζυγό του Σάρα. Γένεσις, 20: 1-2

    -Ο γιός του Αβραάμ, Ισαάκ, μιμούμενος τον πατέρα του, επιχειρεί να εκπορνεύσει την σύζυγό του Ρεβέκκα. Γένεσις, 26: 6-7.

    -Η χήρα Θάμαρ μεταμφιεσμένη κάνει έρωτα με τον χήρο πεθερό της (και γκαστρώνεται
    μάλιστα), λαμβάνοντας ως ενέχυρο το δακτυλίδι του (είναι το δακτυλίδι που φορούν οι παντρεμένοι), έως ότου της στείλει
    το κατσικάκι που της υποσχέθηκε. Γένεσις, 38: 14-19

    -Ο Μωυσής δίδει εντολή να σφαγούν οι άνδρες και γυναίκες αιχμάλωτοι εκτός από τις παρθένες. Τι τις ήθελε; Για σωματεμπορία; Αριθμοί, 31 – 17,18

    -Η γυναίκα θεωρείται βρώμικη αν γεννήσει κόρη! Λευιτικό, 12:2-5

    -Γυναίκα που δεν βρίσκεται παρθένα, την πρώτη νύκτα του γάμου, να λιθοβολείται! Δευτερονόμιο, 22: 20-21.

  6. δεν μου λες πιθηκα στην εγκληματικη 12θεη συμμορια πως το λετε το βαρελι? χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  7. οσο και να βγαζεις την τουρκια σου 12θεε εφιαλτη ψωρρογυφτα η ελλαδα ειναι 96% χριστιανικη!για πες μας εαν ειναι θυγατρικη τουρκικης εταιρειας η red panther limited που σου εδωσε πληρεξουσιο διαχειρισης 600 δις?

  8. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχα

  9. που να τολμησει να απαντησει ο τουρκοεφιαλτης που το παιζει ελληναρας.να δεις πως σε περιμενουν κατι παληκαρια στη φυλακη

  10. ******************************************
    Ας σταματήσετε επιτέλους την παραπληροφόρηση
    1) Η Ορθοδοξία τιμά όσο κανείς άλλος τη γυναίκα.
    Ανέβασε την γυναίκα στα ουράνια. Βλέπε Παναγία.
    ******************************************

  11. ******************************************
    Ας σταματήσετε επιτέλους την παραπληροφόρηση
    2)
    α) Το κείμενο της Παλαιάς Διαθήκης γράφει ότι ο Φαραώ παντρεύτηκε την Σάρα και την έκανε σύζυγό του.

    β) Ο Φαραώ θεωρεί τον Αβραάμ ως αδελφό της νυν συζύγου του, δηλαδή της Σάρας. Ο Φαραώ βλέπει πλέον τον Αβραάμ ως συγγενή του, γι' αυτό του φέρεται με ευμένεια και του παρέχει υλικά αγαθά.
    Δεν λέει πουθενά το κείμενο ότι ο Αβραάμ παρέχει την σύζυγό του σε διάφορους άνδρες ως πόρνη, για να την εκμεταλλευθεί και να αποκτήσει περιουσία.

    Ιδού το κείμενο:
    ''Ο Θεός όμως ετιμώρησε και εβασάνισε τον Φαραώ με πολλάς και οδυνηράς θλίψεις αυτόν και την οικογένειάν του δια τας απρεπείς διαθέσεις που είχε προς την Σαραν, την γυναίκα του Αβραάμ.

    Ο Φαραώ αντιληφθείς την αιτίαν των δοκιμασιών εκείνων εκάλεσε τον Αβραάμ και του είπε· “τι είναι αυτό το οποίον μου έκαμες; Διατί δεν μου ανήγγειλες ότι αυτή είναι σύζυγός σου;

    Διατί μου είπες ότι είναι αδελφή σου και έλαβον αυτήν ως σύζυγόν μου; Και τώρα ιδού η σύζυγός σου είναι ενώπιόν σου. Παρε την και φύγε έξω από την Αίγυπτον''.
    ******************************************

  12. ******************************************
    Ας σταματήσετε επιτέλους την παραπληροφόρηση
    3)
    Ο Λωτ δεν γκάστρωσε τις κόρες του, αλλά οι κόρες γκαστρώθηκαν από τον πατέρα τους Λωτ με τέχνασμα και πονηριά (επομένως ο Λωτ δεν διέπραξε καμιαν ασέβεια, για να τιμωρηθεί από τον Θεό):

    Οι κόρες του Λωτ μέθυσαν τον πατέρα τους (δηλαδή τον Λωτ) και συνευρέθησαν μαζί του προκειμένου να μείνουν έγκυες και να αποκτήσουν
    παιδιά. Την εποχή εκείνη εθεωρείτο μεγάλη ντροπή να είναι άτεκνη μία
    γυναίκα.
    Άρα η συνεύρεση του Λωτ με τις κόρες του δεν είναι πράξη συνειδητή,
    έγινε παρά την θέλησή του.
    Το γεγονός καταγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη ως παράδειγμα προς
    αποφυγήν, όχι για να γίνει πρότυπο συμπεριφοράς. Συνέβη αμέσως σχεδόν
    μετά την καταστροφή των Σοδόμων, όπου γίνονταν χίλιες δυο
    σεξουαλικές διαστροφές.

    Σε προκαλώ να παραθέσεις το κείμενο της Παλαιάς Διαθήκης, για να διαψεύσεις αυτά που ο ίδιος γράφεις για τον θεοσεβή Λωτ !!!!
    ***********************************************

  13. ******************************************
    Ας σταματήσετε επιτέλους την παραπληροφόρηση
    4)
    Διαβάστε, φίλοι αναγνώστες, το κείμενο Γένεσις, 26 6-11 και πείτε μου αν άγγιξε κανένας άνδρας την Ρεβέκκα (άγγιγμα, όχι ερωτική πράξη !!!):

    ''Πράγματι δε ο Ισαάκ εγκατεστάθη εις τα Γέραρα.

    Καθ' ον χρόνον όμως έμενεν εκεί, οι άνδρες της πόλεως του εζήτησαν πληροφορίας δια την γυναίκα του την Ρεβέκκαν, ποίαν δηλαδή προς αυτήν συγγένειαν και σχέσιν έχει. Εκείνος απήντησεν ότι είναι αδελφή μου. Εφοβήθη να είπη ότι είναι σύζυγός μου, μήπως και τον φονεύσουν οι άνδρες της πόλεως εκείνης ένεκα της Ρεβέκκας, διότι αυτή ήτο ωραία κατά την εμφάνισιν.

    Εμεινε δε εκεί ο Ισαάκ επί πολύ χρονικόν διάστημα. Καποιαν ημέραν ο βασιλεύς των Γεράρων Αβιμέλεχ έσκυψε από τα ανάκτορά του και είδε από την ανοικτήν θύραν της σκηνής τον Ισαάκ να χαριεντίζεται με την Ρεβέκκαν την σύζυγόν του.

    Εκάλεσε τότε τον Ισαάκ και του είπε· “ώστε λοιπόν είναι γυναίκα σου η Ρεβέκκα; Διατί είπες ότι είναι αδελφή σου;” Ο Ισαάκ απήντησεν εις αυτόν· “Είπα ότι είναι, αδελφή μου, διότι εφοβήθηκα μήπως εξ αιτίας της φονευθώ”.

    Ο δε Αβιμέλεχ του είπε· “τι είναι αυτό που μας έκαμες; Παρ' ολίγον και να εκοιμάτο μαζή της κάποιος από την φυλήν μου, και θα εγίνεσο εσύ αιτία να πέση επάνω μας αμαρτία και ενοχή δια την άγνοιάν μας αυτήν”.

    Εβγαλε δε διαταγήν ο Αβιμέλεχ προς όλον τον λαόν του και είπεν· “Εκείνος ο οποίος θα τολμήση να εγγίση τον άνθρωπον αυτόν η την σύζυγόν του, θα είναι ένοχος θανάτου”.

    http://www.imgap.gr/file1/AG-Pateres/AG%20KeimenoMetafrasi/PD/01.%20Genesis.htm
    *************************************

  14. ΠΟΙΟΑ "ΠΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ" ΡΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΕ?
    ΠΟΙΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ?
    ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΠΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΓΙΟΝΟΡΟΣ?
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΙΣΩ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ?
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ…. ΟΥΣΤ ΜΕ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΑΣ ΓΕΛΟΙΟΙ.

  15. **************************************
    Ας σταματήσετε επιτέλους την παραπληροφόρηση
    5)
    Στο Λευιτικό δεν λέει ότι:
    ''Η γυναίκα θ ε ω ρ ε ί τ α ι βρώμικη αν
    γεννήσει κ ό ρ η ! Λευιτικό, 12:2-5''.

    Ιδού το κείμενο:

    Λευ. 12,2 Γυνή έγκυος, εάν γεννήση άρρεν, θα είναι ακάθαρτος επί επτά ημέρας· όσας ημέρας είναι ακάθαρτος και κατά την έμμηνον ρύσιν της.

    Λευ. 12,5 Εάν δε γεννήση θήλυ, θα είναι επί δεκατέσσαρας ημέρας ακάθαρτος όπως ακάθαρτος είναι κατά την έμμηνον ρύσιν

    http://www.imgap.gr/file1/AG-Pateres/AG%20KeimenoMetafrasi/PD/03.%20Levitiko.htm
    *****************************************

  16. *********************************
    2:52 μ.μ.
    Αντί να με επαινέσεις που καταρρίπτω τις πλάνες και την παραπληροφόρηση με αποκαλείς από πάνω και ''ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟ''.
    Τι είδους άνθρωπος είσαι εσύ; Μπορείς να το διευκρινίσεις;
    Τι από τα ανωτέρω που έγραψα ως απαντήσεις αντίκειται στην αλήθεια;
    Σημειωτέον ότι ως απάντηση χρησιμοποιώ τα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης.
    ****************************************

  17. ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΛΕΕΙ Ο 2:52,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΑΦΘΟΝΟ ΑΠΟ ΓΑΜΟΥΣ,ΒΑΦΤΙΣΙΑ,ΚΗΔΕΙΕΣ,ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ,ΕΥΧΕΛΑΙΑ,ΑΓΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ.ΕΧΕΤΕ ΚΑΨΕΙ ΥΓΙΗ ΚΥΤΤΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ.
    ΚΑΚΩΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΗΜΑ.

  18. Η Εκκλησία έχει κανόνες, όπως και η πολιτεία.
    Π.χ. η πολιτεία δεν επιρέπει γάμους ανήλικων γυναικών.
    Δεν επέτρεπε στις γυναίκες που δεν είχαν καθορισμένο ύψος να φοιτήσουν στις στρατιωτικές σχολές.
    Επίσης στις σχολές των γυμναστών δεν μπορούν να φοιτήσουν γυναίκες που δεν περνούν κάποια αθλήματα.
    Παντού στην κοινωνία υπάρχουν κανόνες. Αυτό ίσως κάποιοι που αντιπαθούν την Ορθοδοξία αδυνατούν να το αντιληφθούν.

  19. **************************************8
    Αυτά που γράφεις δεν έχουν καμιά σχέση με τα σχόλιά μου. Είναι ''από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα''.
    Μπορείς να καταρρίψεις τα σχόλιά μου ως αναληθή;; Εδώ σε θέλω.
    Εγώ έχω καταρρίψει ήδη τις αναλήθειες.
    ******************************************

  20. Επαγγελματία ψευταρά 2:52
    Ποιός παραπλροφορεί;
    Ακόμα και την Α.Γραφή διαστρεβλώνεις!

    Τι λέει ο "Χρυσό"στομος γιά την γυναίκα;

    "…Γενικά όμως είναι ένα σκουλήκι (η γυναίκα) που σέρνεται, η κόρη του ψεύδους, ο εχθρός της ειρήνης.

    Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος.

    Είναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη. Πάνω απ’ όλα είναι παθιασμένη με την πολυτέλεια και τις δαπάνες.
    Φορτώνεται με κοσμήματα, πουδράρει το πρόσωπό της, βάφει τα μάγουλά της με κοκκινάδια,
    βάζει μυρωδικά στα ρούχα της, και έτσι γίνεται θανάσιμη παγίδα για τον εκμαυλισμό των νέων μέσω όλων των αισθήσεων.

    Όσος και αν είναι ο πλούτος, δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει την γυναικεία επιθυμία.
    Μέρα και νύχτα η γυναίκα δεν σκέφτεται τίποτε άλλο παρά το χρυσάφι και τα πολύτιμα πετράδια, τα υφάσματα και τα κεντήματα, τις κρέμες και τα αρώματα.

    Αν δεν υπήρχε η σεξουαλική επιθυμία, κανένας άντρας με τα σωστά του δεν θα ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα και να υφίσταται τις επακόλουθες ζημιές, παρά τις οικιακές εργασίες που εκτελεί.
    Γι’ αυτό το λόγο ο Θεός,
    ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗ,
    την προίκισε με το όπλο της σεξουαλικότητας ….."
    "ΕΚΛΟΓΑΙ: ΛΟΓΟΣ Δ΄, ΠΕΡΙ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗΣ", MIGNE 63

  21. ***************************************************
    Αυτό το χρήμα που χαρακτηρίζεις εσύ ως ''ΜΑΥΡΟ'' είναι το φορολογημένο χρήμα του Έλληνα Ορθοδόξου, το οποίο το προσφέρει
    με μεγάλη ε υ χ α ρ ί σ τ η σ η στην Εκκλησία, για να το μετατρέψει σε συσσίτια και ευαγή ιδρύματα, που ανακουφίζουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες καθημερινά. Αυτό είναι το φιλάνθρωπο μεγαλείο της Ορθοδοξίας.
    Εσένα δεν σε υποχρέωσε κανένας να δίνεις τον οβολό σου στις φιλάνθρωπες ''μπίζνες'' τις Εκκλησίας. Εσύ φάτα τα λεφτά σου μόνος σου. Εγώ θα τα προσφέρω στην Εκκλησία, για να συνεχίζει το φιλάνθρωπο έργο.
    Όσο για την ''ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ'' που προσάπτεις στους Ορθοδόξους, αμφιβάλλω αν ξέρεις τι σημαίνει.
    Πες μου λοιπόν, γιατί εγώ ο Ορθόδοξος είμαι θρησκόληπτος;;
    *******************************************

  22. *****************************************
    Εσύ δεν κατάλαβες ακόμη ότι κατέρριψα ο λ ο σ χ ε ρ ώ ς τα όσα έγραψε ο σχολιαστής ο οποίος αναφέρεται στην Αγία Γραφή.
    Αν καταλάβαινες (ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ, ΝΟΓΟΥΣΕΣ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΣΟΥΝ, ΚΑΤΑΝΟΟΥΣΕΣ) σε καμιά περίπτωση δεν θα με χαρακτήριζες ψευταρά, διότι κανένα ψεύδος δεν εξεστόμισα.
    Ο έχων νουν νοείτω.
    *********************************************

  23. ************************************
    4:12 μ.μ
    Κομίζεις γλαύκας εις Αθήνας !!!!!!
    Ο χαρακτήρας των γυναικών έχει περιγραφεί από τους αρχαιότατους χρόνους. Αυτά που περιγράφει ο Χρυσόστομος είναι εκτός πραγματικότητας;;;;;

    Αυτά που λένε οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς και σοφοί είναι εντός πραγματικότητας;;;;

    Ιδού:

    Μένανδρος
    Θάλασσα και πυρ, και γυνή τρίτον κακόν

    Αριστοφάνης
    Ουδέν εστι θηρίον γυναικός αμαχώτερον

    Διογένης
    Γυναικί μη πίστευε, μηδ᾽ αν αποθάνη

    Διάβαζε κι άλλα πιο σκληρά στην ιστοσελίδα
    http://www.gnomikologikon.gr/catquotes.php?categ=1380
    και σύγκρινέ τα μ' αυτά που γράφει ο Χρυσόστομος.
    ****************************************

  24. παιδια ειπαμε ο γυφτος δεν γραφει σαν πατερακης διοτι πεφτουν οι σφαλιαρες βροχη για το τουρκικο πληρεξουσιο και γραφει κατα της θρησκειας ο πιθηκαε ο μογγολογυφτας εφιαλτης

Comments are closed.