Δικαίωση από παντού πλέον…

Tου Θανάση Κ.

Δεν περνάει μέρα πια, να μην έλθει και μια ακόμα δικαίωση Σαμαρά.

Σε ένα σωρό πράγματα, μεγάλα και μικρά, συνολικά και επί μέρους, συμβολικά, αλλά και
στρατηγικού χαρακτήρα για τη χώρα. Πρέπει κι ο ίδιος να έχει χάσει το μέτρημα πια.

Μόνο που αυτό πλέον, δεν αφορά μόνο τον ίδιο. Ο Σαμαράς τη δικαίωσή του ήδη την εισπράττει με το παραπάνω, καθημερινά κι από παντού, ακόμα και από πρώην «αντιπάλους» του, με τρόπο που, εδώ που τα λέμε, δεν ευτύχισε κανείς πρώην Πρωθυπουργός τόσο σύντομα μετά την αποχώρησή του.

Αλλά η δικαίωση στα συγκεκριμένα αφορά πολύ περισσότερο τη ΝΔ. Που ακόμα δεν μπορεί να την «κεφαλαιοποιήσει». Κι έτσι να αυξήσει την συσπείρωσή της και να «διεμβολίσει» εκλογικά κοινά που δεν τα αγγίζει ακόμα. Κι όσο πιο σύντομα το αντιληφθεί αυτό η ΝΔ, τόσο το καλύτερο! Και για την ίδια και για τη χώρα.

Να δούμε μερικά παραδείγματα (από τα πολλά πλέον):

Βγαίνει προχθές ο Τσακνής και παραιτείται από την ΕΡΤ!

Και δεν παραιτείται απλώς, αλλά δηλώνει «αηδιασμένος» από το «χειρότερο είδος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού», που εκπροσωπεί ο… Παναγιώτης Καλφαγιάννης, «ισόβιος» Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ (του συνδικάτου της ΕΡΤ).

Δηλαδή δικαιώνει απόλυτα τον Αντώνη Σαμαρά που πριν τέσσερα χρόνια την έκλεισε!

Τι έλεγε τότε ο όχλος των διαφωνούντων με το «κλείσιμο της ΕΡΤ»;

Ότι έπρεπε «να το χειριστεί αλλιώς» η κυβέρνηση Σαμαρά. Πώς «αλλιώς»; δεν έκαναν τον κόπο να μας εξηγήσουν ποτέ.

Τι απαντούσε τότε η κυβέρνηση Σαμαρά;

Ότι η ΕΡΤ ήταν «το άντρο των βολεμένων» κι έπρεπε να αλλάξει δραστικά για να δοθεί το «μήνυμα» σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία.

Κι ήλθε ο Τσίπρας, την ξανά-άνοιξε και 2,5 χρόνια αργότερα ο Πρόεδρος που εκείνος τοποθέτησε στη νέα ΕΡΤ φεύγει αηδιασμένος από τον «κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό»! Ομολογώντας ότι δεν μπόρεσε – ή δεν τον άφησαν – να αλλάξει το παραμικρό.

Όπως ακριβώς δεν είχαν μπορέσει – και δεν τους είχαν αφήσει – να αλλάξουν το παραμικρό, 14 προηγούμενες διοικήσεις του αμαρτωλού οργανισμού και 4-5 προηγούμενες κυβερνήσεις από το 2000 ή και νωρίτερα.

Δηλαδή, πλήρης δικαίωση Σαμαρά!

Κι ο ίδιος ο Σαμαράς βέβαια, δεν περίμενε την παραίτηση Τσακνή, να δικαιωθεί για την ΕΡΤ. Είχε ήδη δικαιωθεί από το γεγονός ότι η παλαιά ΕΡΤ (πριν το 2013) δεν ξεπερνούσε σε τηλεθέαση το 2,5% συνολικά.

Ενώ η ΝΕΡΙΤ που πήρε τη θέση της επί κυβέρνησης Σαμαρά, είχε φτάσει σε ενάμιση χρόνο – και παρά τον «πόλεμο» που της έκαναν τότε – να τριπλασιάσει την τηλεθέαση της! (Με λιγότερο από τα μισά χρήματα και με τα 2/3 του προσωπικού). Είχε αγγίξει το 7,5% σε τηλεθέαση και ανέβαινε συνεχώς…

Ύστερα ήλθε ο Τσίπρας το 2015, έκλεισε τη ΝΕΡΙΤ, ξανάνοιξε την ΕΡΤ και η τηλεθέαση του κρατικού καναλιού, έπεσε στο 1%! Δηλαδή 7,5 φορές πιο κάτω από εκεί που είχε φτάσει η ΝΕΡΙΤ και 2,5 φορές πιο κάτω από εκεί που βρισκόταν η παλαιά ΕΡΤ. Κι αυτά με πολύ περισσότερο προσωπικό σήμερα και πολύ περισσότερα δημόσια χρήματα. Τα νούμερα είναι συντριπτικά.

Αλλά δεν τα επικαλείται κανείς. Γιατί;

Ο κόσμος την προτίμησή του την είχε δείξει στη ΝΕΡΙΤ, έναντι της ΕΡΤ – παλαιάς και νέας.

Αλλά αυτό δεν «συγκινεί» κανένα. Γιατί;

Κι ήλθε τώρα η παραίτηση Τσακνή να δικαιώσει όχι απλώς το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και το βασικό λόγο που είχε τότε επικαλεστεί ο Σαμαράς:

Ότι επρόκειτο για «κάστρο των βολεμένων»!

Αυτό ακριβώς λέει και ο Τσακνής σήμερα. Πιο «χοντρά» μάλιστα: Ότι ήταν και παραμένει το άντρο του «Καλφαγιαννισμού», του πιο αποκρουστικού «κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού»!

Εμ, κάπως αργά το κατάλαβες, κ. Τσακνή μου…

Και το χειρότερο: κάποιοι από τον ευρύτερο χώρο του Τύπου και της Πολιτικής γενικότερα, κατά τα άλλα «φιλελεύθεροι» ή «εκσυγχρονιστές» (και καλά), κατηγόρησαν το Σαμαρά (εν των υστέρων) γιατί, λέει, δεν… «έσπασε αυγά»!

Ερώτηση: Κι όταν ο Σαμαράς «έσπασε αυγά» – γιατί το κλείσιμο της ΕΡΤ σε ένα βράδυ ήταν «σπάσιμο αυγών» όσο δεν πάει – τι έκαναν όλοι αυτοί;

Τον στήριξαν, τότε; Απάντηση: ΟΧΙ!

Βασικό στη «φιλελεύθερη μεταρρυθμιστική ατζέντα» είναι να μην περιμένεις τη… «συναίνεση» των κρατιστών, για να προχωρήσεις, αλλά να τολμάς και κόντρα με αυτούς!

Ο Σαμαράς το τόλμησε (στην ΕΡΤ και όχι μόνο…).

Τον στήριξαν όσοι «το παίζουν» ακραιφνείς μεταρρυθμιστές (στο ευρύτερο «κεντρώο» χώρο κι όχι μόνο); Όχι!

Τους έλεγε τότε – γιατί τα είπε όλα αυτά, δημόσια – πως η (παλαιά) ΕΡΤ χαρακτηριζόταν από το…666:

–6 διαφορετικά λογιστήρια!

–6 φορές περισσότερο προσωπικό απ’ ό,τι ο μέσος ιδιωτικός σταθμός πανελλαδικής τηλεθέασης,

–για 6 φορές λιγότερη τηλεθέαση από το μέσο πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι!

Όταν τότε τα κατήγγειλε όλα αυτά ο Σαμαράς, αναλυτικά και με στοιχεία (γιατί κάποιοι μας λένε τώρα πως, τάχα, ΔΕΝ τα εξήγησε επαρκώς τότε!) όλοι αυτοί που δηλώνουν τώρα:

εναντίον του κρατισμού και εναντίον της διαπλοκής και εναντίον της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, τι έκαναν τότε;

Μήπως ίδρωσε το αυτί τους; Μήπως τον στήριξαν, έστω και ανόρεχτα; Όχι!

Τα συντεχνιακά συμφέροντα του χώρου τους (μήντια) και οι χρόνιες ιδεοληψίες τους (κεντροαριστερές και… κεντρο-τέτοιες εν πάση περιπτώσει), αποδείχθηκαν ισχυρότερα από τα φιλελεύθερα ανακλαστικά τους!

Ένα άλλο στοιχείο της φιλελεύθερης μεταρρυθμιστικής ατζέντας είναι τα «αδέσμευτο» της ενημέρωσης.

Η ΝΕΡΙΤ, λοιπόν, έκανε σκληρή τότε κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά! Κι ο Σαμαράς δεν διαμαρτυρόταν, γιατί δεν τον άγγιζε. Αντίθετα, ενέγραφε «υποθήκες».

Κι έτσι η ΝΕΡΙΤ καταγράφηκε στα χρονικά ολόκληρης της Μεταπολίτευσης, ως η πιο ανεξάρτητη από την κυβέρνηση δημόσια τηλεόραση που υπήρξε ποτέ! (Κι ίσως σε αυτό οφειλόταν και η υψηλή και ανερχόμενη τηλεθέασή της).

Αντίθετα η νέα ΕΡΤ που άνοιξε επί ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2015, καταγράφηκε στο άλλο άκρο: ως φορέας «σοβιετικού τύπου» κυβερνητικής προπαγάνδας, όσο ποτέ. Αυτό και μόνο θα αρκούσε για να συγκινήσει ανθρώπους αληθινά φιλελεύθερους και μεταρρυθμιστές.

Κάποιος τότε, όχι μόνο τόλμησε να διαλύσει το «κάστρο των βολεμένων», αλλά έβαλε στη θέση του αληθινά αδέσμευτο δημόσιο κανάλι που ασκούσε καθημερινά σκληρή κριτική και στην κυβέρνηση που το έφτιαξε.

Συγκινήθηκε κανείς από αυτό; Όχι!

Έπρεπε να παραιτηθεί αηδιασμένος ο Τσακνής, για να ξυπνήσουν κάποιοι έντιμοι άνθρωποι και να παραδεχθούν δημόσια ότι «δικαιώθηκε για την ΕΡΤ ο Σαμαράς»!

Οι άλλοι που ακόμα σιωπούν που είναι; Τι λένε; Τι απέγιναν τα «φιλελεύθερα»-μεταρρυθμιστικά ανακλαστικά τους; Και η ΝΔ πού βρίσκεται να το κεφαλαιοποιήσει πολιτικά;

Επίτευγμα της δικής της διακυβέρνησης ήταν. Και τότε άκουσε τόσες γκρίνιες. Και σήμερα δικαιώνεται εκ των πραγμάτων και μάλιστα από τους ίδιους τους αντιπάλους της! Γιατί δεν βγαίνουν να το κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά;

Οι ψηφοφόροι έλκονται πάντα από το «δραματικό στοιχείο» (Count Montechristo syndrome το έλεγαν κάποτε οι επικοινωνιολόγοι – το σύνδρομο του κόμη Μοντεχρήστου): Όταν κάτι τόσο κατακρίθηκε λίγο πριν και τόσο δραματικά δικαιώθηκε λίγο αργότερα!

Γιατί δεν το κεφαλαιοποιεί η ΝΔ, ώστε να «σανιδώσει» τη συσπείρωσή της που τώρα χαλαρώνει κάπως;

Δείτε κι άλλο παράδειγμα (επιμένω, από τα πάμπολλα)…

Λιγότερο γνωστό, αλλά ίσως πολύ πιο σημαντικό κι από την ΕΡΤ μακροχρόνια:

Το καλοκαίρι του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά ψήφισε την πώληση του ΑΔΜΗΕ και την ιδιωτικοποίηση-πώληση της «μικρής ΔΕΗ». Κι αυτό ήταν ό,τι πιο τολμηρό έγινε τότε (Τότε που κάποιοι – άντε μη πω – έλεγαν πως είχε τάχα «φρενάρει» τις μεταρρυθμίσεις…).

Πέρασε πολύ δύσκολα το σπάσιμο της ΔΕΗ – μέχρι και δημοψήφισμα πήγαν να του κάνουν τότε – αλλά πέρασε τελικά στη Βουλή! Και τότε έσωζε τη ΔΕΗ (που τώρα καταρρέει). Τότε από τον ΑΔΜΗΕ (τα δίκτυα) η ΔΕΗ θα κρατούσε το 34%. Και πουλώντας το 66% θα έπαιρνε 700 εκατομμύρια και πλέον!

Τελικά τώρα, επί Τσίπρα – που τσίριζε τότε – πουλήθηκε το σύνολο του ΑΔΜΗΕ προς 380 εκατομμύρια περίπου!

Ακόμα πουλώντας τότε τη «μικρή ΔΕΗ» (30% του δυναμικού της), η εταιρία θα κρατούσε το 70% (το ανώτατο όριο που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή οδηγία για απελευθέρωση της Ενέργειας). Κι από αυτή τη πώληση της «μικρής ΔΕΗ», η εταιρία θα έπαιρνε, όπως υπολόγιζαν τότε, 1,5 δισεκατομμύριο περίπου (επί πλέον των 700 εκατομμυρίων από τον ΑΔΜΗΕ).

Σήμερα η συμμετοχή της ΔΕΗ στην κατανάλωση έχει πέσει στο 50% και η εταιρία δεν έχει πάρει τίποτε (πέρα από το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ, στο ένα τρίτο της προ τριετίας αξίας του). Και τις μονάδες που έχουν βγάλει για «πούλημα» σήμερα, (κυρίως λιγνιτικές) δεν τις πλησιάζει κανείς…

Και η εταιρία καρκινοβατεί σήμερα. Κι αν καταρρεύσει, η ΔΕΗ καταρρέει η Ελλάδα (ενεργειακά)!

Αυτά γιατί δεν τα λέει κανείς;

Κι ακόμα, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Σαμαρά, η μετοχή της ΔΕΗ ήταν 2 ευρώ. Δύο χρόνια αργότερα (όταν αποφασίστηκε η πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ για 700 εκατομμύρια ευρώ), η μετοχή της εταιρίας είχε φτάσει τα 12,5 ευρώ! Πέντε φορές πιο πάνω…

Τώρα έχει πατώσει κυριολεκτικά!

Αυτά γιατί δεν τα λένε κανείς;

Με το Σχέδιο επί Σαμαρά τα χρήματα από την πώληση μεριδίων της ΔΕΗ θα τα έπαιρνε όλα η εταιρία, για να κάνει επενδύσεις στο χώρο της Ενέργειας.

Επί Τσίπρα ότι πιάσουν το παίρνει το… «υπερταμείο» (για το χρέος)!

Πάνε και οι επενδύσεις…

Κι ό,τι έπιασαν ως τώρα η ΔΕΗ (από τον ΑΔΜΗΕ) πάει για να καλύψει τρέχοντα ελλείμματα! Κι όταν τελειώσουν (που τελειώνουν), να δούμε πως θα την κρατήσουν όρθια; Την συστηματική σύγκριση του Σχεδίου της Μικρής ΔΕΗ επί Σαμαρά με αυτό που γίνεται σήμερα επί Τσίπρα, γιατί δεν την κάνουν από το χώρο του Τύπου;

Ή μάλλον, για να είμαστε δίκαιοι, κάποιοι την κάνουν. Αλλά οι υπόλοιποι ΔΕΝ το «σηκώνουν»! Και σίγουρα η ΝΔ δεν το κεφαλαιοποιεί! Ακόμα τουλάχιστον…

Καιρός αυτό να αλλάξει.

Αν θέλει η ΝΔ να ανεβάσει τη συσπείρωσή της και να διεισδύσει σε άλλους χώρους, πρέπει να «φανατίσει» τον κόσμο. Όχι να τον φανατίσει μισαλλόδοξα, εναντίον των αντιπάλων της. Αλλά να εμπνεύσει η ίδια στον κόσμο αξιοπιστία και προοπτική.

Όχι μόνο γι’ αυτά που ΘΑ κάνει…

Αλλά και γι’ αυτά που ήδη έκανε (επί Σαμαρά) και τώρα δικαιώνονται (εξ αντιπαραβολής με όσα… «μούσκεψε» στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ) και που, όταν επιστρέψει στη διακυβέρνηση, θα τα πάει πολύ πιο πέρα…

Κι όταν βγαίνουν διάφοροι… μακάκες στα media και ρωτάνε: «κι εσείς τι κάνατε;» να τους τα τρίβει στη μούρη.

Κι όταν βγαίνουν διάφοροι «εγκάθετοι» και λένε «όλοι ίδιοι είναι», επίσης να τους τα τρίβει στη μούρη. Και να τους παίρνει παραμάζωμα, να τους κάνει να παραμιλάνε…

Έτσι φτιάχνεται momentum, δηλαδή εκλογική δυναμική. Που σήμερα η ΝΔ δεν διαθέτει ακόμα…

Έτσι, το 28% που άφησε υποθήκη ο Σαμαράς τον καιρό που οργίαζαν οι ψευδαισθήσεις του Τσίπρα στον κόσμο, εύκολα μπορεί να γίνει τώρα και 38% και πιο πάνω!

Γιατί οι ψευδαισθήσεις αυτές κατέρρευσαν και ο κόσμος τις πληρώνει πανάκριβα…

Η δικαίωση Σαμαρά – καθημερινή πλέον και σε πάμπολλα θέματα – είναι η στέρεη βάση για να χτίσει την αυτοδυναμία της η ΝΔ!

Ας μη χάνει χρόνο (γιατί, ίσως, δεν έχει…).

Κι ας μη κλωτσήσει την ευκαιρία (γιατί άλλη δεν θα υπάρξει…).

loading...

18 thoughts on “Δικαίωση από παντού πλέον…

  1. ΟΛΕΕΕΕ!! ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΛΑΣΑ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑΚΙΑ!!

  2. ΠΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ,ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

  3. αρθρογραφε πολυ μαλακας πρεπει μα εισαι για να λες αυτα.
    Ο Σαμαρας και ο Μητσοτακης δεν ψηφισαν στο 2ο μνημονιο στην σελιδα 427 οτι: για ν αγινει ανατγωνιστικη η ΕΛΛΗΝΙΚΗ οικονομια ,οι μισθοι καιοι συνταξεις θα πρεπει να ερθουν σε επιπεδα νοτιοανατολικης ΕΥΡΩΠΗΣ. Δηλ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΚΟΠΙΩΝ Κ.Λ.Π
    Αν αυτο φαινεται στο μεταφρασμενο κεινενο, τοτε τι πραγματι λεει το ΑΓΓΛΙΚΟ κειμενο το οποιο υπεγραψαν??????

    ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΖΩΝΤΑ ΖΩΥΦΙΑ με εγκεφαλικη αδρανεια??????

    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ!!!!!

  4. Θαναση αφου σε πειραζει , το γαμημενο , γιατι δεν το κοβεις?
    Ειδες ολο μαλακιες λες…..

  5. ΑΛΛΟΣ. ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ…ΤΙΣ. ΜΙΖΑΣ. ΚΑΙ. ΤΟΥ. ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ…ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΕΖ. ΜΙ,ΕΖ ΔΙΟΡΙΖΜΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠ ΠΟ… ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΑΙ.

  6. ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ. ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΠΑΣΟΚΟΧΤΥΠΗΜΕΝΟΙ. ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ. ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΟΓΙΩΡΓΑΚΗΔΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ………!!!!!!!!!!

  7. Που' ναι τα λεφτά; –
    Που 'ναι τα λεφτά; ε; ε; Που 'ναι;
    -Που' ναι τα λεφτά;
    -Που' ναι Σώρρα τα λεφτά; ε; ε;

    Να 'χα 600 δις
    τι θα έκανα να δεις
    θα ξεχρέωνα τη χώρα
    όχι λόγια, σαν τον Σώρρα

    Που 'ναι, που 'ναι τα λεφτά;

    Θα αγόραζα το χρέος
    που' μαι μάγκας και ωραίος
    τα χαράτσια τους δασμούς
    και τους πλειστηριασμούς –

    -Πού 'ναι τα λεφτά;
    -Πού 'ναι τα λεφτά; ε;

    άιντεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!

    Άιντε ρε να μου χαθείς!
    που 'ναι τα 600 δις?
    ή μας κάνεις καλαμπούρια
    ή έχει η τσέπη σου καβούρια!

    Θα άφηνα το μπλα, μπλα, μπλα
    και θα έπραττα απλά
    θα 'τρεχα για να τα χώσω
    κι όλους να σας ξεχρεώσω!

    -Που' ναι τα λεφτά;
    -Που 'ναι τα λεφτά;

    Και το ΔΝΤ να τρέμει
    τον ασίκη τον… Αρτέμη!
    Όλο …λόγια …αγαπητέ
    και δεν κάναμε σεφτέ άιντεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!

    Άιντε ρε να μου χαθείς!
    που 'ναι τα 600 δις?
    ή μας κάνεις καλαμπούρια
    ή έχει η τσέπη σου καβούρια!

  8. Θανάση Κ. Όταν λες Σαμαράς μήπως εννοείς αυτόν που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 και τώρα θέλει να πρωταγωνιστήσει σε μια πιθανή κυβέρνηση Μητσοτάκη;

  9. ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΑΜΑΡΟΓΛΕΙΦΤΗ!!

    ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑ-ΠΩ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ Κ.

    Σήμερα θα σου πω μιαν ιστορία. Απίστευτη ιστορία…
    Μια ιστορία σχεδόν «θεατρική» – σε «πέντε πράξεις», μάλιστα…
    Και σε καλώ όχι να την πιστέψεις, αλλά να την ψάξεις! Να την τσεκάρεις!
    Να διασταυρώσεις όλες τις πληροφορίες που θα διαβάσεις μόνος σου…
    Όπως διασταύρωσα κι εγώ, όσα σου γράφω πιο κάτω.
    Κι είναι όλα αλήθεια! Ως την τελευταία λεπτομέρεια…

    Πράξη 1η:
    Υπήρχε το 1993 ένας τυχοδιώκτης πολιτικός από την Καλαμάτα, το όνομά του Αντώνης Σαμαράς,ο οποίος,αφού πρώτα, ως υπουργός εξωτερικών,έφερε στην Ελλάδα όλους τους φυλακισμένους Αλβανούς, ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ και έρριξε την κυβέρνηση τού Κ.Μητσοτάκη, επειδή δεν του έφθανε το αξίωμα του υπουργού. ΄Ηθελε την αρχηγία τού κόμματος, ώστε να γίνη ο ίδιος πρωθυπουργός.

    Πράξη 2η:
    ΄Υστερα από αρκετά χρόνια, κατάφερε να γίνη ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ (!!!) και, ενώ είχε ήδη υπογραφεί το 1ο μνημόνιο,ως αντιπολίτευση διαλαλούσε πώς αυτός έχει τον τρόπο για να μας βγάλη από τα μνημόνια. Ο τρόπος ήταν τα «ΖΑΠΠΕΙΑ», τα οποία παρουσίαζε κάθε λίγο, ώστε να πείση τους αφελείς ψηφοφόρους!

    Πράξη 3η:
    Προεκλογικά, τον Ιούνιο του 2012, προκειμένου να πείση τους αφελείς «δεξιούς», διερρήγνυε τα ιμάτιά του πώς δεν πρόκειται σε καμμία περίπτωση να συνεργαστή με το Πασόκ!
    Η ακριβής δήλωσίς του:
    <<….. Και το λέω ρητά και κατηγορηματικά:
    ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΄Οσο το ΠΑΣΟΚ είναι στα πράγματα, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
    Δεν μπορούμε να βγούμε απ΄ την ύφεση μαζί με εκείνους που μας έφεραν στην ύφεση…>>

    Πράξη 4η:
    Μ΄αυτά και με άλλα ψέμματα, κατάφερε και κέρδισε τις εκλογές και έγινε επί τέλους πρωθυπουργός. Τύποις όμως, επειδή στην ουσία τον έσερνε από την μύτη ο υπέρβαρος αρχηγός του Πασόκ (με το οποίο δεν θα συγκυβερνούσε…)Τούρκογλου (Βενιζέλος).
    Και ώ τού θαύματος! Εφαρμόζοντας τα «Ζάππεια» έσωσε την Ελλάδα, υπογράφοντας το 2ο μνημόνιο!!
    Και επειδή κάποιο κόμμα του έμπαινε πολύ..στη μύτη και του έπαιρνε τους δεξιούς ψηφοφόρους που κατάλαβαν πως τους κορόιδεψε, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΡΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, χειραγωγώντας την Δικαιοσύνη, ΔΙΩΞΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ το τρίτο κόμμα της Βουλής, γράφοντας στους γεννητικούς του αδένες και το Σύνταγμα των Ελλήνων και την ίδια (την υποτιθέμενη) Δημοκρατία!!
    Με τηλεφωνήματά του στον εισαγγελέα Ντογιάκο, γνωστό και ως «παναθηναϊκάκια», φυλάκισε τον αρχηγό και την μισή κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αυτού (Χρυσή Αυγή)!!

    Πράξη 5η:
    Αφού απέτυχε παταγωδώς και ο κόσμος τον καταψήφισε εκλέγοντας ως πρωθυπουργό τον διεθνιστοκομμουνιστή Τσίπρα, περιμένοντας την «ελπίδα», ο πολιτικάντης από την Καλαμάτα βρέθηκε στην αντιπολίτευση.
    Από εκεί, ως ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ,ΕΓΙΝΕ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ψηφιζοντας:
    το 3ο μνημονιο..
    την χορήγηση της Ελληνικής..Ιθαγενείας (!!!) στους λαθροεισβολείς αφροασιάτες..
    το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφύλων..
    την ανέγερση απανταχού της χώρας, μουσουλμανικών τεμενών…
    και αρκετά άλλα αντεθνικά νομοσχέδια.

    Κι όμως, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που νοσταλγούν αυτόν τον ΑΛΗΤΗΡΙΟ!!
    Και φυσικά, αδυνατώ να πιστέψω πώς αυτοί είναι τόσο ηλίθιοι. Όχι, το αποκλείω.
    Προφανώς, επί των ημερών Σαμαρά, θα λάδωσαν καλά το εντεράκι τους!
    Μάλλον τύπους σαν κι αυτούς, εννοούσε το παχύδερμο του Πασόκ όταν δήλωνε πώς «μαζί τα φάγαμε»….

    ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ Κ.

  10. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ

    – Πρόδωσε την Κύπρο (που «κείται μακράν»),

    – Νομιμοποίησε τους εκδοροσφαγείς του ΚΚΕ και παρέδωσε την Ελλάδα στη μαρξιστική αριστερά,

    – Καθιέρωσε ως εθνική εορτή το παραμύθι τού Πολυτεχνείου,

    – ΄Εδωσε συντάξεις "εθνικής αντίστασης" στους ξενοκίνητους απάτριδες που έστρεψαν τα όπλα κατά τής ιδίας τής πατρίδος που τους γέννησε και σκότωναν τα Ελληνόπουλα που πήγαν στον Ελληνικό στρατό γιά να υπηρετήσουν την θητεία τους,

    – Φυλάκισε τους έντιμους και πατριώτες αξιωματικούς της 21ης Απριλίου,ανακαλώντας την χορηγηθείσα από τον ίδιο τον αρχηγό της,ψευτοεθνάρχη Καραμανλή, αμνηστεία, κάτι το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία!

    – Διέλυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,

    – Αφελλήνισε την Παιδεία,

    – Λεηλάτησε μαζί με την "παρέα Πάγκαλου" την εθνική οικονομία,

    – Έθαψε τον εθνικό πλούτο (πετρέλαια) κ.τ.λ., κ.τ.λ.,

    -Επέτρεψε στην ασύδοτη αριστερή προπαγάνδα να παραχαράσση και να διαστρεβλώνη την Ιστορική Αλήθεια, κρατώντας φιμωμένη επί 40 χρόνια την πατριωτική παράταξη, στην οποία δημιούργησε ψεύτικες ενοχές. Και όταν οι σοσιαλκομμουνιστές εκραύγαζαν το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά»,αυτό το αισχρό κόμμα που καρπωνόταν τις ψήφους της δεξιάς,δεν τους απάντησε ούτε μία φορά πώς, η Δεξιά ήταν αυτή που ξαναέχτισε τα ερείπια που άφησε πίσω της η Σλαβόδουλη λαίλαπα τού "Κόμματος τού Εγκλήματος και τής Προδοσίας"!

    – Συνεργάστηκε με την Εγκληματική Οργάνωση τού Πασόκ, συνεχίζοντας τα εθνοκτόνα μνημόνια και το ξεπούλημα της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους και εξαθλίωσε τον Ελληνικό Λαό!

    -Προστάτεψε από την Δικαιοσύνη τους Εθνικούς Ολετήρες του Πασόκ, οι οποίοι ευθύνονται για σωρεία σκανδάλων (υποβρύχια,λίστα Λαγκάρντ,siemens,επιβολή του Δ.Ν.Τ. κ.α.)

    -Ξεπούλησε το Αιγαίο στους Μογγόλους «κουμπάρους» τών Καραμανλο-Παπανδρέων και το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς!

    -Ακολουθώντας Σταλινικές πρακτικές, σε συνεργασία με επίορκα στελέχη της Δικαιοσύνης, ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ τον Αρχηγό,τους μισούς βουλευτές και πολλά στελέχη της Χρυσής Αυγής, επειδή έχανε τους πατριώτες ψηφοφόρους,οι οποίοι συνειδητοποίησαν πώς το κόμμα που ψήφιζαν επί 40 ολόκληρα χρόνια,αποδείχθηκε πιο αριστερό και από το ΚΚΕ!!

    -΄Εγινε «ουρά» των ψυχικά λεπρών διεθνιστοκομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο, την χορήγηση της Ελληνικής ιθαγενείας στους αφροασιάτες λαθροεισβολείς, την ανέγερση τεμένους και το σύμφωνο συμβιώσεως των ομοφυλοφύλων!

  11. ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑ….ΚΑΣ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΤΣΕ ΜΕ ΤΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ GAY.
    ΜΙΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΕ ΚΑΦΡΕ. ΤΟΙ ΒΟΘΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΧΑΒΟΥΖΑ ΣΚΕΤΟΣ. ΤΙ ΤΡΩΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ;
    ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
    Ο ΜΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΗΝ ΧΩΡΑ.
    ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΛΕΤΑΙ.
    ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ!
    ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΣΑΜΑΡΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΩ ΟΠΟΤΕ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙ.
    ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

  12. ΣΕ ΕΣΩΣΕ ΒΛΑΚΑ. ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΠΟΥ Ν ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
    ΖΩΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΛΑΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.
    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙ ΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
    Ε ΤΙ ΚΑΛΟΣ;
    ΜΑ ΤΙ ΚΑΛΟΣ;
    ΟΥΣΤ
    ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!

  13. ΒΑΣΙΛΕΙΕ ΔΕΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ.
    ΨΗΦΙΣΕ ΟΤΙ ΘΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟς ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΡΕ ΦΊΛΕ.
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΚΟΥΤΕ ΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ

  14. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΙΤΑ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΙΛΕ.

  15. ΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ.
    ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΠΟΧΗ. ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ ΞΑΝΑ.
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ.
    ΚΥΡΙΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ.

  16. Πέστα κυριέ μου γιατί εδώ γράφουν βρίζοντας διάφοροι.
    Σίγουρα ο πρόεδρος Σαμαράς θα ξανάρθει τώρα όμως είναι με τον Κυριάκο.

Comments are closed.