ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Ένας άνδρας μήνυσε την πόλη της Νέας Υόρκης για περισσότερα χρήματα από όσα θα μπορούσαν να υπάρχουν στην πραγματικότητα. Αλλά δεν είναι ο μόνος…

Οι ασυνήθιστες μηνύσεις δεν είναι και κάτι τόσο σπάνιο. Ένας άντρας ονόματι Anton Purisima δέχθηκε δάγκωμα από ένα σκυλί μέσα σε ένα λεωφορείο και, στη συνέχεια, τα πράγματα έγιναν χειρότερα , αφού ένα ζευγάρι Κινέζων τον φωτογράφισε την ώρα που του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες σε ένα νοσοκομείο, χωρίς την άδειά του. Το ποσό που ζητά; Βάλτε μπροστά το 2 ακολουθούμενο από 36 μηδενικά! Είναι μάλλον περισσότερα και από όλα τα χρήματα που υπάρχουν στον πλανήτη…
Ο Purisima πάντως μπορεί να κέρδισε τον τίτλο της «μεγαλύτερης μήνυσης στον κόσμο», αλλά παρόμοια περιστατικά υπάρχουν. Ιδού μερικά από αυτά:

Φταίει ο ζεστός καφές
Ποσό: 2,7 εκατ. δολάρια
Μια 80χρονη ονόματι Στέλα Λίμπεκ έγραψε ιστορία όταν μήνυσε τα McDonald ‘s επειδή ένας καφές έπεσε στην αγκαλιά της και της ζεμάτισε τους μηρούς και τη βουβωνική χώρα. Έκτοτε, όλες οι εταιρείες πρέπει να μας αντιμετωπίζουν σαν ηλίθιους, εκτυπώνοντας στα προϊόντα τους το «Προσοχή! Το περιεχόμενο καίει».

Η πιο ακριβή αντίδραση για χαμένο παντελόνι
Ποσό: 67 εκατ. δολάρια
Το 2005, ένας διοικητικός δικαστής στην Περιφέρεια της Κολούμπια πήγε ένα κοστούμι στο καθαριστήριο. Όταν το παντελόνι χάθηκε, επειδή το κατάστημα είχε μια πινακίδα στο παράθυρο που έγραφε «εγγυημένη εξυπηρέτηση», το μήνυσε ζητώντας 67εκατ. δολάρια αποζημίωση για το κοστούμι, τα νομικά έξοδα και συναισθηματική δυσφορία. Μείωσε αργότερα το ποσό σε 54 εκατ., αλλά έχασε.

Η πιο απελπισμένη προσπάθεια να κερδίσει κάποιος χρήματα από μια διασημότητα.Ποσό: 832 εκατ. δολάρια
Το 2006, ο Άλεν Χέκαρντ προσπάθησε να μηνύσει τον Μάικλ Τζόρνταν και τη Nike ζητώντας 416 εκατ. από τον καθένα, επειδή ο Τζόρνταν του έμοιαζε! Τόσο πολύ μάλιστα, που ο Χέκαρντ ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να ανέβει σε μαζικά μέσα μεταφοράς ή να φάει σε εστιατόρια χωρίς να τον μπερδέψουν με τον Τζόρνταν, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι ψηλότερος από τον Χέκαρντ και δεν μοιάζουν καθόλου.

Απελπισμένη προσπάθεια να κερδίσει κάποιος χρήματα από ένα κινηματογραφικό στούντιο.
Ποσό: απόρρητο
Το 2008 , «Ο Σκοτεινός Ιππότης» έγινε παγκόσμια επιτυχία, προς μεγάλη απογοήτευση του δημάρχου της τουρκικής πόλης που ονομάζεται Μπάτμαν, ο οποίος προσπάθησε να μηνύσει τη Warner Bros για τη χρήση του ονόματος της χωρίς άδεια. «Υπάρχει μόνο μία Μπάτμαν στον κόσμο» είπε ο δήμαρχος…

Το φταίει το εμπορικό κέντρο;
Ποσό: 50.000 δολάρια
Το 2004, η Μέρσι Μέκλερ έφυγε από ένα εμπορικό κέντρο στο Σκόκι του Ιλινόις, δέχθηκε επίθεση από ένα σκίουρο και προσπάθησε να μηνύσει το εμπορικό κέντρο ζητώντας 50.000 λίρες επειδή ενθάρρυνε τον σκίουρο και δεν προειδοποιούσε τους πελάτες ότι σκίουροι ζουν απ’ έξω μερικές φορές.

Λάθος κατάλογος Ποσό: 1,5 εκατ. δολάρια
Το 2005, η Μισέλ Κνέπερ έκανε λιποαναρρόφηση σε έναν δερματολόγο που βρήκε τυχαία από ένα τηλεφωνικό κατάλογο. Υπήρξαν επιπλοκές κι έτσι μήνυσε… την τηλεφωνική εταιρεία. Κέρδισε 1,2 εκατ. δολάρια από αυτούς και ο σύζυγός της κέρδισε επιπλέον 375.000.

loading...