Αθόρυβα και μεθοδικά, στεγάζουν πρόσφυγες στα ελληνικά διαμερίσματα

Ποιες ελληνικές πόλεις πρωταγωνιστούν.
Οι πρώτες οικογένειες προσφύγων αναμένεται, εντός των ημερών, να εγκατασταθούν σε διάφορες συνοικίες στον πολεοδομικό ιστό
της πόλης της Λάρισας, στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA (Εmergency Support Τo Integration and Accommodation) το οποίο υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής
Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).
Παράλληλα, μέσω του προγράμματος συνεχίζεται κανονικά στη Λάρισα η διαδικασία εκμίσθωσης διαμερισμάτων/ οικιών για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.
Σκοπός του προγράμματος είναι η προσφορά συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όσους το έχουν ανάγκη και για όσο χρονικό διάστημα αυτό απαιτείται. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν τα σπίτια τους στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν εξασφαλισμένο μίσθωμα για όσο χρόνο διαρκεί το πρόγραμμα.
H Λάρισα, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα είναι οι πιο πρόσφατες προσθήκες στο σύνολο των δήμων της χώρας που εμπλέκονται άμεσα στην προσφορά στέγασης για τους πρόσφυγες και όσους αιτούνται άσυλο στη χώρα μας.
Οι κατοικίες που θα εκμισθωθούν για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων θα πρέπει να βρίσκονται κατά προτεραιότητα εντός της πόλης της Λάρισας ή κοντά σε αυτή, να έχουν επαρκή χώρο για 4-8 άτομα, να προσφέρουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και υποδομές, καλές συνθήκες υγιεινής και επαρκή θέρμανση, καθώς και να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την ενοικίαση ακινήτων.
Για την ώρα αυτές είναι και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την φιλοξενία προσφύγων, η οποία εν ευθέτω χρόνω αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις.

loading...

10 thoughts on “Αθόρυβα και μεθοδικά, στεγάζουν πρόσφυγες στα ελληνικά διαμερίσματα

  1. ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ.
    ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ.
    ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΕΜΕΝΩΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
    ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΟΥΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.

  2. ΣΧΕΔΙΟ "ΚΑΛΕΡΓΙ"…..

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΛΕΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ….

    ΤΟΣΗ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ,ΤΟΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΟΥΤΕ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ….

    ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ….ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ….

    https://www.youtube.com/watch?v=Em0JQ9p7mmo

  3. 5:54 ΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ κλπ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΤΖΙΧΑΝΤ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ. ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΤΕ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ!!

  4. μην ξεχασεις να παρης τζελακι για τον κωλο

  5. δηλ ανώνυμε 5:54 τι ακριβώς προτείνεις γιατί αυτό που διάβασα είναι το πιο ανόητο, γελοίο, και ύπουλο σχέδιο. Επειδή υπάρχει υπογεννητικότητα προτείνεις ως λύση να γεμίσει τρομοκράτες η Ελλάδα επειδη κάνουν πολλά παιδια;σε πήρε ο πονος εσένα και θες να λύσεις το δημογραφικό ε; δηλ αν εσυ δεν κάνεις παιδιά θα πασσαρεις την γυναίκα σου σε έναν που κάνει; ετσι θα λυσεις το προβλημα σου; και ποιος σου είπε ανόητε ότι οι Έλληνες δεν κάνουν παιδια; αν σε κάθε νέο ζευγάρι έδιναν δωρεάν σπιτι όπως στους γύφτος αυτους, έδιναν θέρμανση, νερό, τηλέφωνο, τσάμπα, οπως κανουν στους γυφτους αυτους, και έδιναν κι ένα μηνιαίο ποσό όπως δίνουν στους γύφτους αυτους ξερεις ανόητε ποσα ελληνόπουλα θα έκαναν οικογένειες και παιδια; τα ελληνόπουλα φευγουν απ την χώρα κι εσύ προτείνεις να υιοθετήσουμε τους λαθροτρομοκρατες; αν είσαι ένας απ αυτους σε καταλαβαίνω. αν ομως εισαι Έλληνας βρες ταράτσα και πήδα. κι οι προδότες σ αυτή την χώρα ηξεραν το λάθος τους κι αυτοκτονουσαν!

  6. Έτσι 5,54 να λύσει το δημογραφικό η μανα σου κι η γυναίκα σου.

  7. πρωτος πρωτος ο σωρρας που του εδωσαν οι εβραιοι 3 τρις για να πολεμησει τους εβραιους εσκεναζι

  8. ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ,ΣΥΚΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΑ

  9. Ρε παιδιά ο 5:54 ειρωνεύεται προφανώς.

  10. μακάρι να είναι έτσι και τώρα να κάθεται να μας γλεντάει που μας έκανε έξω φρενών, αλλά τα έχουμε δει όλα πια, τα έχουμε ακούσει όλα και όλα τα περιμενουμε. και επιπλέον είναι κάποια ζητήματα που δεν επιδέχονται αστεεισμου.

Comments are closed.