Προκλητικά… μπουζούκια

Όταν γράφαμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι για τα… μπουζούκια ή οι υπουργοί είναι από μόνοι τους… μουσικά όργανα, δεν πιστεύαμε ότι στο Μαξίμου θα το παίρναν τοις μετρητοίς.

Και μάλιστα θα έδιναν και επίδομα οργάνου. Σύμφωνα με τροπολογία τα μέλη των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ θα παίρνουν το σχετικό επίδομα. Η τροπολογία λέει ότι ο αρχιμουσικός θα λάβει 480 ευρώ, ο «κορυφαίος Α’» 460 ευρώ, ο «κορυφαίος Β’» 440 ευρώ και ο απλός μουσικός 390 ευρώ.

Δεν είναι μια απλή είδηση. Και δεν έχει σχέση με το ότι κάποιοι πάλι βολεύονται με επιδόματα που μάλιστα είναι προκλητικά. Διότι τι πάει να πει επίδομα οργάνου σε μουσικούς που η δουλειά τους είναι να έχουν και να χρησιμοποιούν όργανα; Είναι σα να δίνουν επίδομα χαντζάρας στον κρεοπώλη γιατί κόβει το κρέας.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό το επίδομα είναι η αφορμή για να καταλάβουμε με τι είδους κυβέρνηση έχουμε να κάνουμε. Με τον αρχιμουσικό Τσίπρα να είναι φάλτσος και με τον κορυφαίο Πάνο Καμμένο να δίνει ρεσιτάλ κακοφωνίας σε μια κυβέρνηση που άλλο παρά με καλοκουρδισμένη κιθάρα μοιάζει.

Δείτε τα οικονομικά στοιχεία, δείτε τον προϋπολογισμό. Με τόσους περισσότερους φόρους κι όμως, η υστέρηση στα έσοδα φτάνει το 1,8 δις ευρώ. Όχι μόνο άμεσοι φόροι δεν εισπράττονται αλλά και οι έμμεσοι μειώνονται διότι μειώνεται η κατανάλωση ή κυριαρχεί το μαύρο χρήμα. Εκεί κατάντησαν την οικονομία και την ίδια ώρα ρίχνουν «τυράκια» στους σανοφάγους. Υπόσχονται νέα 13ησύνταξη στο τέλος του έτους, άγνωστο σε ποιους, πιθανότατα σε χαμηλοσυνταξιούχους από τους οποίους θα τα πάρουν μέσα στο 2018 διπλά και τρίδιπλα.

Πρόκειται για προκλητικά… μπουζούκια που ετοιμάζουν να κάψουν τα σπαρτά μόνο και μόνο για να πάνε σε εκλογές εντός του 2018 μοιράζοντας από τη δυστυχία του συνόλου των Ελλήνων. Όπως το επίδομα στα μουσικά όργανα έτσι και οι παροχές σε λίγους έπειτα από ξεζούμισμα των πολλών.

Τρεις προϋπολογισμούς έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Που είναι η ανάπτυξη; Που είναι η παραγωγή πλούτου; Μόνο από φόρους και περικοπές ξέρουν να παίρνουν λεφτά και μετά να δίνουν τα ψίχουλα.

Και από την άλλη, ξέρουν να προκαλούν, να δημιουργούν νέα κοινοβουλευτικά ήθη. Να λένε ψέματα χωρίς αιδώ, να προπηλακίζουν τους κριτές τους, να παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας.

Κάποιος θα πρέπει να τους σταματήσει. Σαλτιμπάγκοι, τυχοδιώκτες και πολιτικά μπάζα συνεχίζουν να διαλύουν τη χώρα. Έλεος.

loading...