Νίκος Ανδρουλάκης: Ήρθε η ώρα να κυβερνήσει η γενιά μου

Τη νέα γενιά, ως πρωταγωνιστή των εξελίξεων στην προοδευτική παράταξη και στην Ελλάδα, βάζει σε πρώτο πλάνο ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τις εκλογές στις 12 Νοεμβρίου.
Μιλώντας στον Σκάι και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα, αναφέρθηκε στους στόχους του για την επόμενη ημέρα.

«Το κόμμα μας πρέπει να βρεθεί ξανά στην πρώτη γραμμή. Προσωπικός μου στόχος είναι να πρωταγωνιστήσει η γενιά μου. Μια γενιά που πλήρωσε την κρίση ενώ δεν έφταιγε.

Εγώ, λοιπόν, θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου. Με τα παιδιά που έχουν μορφωθεί, με τα παιδιά που έχουν τη δύναμη να συγχρονίσουν την πατρίδα μας με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις. Να σταματήσει η Ελλάδα να ζει σε μια φθοροποιό στασιμότητα και να χάνει συνεχώς ευκαιρίες να ανατάξει την οικονομία της».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το κεντρικό διακύβευμα είναι οι πολίτες να καταλάβουν ότι υπάρχει μια άλλη παράταξη στην οποία μπορούν να ακουμπήσουν πάνω της με ένα πρόγραμμα που μπορεί να διαχειριστεί τα σημαντικά θέματα της χώρας. Όπως για παράδειγμα με τα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων. «Πρέπει να βάλουμε κριτήρια ώστε οι επιχειρήσεις που μπορούν να αντέξουν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν άντεξαν με τίμιο τρόπο διότι μειώθηκαν οι τζίροι τους λόγω της ύφεσης. Αυτούς πρέπει να τους βοηθήσουμε να σταθούν όρθιοι».

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει πραγματική ένωση, μια κοινοβουλευτική ομάδα και μια παράταξη, ένας ενιαίος φορέας κι όχι μια κομματική Βαβέλ. «Εάν γίνει ένα κόμμα με ευρωπαϊκά πρότυπα το οποίο θα το αγκαλιάσει ο ελληνικός λαός, εκτιμώ πως θα υπάρξει προσέλευση στις κάλπες».

Μάλιστα, τόνισε ότι η παράταξη πρέπει να κινηθεί με όρους αξιοκρατίας.«Εάν μετέχω σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα από οποιοδήποτε ρόλο, καθοριστικό θα είναι ότι όλες οι θέσεις που μέχρι σήμερα κατακτούν κομματικοί αξιωματούχοι των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, παλιότερα άλλων κομμάτων και οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι αποτυχόντες βουλευτές, θα είναι με κριτήρια ΑΣΕΠ. Αυτές είναι τομές που πρέπει να κάνουμε για να ξαναπιστέψει ο ελληνικός λαός κι αυτοί που εξαπάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι μη προνομιούχοι, ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνουμε είναι το όπλο του αδύναμου απέναντι σε όλες τις ανισότητες που υπάρχουν σήμερα στον τόπο».

Η επόμενη ημέρα

Στην ερώτηση πώς θα ηγηθεί του χώρου αφού δεν είναι βουλευτής, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε:

«Αν κάποιοι θεωρούσαν τόσο σημαντικό ότι έπρεπε να είναι έτσι κι αλλιώς βουλευτής ο υποψήφιος, δεν έπρεπε εξ αρχής να πάμε σε αυτή τη διαδικασία. Όσοι το λένε εκ των υστέρων, είναι εκ του πονηρού.

Ο κ. Τσίπρας όταν εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν δημοτικός σύμβουλος. Εγώ είμαι ευρωβουλευτής εκλεγμένος με 113.000 ψήφους των Ελλήνων πολιτών. Το κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων αυτή τη στιγμή είναι στις Βρυξέλλες. Δεν είναι μειονέκτημά μου, είναι στρατηγικό μου πλεονέκτημα το ό,τι βρίσκομαι εκεί. Και μπορώ να ξαν-ανατάξω την παρουσία της παράταξής μας και να καταλάβουν και οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές ότι η Δημοκρατική Παράταξη είναι η νέα δύναμη κι όχι ο κ. Τσίπρας ο οποίος πάει στο PES και συνομιλεί εις βάρος της παράταξής μας αλλά στην Ελλάδα φορά τον κοστούμι του κ. Καμμένου».

Τέλος, ερωτώμενος για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ ανέφερε:

«Όπως δανειζόταν το ΠΑΣΟΚ, έτσι έπαιρναν δάνεια όλα τα κόμματα με λανθασμένο τρόπο που δεν πρέπει να επαναληφθεί. Έβαζαν εγγύηση στις τράπεζες μελλοντικές ψήφους. Φταίνε και τα κόμματα, φταίνε και οι τράπεζες. Αυτό δεν θα ξαναγίνει. Τα χρέη που υπάρχουν ήδη, πρέπει να μεταβιβαστούν στο νέο φορέα. Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, το ΑΦΜ του θα υπάρχει και θα συνεχίσει να πληρώνει από την κρατική χρηματοδότηση. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Τα οικονομικά τα δικά μας έχουν πάει στη δικαιοσύνη, έτσι πρέπει να πάνε όλων των κομμάτων».

loading...

7 thoughts on “Νίκος Ανδρουλάκης: Ήρθε η ώρα να κυβερνήσει η γενιά μου

  1. Ποια γενιά σου; Ποια προοδευτική παράταξη; Ποιος ανδρουλάκης; Ποιος σαρσέμης;

  2. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ!

  3. Δυσλεξαρα μου θθθθθθθθθθθθθθθ
    Εδω παλιιιιιιιιιιιιιι
    2 ΧΙ!
    Ξερει???

  4. ποια γεννια σου ρε μουσατε αριστερομαλακα?
    αμα εχουνε τη φατσα σου γαμησε τα

  5. ισα μωρη κωλοξεσκισμενη πουσταρα

  6. Tελικα εκανες τιποτα μωρη νοθα 9.22? πηρες καμια τηλεοραση led για τον αλβανο πατερα σου να του την στειλλεις εκει στο τεπελενι που μονος και ερημος αναθεματιζει την ωρα και την στιγμη που δεν ψωφησε ακομα ο μπαμπας σου να γυρισει να συνεχισει το καρφωμα/καλαφατισμα της μαμας σου? βεβαια παιδι τωρα δεν κανει αυτη πλεον αλλα οταν εφαγε τον λουτσο και βγηγκες εσυ λογω στειροτητος του κανονικου σου πατερα ητανε μεσα στα κεφια και στην τρελη χαρα αλλα ο ακαρδος τον καρφωσε στην αστυνοια και τον απελλασαν ο ζηλιαρης!! αν δεν ηταν αυτος θα ειχε ομως εσενα για κορουλα? ε? xa xa xa xaaaa

  7. Ποιος ειναι αυτος ο μαλακας που γραφει συνεχεια "δυσλεξαρα μου";
    Ρε νουμερο 9:22 σαλτα και γαμησου ν'ασπρισεις μας τα χεις κανει τσουρεκια παλιοπαπαρα.

Comments are closed.