ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Την εποχη που ηταν αυτοκρατορας ο Νικηφορος ο β Φωκας η κατασταση στο ανατολικο μετωπο με τους αραβες ηταν παρα πολυ κρισιμη, 

Ο Αγιος Νικηφόρος διοτι ηταν απασχολημένος στο Ανατολικο μετωπο, με τους σαρακηνους, δεν ειχε το περιθωριο να κανει δυο πολεμους ταυτόχρονα. 
Το αποτέλεσμα ηταν να ζητησει την βοηθεια των ρωσων, σχετικα με την αντιμετωπιση των βουγλαρων.
Επανω στην κρισιμοτητα της στιγμης ο αγιος Νικηφορος ο β Φωκας δεν σκεφτηκε τις πιθενες συνεπειες αυτης της ενεργειας διοτι ειχε απολυτη αναγκη απο εναν συμμαχο και μια βοηθεια.

Πιθανον να μην υπολογισε τις μετεπειτα αντιδρασεις των ρωσων.  


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΒΟΗΘΑ ΟΣΟΥΣ
ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ


Τωρα πλεον οι Ρωσοι που ειχαν καταλαβει την Βουγλαρια, οχι μονον δεν εφευγαν, αλλα απαντησαν στον Ελληνοαρμενιο Ιωαννη τον α, οτι θελουν όλα τα ευρωπαικα εδάφη της Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας. 


Εάν δεν δεχοταν ο Βασιλιας θα γινοταν πολεμος. Οπως ηταν επομενο ο Ιωαννης γιατι ηταν πραγματικος ηγέτης και όχι σαν τους σημερινους προδοτες, ξεκινησε αμεσως τον πολεμο εναντια στους προκλητικους ρωσσους, οι οποιοι εφτασαν να ζητουν μεχρι υπέρογκα ποσα, για να παραδωσουν την Βουλγαρια στους Ελληνες. 


Ειχε ερθει πλεον η στιγμη για επιλυθουν μεσω των οπλων οι διαφορες μεταξυ Ελληνων και Ρωσων.

Για αυτο ξεκινησε ο πολεμος αναμεσα στα δυο εθνη. 

Στις 23 Απριλιου του 971 μ.Χ., την ημερα του Αγιου Γεωργιου, εγινε μια φοβερη μαχη μεταξυ Ελλήνων και Ρωσσων, η οποια κρατησε ολη την διαρκεια της ημερας, ενω η νικη αλλαζε χερια συνεχεια. 


Τελικα οι Ρωσσοι υποχωρησαν και βγηκαμε νικητες.


Οι Ελληνες στρατιωτες ειχαν κατακτησει την Βουλγαρικη πρωτευουσα την Πρεσθλαβα, οπου εκει ο πολύ ικανος διπλωμάτης ο  Ιωαννης, ειπε στον αιχμαλωτο τσαρο Βορις ότι τον “αναγνωριζει” ως ηγεμονα της Βουλγαριας, και ότι ερχεται μονον με σκοπο να ελευθερωσει την Βουλγαρια από τους ρωσους και όχι να την κατακτησει για λογαριασμο του. 


Η ενεργεια του αυτή, σε συνδιασμο, με την γεναιοτητα του Ελληνικου (ρωμαικου) στρατου, εκαναν τους βουγλαρους στρατιώτες να εγκατελειψουν μαζικα τον ρωσικο στρατο, στον οποιο ειχαν υποχρεωθεί να υπηρετουν. 



Μετα απο μια ενα διαστημα πολεμικων συγκρουσεων ειχε φτασει η στιγμη για την μαχη η οποια θα εκρινε την εκβαση του πολεμου αυτου.



Κατά την καθοριστικη μαχη που εγινε στο Δορυστολο στις 21 Ιουλιου του 971 μ.Χ., οι Ελληνες στρατηγοι, αξιωματικοι, στρατιωτες, μαζι με τον αυτοκρατορα, αλλα και τον αρμενιο στρατηγο, Ιωαννη κουρκουα, πολεμησαν παρα πολύ γεναια, για πολλοστη φορα.


Ταυτόχρονα σε αυτην την παραδουναβια πολη, εμφανιστηκε ο Ελληνικος (ρωμαικος) στολος, με το ακατανικητο υγρο πυρ. 


Οι ρωσοι ηταν κυκλομενοι, από στερια και θαλασσα, εντουτοις η μαχη ηταν πολύ σκληρη, κοντευε πλεον να τελειωσει η ημερα, χωρις να υπαρχει νικητης. 


Τιποτε δεν ειχε κριθει υπερ των Ελλήνων. 


Τοτε στο τελος της ημερας ξεσπα μια καταιγιδα, οπου μεσα από τα συννεφα της σκόνης που δημιουργηθηκαν, οι Ελληνες στρατιώτες, ειδαν να ηγειται του Ελληνικου (ρωμαικου) στρατου, ενας “αγνωστος” ιππεας, ο οποιος σκορπουσε τον ολεθρο στους εωσφοριστες ρωσσους. 


Στην αρχη οι Ελληνες στρατιώτες της εμπροσθοφυλακης εμειναν αφωνοι και απορημενοι, καθως αναγνωρισαν ότι αυτος ο φοβερος ιππεας, δεν ανηκει στις ταξεις τους Ελληνικου στρατου, αλλα ουτε πολεμουσε προηγούμενος μαζι τους, κατά την διαρκεια τη μαχης. 


Λιγα λεπτα αργοτερα, μολις ξεπερασαν την αρχικη εκπληξη, διαπιστωσαν ότι ο ιππεας αυτος, ο φοβερος πολεμιστης, που βοηθησε τους Ελληνες να νικησουν, δεν ηταν άλλος από τον Αγιο Θεοδωρο τον Στρατηλατη, του οποιου η μνημη γιορταζοταν ακριβως εκεινη την ημερα οπου δινοταν η μαχη.

Προς τιμην του αγιου Θεοδωρου ο αυτοκρατορας Ιωαννης Κουρκουας
ονομασε την πολη Δορυστολο σε θεοδωρουπολη διοτι ο αγιος ηταν η αιτια να κερδιθει αυτη η πολυ σημαντικη μαχη με τους ρωσους.





Ο Ιωαννης ο α πολεμουσε στην πρωτη γραμμη της κάθε μαχης, του κάθε πολεμου, και πολλες φορες ολομοναχος χωρις φρουρα για να εμπνευσει τον Ελληνικο Στρατο, να κερδιζει της μαχες και τους πολεμους. 


Αυτό είναι κατι το το οποιο εκαναν ολους εκεινους τους αιωνες ολοι οι γνήσιοι Ελληνες αυτοκρατορες, ολοι οι γνήσιοι Ελληνες στρατηγοι, ανωτατοι αξιωματικοι και αξιωματούχοι. 


Τοτε αριστοκράτες λεγοταν οι πιο γεναιοι πολεμιστες, οι οποιοι την περιουσια τους την εκαναν επειδή πολεμουσαν καθημερινα πολύ γεναια στα πεδια των μαχων για την Ελλαδα, παιζοντας την ζωη τους κορωνα γραμματα. 





Ο Θησεας ηταν ο πρωτος Ελληνας βασιλιας παγκόσμιος, ο οποιος διδαξε ότι οι πραγματικοι Ελληνες βασιλιαδες επωμίζονται τα περισσοτερα βαρη από ολους τους υπολοιπους, ενω τους καρπους των προσπαθειών τους, τους μοιράζονται με ολους τους πολιτες. 


Ακομη ο Θησεας διδαξε ότι σε κάθε μαχη, σε κάθε πολεμο, καθημερινα της περισσοτερες φορες από οποιονδηποτε άλλο στρατιωτη, βαζει την ζωη του σε κινδυνο ο εκάστοτε Ελληνας Βασιλιας. 


Για αυτό ολοι οι Ελληνες Βασιλεις, στρατηγοι κατά την αρχαια και μεσαιωνικη εποχη, οπου οι προγονοι μας ηταν διοικητες της Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας, επιτεθοταν ολομόναχοι εναντιoν χιλιαδων αντιπαλων, για να παρουν θαρρος οι υπολοιποι Ελληνες στρατιώτες για να κερδιθουν οι μαχες και οι πολεμοι υπερ της Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας. 


Eπι Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας δεν ειχες το δικαιωμα να εισαι βασιλιας, αρχιστράτηγος, στρατηγος, εάν δεν πολεμουσες στην πρωτη Γραμμη της κάθε μαχης, του κάθε πολεμου.

Ελευθερια και αξιοπρεπεια. Τα ανωτατα αυτά ιδανικα, η ελευθερια και η αξιοπρεπεια, είναι και τα δυο δημιουργήματα των αρχαιων ιερων Ελλήνων.
Ένα από αυτά τα οποια μας διδαξαν οι προγονοι μας, είναι ότι η μεγαλυτερη αξια σε έναν ανθρωπο ειναι να κρατα την ψυχη στο στομα, να πολεμα, να επιμενει για το αδυνατο, το ακατορθωτο. 
Από την στιγμη που δεν θα λυγησει, δεν κανει πισω αλλα παραμενει σταθερος-ανυποχωρητος, τοτε γινεται το θαυμα που ποτε ενας δειλος δεν μπορει να πιστεψει, καθως το αδυνατο, το ακατορθωτο εχει γινει πλεον δυνατο κερδιζοντας την ζωη και την ελευθερια.
Αυτή ακριβως είναι η διαφορα των αρχαιων προγονων μας, των ΙΕΡΩΝ Ελλήνων, από τους σημερινους ραγιαδες προδοτες.
Παντοτε οι αρχαιοι προγονοι μας, όταν όλα εδειχναν τελειωμένα, εκει που φαινοταν, να μην υπαρχει καμια ελπιδα, οι πραγματικοι Ελληνες αγωνιζόταν, εναντια σε κάθε λογικη. Το αποτελεσμα σε κάθε εποχη, είναι να πετυχαίνουν το ακατορθωτο. Επειδή όμως σε κάθε περιοδο υπαρχουν δειλοι ραγιαδες προδοτες, θα δημιουργείται μονιμος πρόβλημα επιβιώσεως του Ελληνικου εθνους.
Οι προδοτες και οι δειλοι της κάθε εποχης κρινοντας απο την δικη τους αδυναμια δεν μπορουν να πιστεψουν οτι υπαρχουν γεναιοι ανθρωποι, οι οποιοι είναι σε θεση να κερδισουν την ελευθερια τους.
Ομως οι αληθινοι Ελληνες, οι ιεροι αρχαιοι προγονοι μας, δεν απελπιζοταν ποτε, διοτι γνωριζαν οτι εστω και σε λιγοστες ψυχες ζουνε, οι δυο μεγαλυτερες ηθικες αρχες ,που οι ιδιοι οι Ελληνες της επλασαν με αιμα και πονο ενω ειναι και οι δυο αθανατες, η ελευθερια με την αξιοπρεπεια.
Η ελευθερια του ανθρωπου ειναι το πιο ακριβο αγαθο ,δεν δινεται δωρεαν ουτε απο τον Θεο, ουτε απο τους ανθρωπους, χρειαζεται πολυς αγωνας, πολυς κοπος, πολυ αιμα για να παρεις πισω την ζωη σου. Αυτό μας το εδειξαν οι πολεμοι, οι αγωνες των προγονων μας, οι οποιοι πολεμουσαν, ολους εκεινους τους αιωνες για να παραμεινουν ελευθεροι, και για να εχουν την διοικηση της Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας.



Ό θεος βοηθα μονον αυτους που αγωνιζονται σκληρα, μονον οσους πολεμουν, μονον οσους ζουνε χωρις σεξουαλικες ανωμαλίες.
Μονον αυτοι οι οποιοι ζουνε ηθικα και αγωνιζονται θα εχουν την υποστηριξη από τον θεο.
 Αντίθετος δεν βοηθα ποτε οσους ζουνε μεσα την σεξουαλικη διαφθορα.
Επισης ο Θεος δεν βοηθα ποτε οσους είναι καθημενοι σε έναν καναπε, και περιμενουν την ελευθερια, να τους δωθει ως “δωρο”, χωρις να βοηθουν τον συνανθρωπο, χωρις να ζουνε ηθικα. 
Το πιο κλασικο παράδειγμα οι εβραιοι οι οποιοι εκαναν σεξουαλικες ανωμαλίες, ενώ ταυτόχρονα λατρεψαν δαιμονες. Τοτε ο Θεος περιμενε να πεθανει μεχρι και ο τελευταίος από τους εβραιους που ειχε αμαρτησει ενώπιον του. Μονον τοτε πηγε τους υπολοιπους εβραιους που δεν ειχαν αμαρτησει στην γη της επαγγελιας.
Καθως ο αληθινος θεος είναι ο θεος του καλου, της δικαιοσυνης, της αγαπης, της ταξης, της ηθικης, για αυτό δεν βοηθησε ποτε ανα τους αιωνες, τους σαπιους που ζουνε μεσα στην σεξουαλικη διαφθορα, την αδικια, την ανομια, την αταξια κλπ.  
Ο Θεος δημιουργος των παντων (ο Ιησούς Χριστός), είναι γεματος αγαπη, καλοσυνη, ταπεινοτητα. Αυτό διοτι είναι αγαθος και στον αγαθο, δεν υπαρχει καμια κακια, κανενα μισος, όπως μας διδαξε ο Πλατων, στο εργο για την δημιουργια του κοσμου, στο εργο του με την επωνυμια Τιμαιος. 
Ο Χριστος είναι γεματος αγαπη ειναι αιτια μονον για κάθε τι καλο που συμβαινει, καθως είναι ο θεος της απολυτης αγαπης, της δικαιοσυνης, της ομορφιας, της ταξης. Αντίθετα ο εωσφορος ειναι ο απολυτος “θεος” του μισους, της αδικιας, του ψευδους, της καταστροφης των παντων.
 Ο Εωσφορος είναι η αιτια για κάθε τι κακο που συμβαινει. 
Ο Εωσφορος είναι αυτος που μισει κάθε τι καλο, ωραιο, δικαιο, που εφτιαξε ο Θεος.
 Για αυτό ο Εωσφορος ανα τους αιωνες μεσα από τους λαους που πιστευουν σε αυτόν, προκαλει διαφορα τρομερα δεινα στην Ελλαδα, αλλα και σε ολους τους χριστιανους ανα τον κοσμο.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ
ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.
Εάν η ζωη ηταν μονον προσευχες, καθως και υποστηριξη του Χριστου μεσω “θεόσταλτων σωτηρων”  τοτε οι προγονοι μας οι αγιοι Ελληνες του μεσαιωνα, αυτοι οι τέλειοι χριστιανοι δεν θα χρειαζοταν να πολεμησουν ποτε, αλλα θα επρεπε να καθοταν ολους εκεινους τους αιωνες δικαιωματικα στα σπιτια τους – καναπέδες να περιμενουν τον αντιστοιχο βατατζή, τον οποιο περιεμνουν οι ραγιαδες σημερα.
ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ;
Διοτι οι Ελληνιδες γυναικες του μεσαιωνα, ζουσαν χωρις καθολου σεξουαλικη διαφθορα, κάθε ημερα εκαναν ελεημοσύνες, πηγαιναν σε εσπερινους, αγρυνπιες κλπ.Της Κυριακες πηγαιναν παντοτε στην Θεια λειτουργεια, η οποια αποτελουσε για εκεινους τροπο ζωης.
Σε εβδομαδιαια βαση επισκεπτοταν φτωχούς στα νοσοκομεια οι οποιοι ηταν αρωστοι ενω δεν ειχαν συγγενείς και φιλους.
Ακομη πηγαιναν και επισκεπτοταν στα φτωχοκομεία, φτωχούς, οι οποιοι δεν ειχαν παρεα και συγγενείς.
Για τους ιδιους λογους επισκεπτοταν κρατουμενους. Από τετοιου είδους πραγματικες Ελληνιδες γεννηθηκαν οι ηρωες της Αλωσεως (29 Μαιου 1453).
ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ
ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΚΑΝΑΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ ΑΛΛΑ
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΒΑΣΗ OΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ
ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.

Για αυτο ολους εκεινους τους αιωνες αυτοι οι τέλειοι αγιοι-ηρωες χριστιανοιτης
Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας, πολεμουσαν ΣΥΝΕΧΕΙΑ για να παραμεινουν ελευθεροι, για να εχουμε την Ελληνοχριστιανικη αυτοκρατορια.
 Ο Χριστος δεν τους εστειλε ποτε κανεναν βατατζή. 

Η ελευθερια του ανθρωπου ειναι το πιο ακριβο αγαθο ,δεν δινεται δωρεαν ουτε απο τον Χριστο ουτε απο τους ανθρωπους, χρειαζεται πολυς αγωνας, πολυς κοπος, πολυ αιμα για να παρεις πισω την ζωη σου. 

Αυτό μας το εδειξαν οι πολεμοι, οι αγωνες των προγονων μας, οι οποιοι πολεμουσαν , για τοσους αιωνες.
Η προσμονη “θεόσταλτων σωτηρων” από τον τριαδικο θεο είναι ένα  από τα μεγαλύτερα δειγματα αμαθειας και παρακμης των νεοραγιαδων, οι οποιοι σαπισμένοι από την σεξουαλικη διαφθορα αναμενουν βοηθεια από τον θεο.
ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ-HΡΑΚΛΕΙΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ


ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ, ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ‘ΘΕΟΥΣ” ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥΣ ( ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ Ι Χ. 9). ΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΞΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΙΕΡΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ , ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΟ 1821 Μ.Χ., ΚΑΙ ΤΟ 1940 Μ.Χ., ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.

Η ΑΙΩΝΙΑ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΙΝΟΥΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΝΑ
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΟΛΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΩΣ ΕΘΝΟΣ.



Εξαιτιας των χρηστων ηθων, οι προγονοι μας οι Ελληνες του μεσαιωνα, από σκλαβοι του Ρωμαικου κρατους εγιναν διοικητες του, χωρις να χρειαστεί να πολεμησουν ουτε ένα δευτερολεπτο. 


Όλα αυτά διοτι ειχαν θρησκεια τον Χριστιανισμο (στην πραξη), πολιτισμο τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους, σοφιστες, ρήτορες, πανεπιστήμονες. 


Ο συνδιασμος αυτων των δυο εφερε τα χρηστα ηθη ζωης χωρις καθολου σεξουαλικη διαφθορα. 

Η αμοιβη ηταν η ελευθερια της Ελλαδος τον μεσαιωνα, χωρις να γινει κανενας απολυτως πολεμος.






Ο Ελληνας Ηρακλειος από την Καππαδοκια της Μικρας Ασιας,μολις ανεβηκε στον Ελληνικο (ρωμαικο) θρονο, το κρατος ηταν τελειως χρεοκοπημενο.
 Ταυτόχρονα για πρωτη φορα στην παγκοσμια ιστορια, ειχαμε την εισβολή , την κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας, από τους περσες. Ειχαμε πολλες χιλιαδες σφαγμενων Ελλήνων, ειχαμε κλοπες, εμπρησμους, βιασμους, σκλαβωμα γυναικων κλπ. 
Επισης για πρωτη φορα στα παγκοσμια χρονικα εγινε εισβολή από τους περσες στα Ιεροσόλυμα, οπου εκει εκτος από της αγριες σφαγες, της κλοπες, τους εμπρησμούς, τους βιασμους ,το σκλαβωμα χριστιανων, μαζι με όλα αυτά εκαψαν τον ναο του Παναγιου ταφου, εκλεψαν τον Τιμιο Σταυρο, και πηραν μαζι τους αιχμαλωτο τον πατριαρχη Ζαχαρια. 
Εντούτοις εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας, μεσα σε επτα μονον χρονια , οι Ελληνες ανεκαμψαν, με αποτέλεσμα να παρουν πισω όλα τα κατεκτημένα εδάφη από τους Περσες. 
Οι προγονοι μας δεν σταματησαν εκει αλλα περασαν στην αντεπιθεση, κατακτώντας ολοκληρη την περσικη αυτοκρατορια.
 Αυτό το εκανε ο Ηράκλειος με έναν τελειως απειροπολεμο στρατο. Εναν Ελληνικο στρατο τον οποιο δημιουργησε εκ του μηδενος μεσα σε δεκα μηνες. 
Ειδατε τι μπορει να πετυχουν οι Ελληνες εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας. 
Ακομη και ο Αλεξανδρος , με παρα πολύ εμπειρους στρατιώτες, με πολύ περισσοτερους στρατιώτες, σε σχεση με τον Ηρακλειο, και με ένα πανισχυρο Ελληνικο Μακεδονικο κρατος πολιτικα και οικονομικα, εκανε περισσοτερο χρονικο διαστημα να κατακτησει την περσικη αυτοκρατορια ,σε σχεση με τον Ηρακλειο.


 Κατά την εποχη του Ιουστινιανού του α, όπως και στην εποχη του Θεοδοσιου, του Αρκαδιου, του Θεοδοσιου του β, του Ιουστινου του α, του Ιουστινου του β, είχαμε μονον συνοριακους πολεμους, και περιοδους ειρηνης με τους περσες. 
Μονον όταν ανεβηκε στον θρονο , ο πρωτος Ελληνας χριστιανος Αυτοκρατορας , ο Ηράκλειος, εκαναν οι περσες ολα αυτά τα τρομερα πραγματα εις βαρος των Ελλήνων, τα οποια, δεν ειχαν ξαναγινει ποτε από μερος των περσων. Ειχαμε δηλαδή εισβολή , και κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας.

loading...

2 thoughts on “ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

  1. Πιστεύω εις ένα Θεόν,μοναδικόν και μονοπρόσωπον,ετέρου δε Θεού μη όντος ·
    παντοκράτορα, ποιητήν του παντός και των ανθρώπων εις πολλούς πλανήτας
    αυτού και των άλλων γαλαξιών ·
    πάντων των ανθρώπων πατέρα-μητέρα ·
    εμφυτεύοντα αυτοίς εκ γενετής τον ηθικόν νόμον ·
    και αυτών δίκαιον μετά θάνατον κριτήν και τιμωρόν ·
    και πάντων αυτών εν τέλει αποκαταστάτην εις ζωήν αιώνιον,τελειωμένης και ανηλιγμένης διά της θεοενσωματώσεως .

  2. Γιάννης Βαρδάκης
    ΑΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΘΕΟΣ" ΣΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ ΤΗΣ GOOGLE ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΕ ΣΑΝ DIAS .. DIOS …DIO… ΚΛΠ…

    …ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Ο "ΘΕΟΣ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΑΣ 'Η ΖΕΥΣ …

    …. ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΛΕΞΗ ΔΙΑΣ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ …ΟΧΙ ΟΜΩΣ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ "ΠΡΟΕΡΧΟΤΑΝ" Ο ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

    … ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΞΕ Η ΛΕΞΗ ΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΘΕΟΣ; … Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ … Η ΛΕΞΗ "ΔΙΑΣ" ΟΠΩΣ ΚΑΙ "ΕΛΛΗΝΑΣ" ΗΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ Η ΜΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ….

    …ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ …H ENNOIA ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ; … Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΟ … Ν Α Ι !!! H ENNOIA ΘΕΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

    …ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ (ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ) ΑΠΑΝΤΑ … Ο Χ Ι ….ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤ' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2000 ΧΡΟΝΙΑ … (ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ).

    … ΑΡΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ… ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΛΕΞΗ…. "ΔΙΑΣ" ΤΟΤΕ …"ΘΕΟΣ" ΤΩΡΑ…
    …..ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ Η ΛΕΞΗ "ΔΙΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ;

    ….ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ Η ΠΟΥΣΤΙ@…. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ … ΕΙΧΑΜΕ ΜΟΝΟ ΘΕΟ (ΟΥΣ) … ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΗΛΕΥΤΙΚΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ(ΟΥΣ) … ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΕΙΑ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ …… ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ….ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ … ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ….

    …ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΘΕΟ" …ΤΟΝ "ΔΙΑ" … ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΣΤΕ ΤΟΝ ….ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ … ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ .. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ!

    ΙΤΑΛΙΑ………….DIOS
    ΓΑΛΛΙΑ…………DIEU
    ΙΣΠΑΝΙΑ……….DIOS
    ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ….DEUS
    ΡΟΥΜΑΝΙΑ……..DUMNZEU (ΚΥΡΙΟΣ ΖΕΥΣ)
    ΙΡΛΑΝΔΙΑ………DIA
    ΟΥΑΛΙΑ…………DUW
    ΛΕΤΟΝΙΑ……….DIEUS
    ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ……DIEVAS
    ΦΙΛΛΙΠΙΝΕΣ…..DIYOS
    ΒΡΑΖΙΛΙΑ………DEUS
    ΜΕΞΙΚΟ…………DIEU

Comments are closed.