Ανασχηματισμός Κυριάκου: Αναβάθμιση Κικίλια, ‘υποβάθμιση’ Άδωνι

Άμεσο χαρακτήρα τελικώς αποκτούν κάποιες από τις αλλαγές που σχεδίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επικοινωνιακό επιτελείο και το συντονιστικό των τομεαρχών της ΝΔ. Παρά τις αρχικές σκέψεις για
ένα συνολικότερο «ανασχηματισμό» με το τέλος του 11ου συνεδρίου στα μέσα Δεκεμβρίου τελικώς φαίνεται να προκρίνεται το σενάριο της άμεσης αντικατάστασης του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος με τη σειρά του θα αντικαταστήσει στον τομέα της Άμυνας τον Άδωνι Γεωργιάδη. Έτσι ο κ. Γεωργιάδης θα παραμείνει αντιπρόεδρος της ΝΔ ωστόσο χωρίς κάποιο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο ή άλλη αρμοδιότητα. Νέα εκπρόσωπος τύπου ορίζεται η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκεκριμένες αλλαγές και μετακινήσεις είχαν συζητηθεί εδώ και σχεδόν ένα μήνα και σύμφωνα με την πλευρά Γεωργιάδη είναι σε πλήρη συνεννόηση και συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη. Ωστόσο το γεγονός ότι οι αλλαγές αυτές δεν γίνονται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου γαλάζιου «ανασχηματισμού» έχουν τροφοδοτήσει με τα σχετικά σχόλια για το ποια πραγματικά είναι η κατάσταση στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ αν και η επίσημη εκδοχή είναι πως ο κ. Μητσοτάκης προβαίνει τώρα στις συγκεκριμένες αυτές αλλαγές καταρχήν για να προστατεύσει τον κ. Κικίλια από τις επιθέσεις που δεχόταν από μερίδα του τύπου το τελευταίο διάστημα.
Στο πλαίσιο των αλλαγών αυτών ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας καθώς ο Μακάριος Λαζαρίδης θα πολιτευτεί στην Καβάλα.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ:
«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, νέα Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος αναλαμβάνει η ευρωβουλευτής κυρία Μαρία Σπυράκη με Αναπληρωτές την κυρία Σοφία Ζαχαράκη, τον κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, τον κ. Νίκο Ρωμανό και τον κ. Σπύρο Σταυρίδη.
 Διευθυντής Γραφείου Τύπου αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Ζούλας, ενώ παραμένει Αναπληρώτρια Διευθύντρια η κυρία Κύρα Κάπη.
Αναπληρωτής Διευθυντής Γραφείου Τύπου για θέματα Περιφερειακού Τύπου αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο μέχρι τώρα Εκπρόσωπος Τύπου, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας αναλαμβάνει Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, ενώ ο μέχρι τώρα Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης αναλαμβάνει Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Τα νέα τους καθήκοντα θα τα αναλάβουν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017».

loading...

1 thought on “Ανασχηματισμός Κυριάκου: Αναβάθμιση Κικίλια, ‘υποβάθμιση’ Άδωνι

Comments are closed.