“Το τελευταίο χαρτί του Ερντογάν και ο κίνδυνος εμφυλίου στην Τουρκία”!

Ο κίνδυνος μιας εμφύλιας σύρραξης στην Τουρκία δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Το εφιαλτικό και για την Ελλάδα σενάριο,δυστυχώς πρέπει να μας απασχολεί.
Ο Κώστας Φίλης Διευθυντής Ερευνών του Ινστιρούτου Διεθνών Σχέσεων, αναλύει με κατανοητό τρόπο όλα όσα συμβαίνουν και όλα όσα μπορεί να συμβούν στην γειτονική χώρα και μας αφορούν άμεσα.

Ο Ερντογάν παίζει το τελευταίο του χαρτί έναντι των Αμερικανών και της Δύσης,αλλά ταυτόχρονα ξέρει πως η οικονομία του εξαρτάται δραματικά και από την Ουάσινγκτον και από τις Βρυξέλλες. Οι συμμαχίες του έχουν περιοριστεί στην Χαμάς, την Μουσουλμανική Αδελφότητα, το Πακιστάν και το Κατάρ. Οι Κούρδοι της Συρίας,την ίδια στιγμή αποτελούν ένα εξαιρετικό “εργαλείο” στα χέρια των ΗΠΑ και η Ρωσία απλά εκμεταλλεύεται προς όφελός της την κατάσταση.

Από την άλλη ο Ερντογάν στο εσωτερικό του έχει μαζί του περίπου τον μισό τουρκικό πληθυσμό ,ένα μέρος του οποίου όπως εξηγεί ο κ.Φίλης “είναι έτοιμο ακόμη και να πολεμήσει γι΄ αυτόν”.

Και η Ελλάδα; Τι κάνει και τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα;

Δείτε την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ.Κώστα Φίλη. Είναι πολύ διαφωτιστική.

 militaire.gr

loading...

2 thoughts on ““Το τελευταίο χαρτί του Ερντογάν και ο κίνδυνος εμφυλίου στην Τουρκία”!

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ .

    Η ΕΛΛΑΔΔΑ ΕΙΝΑΙ " ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΗ " ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ " ΣΙΔΕΡΕΝΙΑΣ " ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΣΕΒΑΛΛΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ !

    ΑΛΛΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ¨ΣΙΔΗΡΑΣ " ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ! ΕΡΕΥΝΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ!

    ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ….

    ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ …

    ΜΗΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ? ΑΣ ΤΟ ΨΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΕΤΣΙ ?

    ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΨΕΥΤΟ-ΜΑΓΚΙΕΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΗΤΑΡΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !

    ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΚΑΤΟ-ΤΟΥΡΚΟΙ, ΚΟΥΝΗΝΘΕΙΤΕ ΕΑΝ ΣΑΣ ΒΑΣΤΑΕΙ !! ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ, ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ- ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !!!

    ΠΡΩΤΟΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΕΜΑΛΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΤΕ ΑΚΟΜΗ !!

    ΕΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΘΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ.

    ΔΙΟΤΙ Η " ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ " ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ, ΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΡΑΤΗ, ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.

    ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ? ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΙ' ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ! ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΙ' ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟ-ΝΤΑΗΔΕΣ !!

    ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ……

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.