Γκάμπριελ για Σόιμπλε: “Μετέτρεψε την Ευρώπη σε ένα σωρό από ερείπια”

Κατάφερε να στρέψει όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. εναντίον της Γερμανίας, ανέφερε για τον πρώην κυβερνητικό σύμμαχό του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Τη μετατροπή της Ευρώπης «σε ένα σωρό από ερείπια που θα πρέπει τώρα να μαζέψουν άλλοι», χρεώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στον πρώην υπουργό Οικονομικών και τέως κυβερνητικό σύμμαχό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε κοινή συνέντευξή του σε γερμανικές εφημερίδες.

Ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε ότι ο τέως υπουργός Οικονομικών, με τη σκληρή στάση του στα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης, «κατάφερε να στρέψει όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. εναντίον της Γερμανίας».

«Ο κ. Σόιμπλε είναι μια διχαστική φιγούρα στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Ως ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομικών της Ανγκελα Μέρκελ, o κ. Σόιμπλε δέχεται συγχαρητήρια στη Γερμανία επειδή βρισκόταν στο “τιμόνι” σε μια περίοδο οικονομικής δύναμης για τη χώρα», λέει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, και συνεχίζει: «Αλλά είναι μισητός σε χώρες όπως η Ελλάδα για τη βαθιά αποστροφή του στη διάσωση των οικονομικά ασθενέστερων χωρών της νοτίου Ευρώπης».

Οι δηλώσεις αυτές του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι το πρώτο σοβαρό δείγμα ότι οι πολιτικές του Σόιμπλε δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστες ούτε εντός της κυβέρνησης Μέρκελ.

Παρότι το SPD δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει εκ νέου στην κυβέρνηση και θα προτιμήσει να παραμείνει στην αντιπολίτευση, ο Γκάμπριελ και άλλοι υπουργοί παραμένουν στην κυβέρνηση, καθώς η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση.

loading...