Δημήτρης Μάρδας ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ ή «άτομα και μικροομάδες» κρατούν τα «κλειδιά» των επενδύσεων στη χώρα, εκτιμά ο Δημήτρης Μάρδας. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τονίζει στα «ΝΕΑ» πως
χρειάζονται στοχευμένες φοροελαφρύνσεις και εμφανίζεται αισιόδοξος για την έκβαση της τρίτης αξιολόγησης, ενώ επαναφέρει την πρότασή του για το «θερινό Νταβός» και τους σύρους επενδυτές. Εκτιμά τέλος πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την κυβερνητική συνοχή από τους ΑΝΕΛ, αλλά, με αφορμή την Κεντροαριστερά, συνιστά «να προσέχουμε τι λέμε για τους πολιτικούς μας αντιπάλους και τι αφορίζουμε».
Κινδυνεύουν η κυβερνητική συνοχή και η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επεισοδιακή ψηφοφορία για την ταυτότητα φύλου; Πρέπει η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ να τεθεί υπό αναθεώρηση;
Η κυβερνητική συνοχή δεν κινδύνευσε εξαιτίας του πρόσφατου νομοσχεδίου. Nα υπενθυμίσω ότι τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν έχουν διαφορετική πολιτική αφετηρία και σε επιμέρους θέματα έχουν διαφορές. Συμφωνούν όμως στη βασική κατεύθυνση που είναι να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα της κρίσης και να την απαλλάξουν από τη νοσηρή κουλτούρα που διαπερνούσε χρόνια την πολιτική ζωή της. Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που υπήρξαν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Το ίδιο έγινε και με το σύμφωνο συμβίωσης και την ιθαγένεια.

Υπάρχει περιθώριο συνεργασίας σας µε την Κεντροαριστερά;
Είναι πολύ πρόωρο να συζητάμε το όποιο περιθώριο συνεργασίας, καθώς δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα ο υπό εκκόλαψη νέος φορέας της Κεντροαριστεράς και δεν γνωρίζουμε με σαφήνεια ποιες θα είναι οι πολιτικές του γραμμές, όπως και η ταυτότητά του. Βέβαια, εδώ υπάρχει το παράδοξο να εκλέγεται πρώτα ο αρχηγός και μετά να διαμορφώνεται το πολιτικό στίγμα. Ενα πράγμα πρέπει να θυμόμαστε: η συνεργασία των κομμάτων, στο πλαίσιο συστημάτων απλής ή ενισχυμένης αναλογικής, είναι δεδομένη. Οπότε να προσέχουμε τι λέμε για τους πολιτικούς μας αντιπάλους και τι αφορίζουμε, έχοντας ως δεδομένο ότι οφείλουμε να προσαρμοστούμε στη λαϊκή εντολή και να υπακούσουμε στη βούληση των ψηφοφόρων.

Είμαστε προ των πυλών της τρίτης αξιολόγησης. Κρύβει αυτή παγίδες, ιδιαίτερα μετά τις νέες εκτιμήσεις του ΔΝΤ;
Κατ’ αρχάς, μην ξεχνάμε ότι το ΔΝΤ πέφτει συνήθως έξω στις προβλέψεις του και επίσης αρκετές φορές έχει διαφορετικές εκτιμήσεις από αυτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατόν και κατόπιν να ακολουθήσουν οι τεχνικές συζητήσεις για το χρέος. Το ΔΝΤ τέλος, μέσω της κυρίας Λαγκάρντ, δήλωσε ότι δεν απαιτεί νέα μέτρα, αλλά απλά ζητάει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, οπότε δεν βλέπουμε καμία παγίδα.

Είναι εφικτός ο στόχος της εξόδου από τα Μνημόνια και την επιτροπεία; Μπορούν και πρέπει να γίνουν φοροελαφρύνσεις;
Ο στόχος είναι εφικτός, αρκεί να αναπτύξουμε ταχύτητες ιδιαίτερα υψηλές σε θέματα που αφορούν τις επενδύσεις, ενώ από την άλλη να κοπεί ο γόρδιος δεσμός της γραφειοκρατίας, που αποτελεί κύρια αιτία δημιουργίας μη φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Φυσικά χρειάζονται φοροελαφρύνσεις, οι οποίες όμως δεν θα πρέπει να εκτροχιάσουν την οικονομία, όπως έγινε το 2014 λόγου χάρη, με τις αρνητικές αποκλίσεις που καταγράφηκαν τελικά σε επενδύσεις, παραγωγή και πρωτογενές πλεόνασμα.

Τι είδους επενδύσεις θέλει η κυβέρνηση και πώς θα καμφθούν οι αντιρρήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ;
Κάθε μορφής επένδυση είναι δυνατόν να ανθήσει στην Ελλάδα, σεβόμενη το περιβάλλον και τους νόμους, ό,τι αυτονόητο λοιπόν γίνεται σε κάθε ευνομούμενο κράτος. Η αύξηση των επενδύσεων σε νέους χώρους-κλάδους, όπου εκεί θα δημιουργήσουμε ένα δυναμικό συγκριτικό πλεονέκτημα, δεν προτείνεται μόνο από την οικονομική θεωρία, αλλά από την ίδια την εμπειρία αρκετών κρατών. Ο βιομηχανικός ιστός της χώρας αποσαθρώνεται από το 1992 και μετά με ιδιαίτερα αρνητικούς ρυθμούς. Αυτή η τάση πρέπει να αντιστραφεί. Οπλο μας στον αγώνα για αύξηση των επενδύσεων σε εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες είναι το πλούσιο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας. Αυτό το κεφάλαιο επιδιώκει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει μέσα από τη νέα βιομηχανική της πολιτική, που δίνει έμφαση για πρώτη φορά στην τεχνολογική έρευνα και στις καινοτόμες προσπάθειες. Ως προς τις αντιρρήσεις που λέτε, σημειώνεται το εξής: οι αποφάσεις για την όποια επένδυση λαμβάνονται από τα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης και όχι από άτομα ή μικροομάδες. Οι όποιες αντιρρήσεις, επιφυλάξεις και άλλα απλά εμπλουτίζουν τα στοιχεία ενός διαλόγου, ο οποίος όμως ολοκληρώνεται με την απόφαση της κυβέρνησης.

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα πρότζεκτ που αφήσατε για το «θερινό Νταβός» και τους σύρους επενδυτές; Τι απαντάτε σε όσους σας επέκριναν;
H πρόταση για τη δημιουργία ενός «νησιού τέχνης και φιλοσοφίας» είναι μια ιδέα ομάδας επιστημόνων και επαγγελματιών που άρχισε το 2011. Δεν ήταν μια κανονιά της στιγμής, όταν ανακοινώθηκε το 2015. Η πρόταση αυτή βρήκε ανταπόκριση από πολλές πλευρές. Εγιναν πολλά βήματα, ώστε να αποκτήσει σάρκα και οστά και να γίνει αποδεκτή από το ΚΥΣΟΙΠ. Είναι στο χέρι τής κυβέρνησης να την περπατήσει, καθώς είναι ώριμη ως προς το μελετητικό της σκέλος. Κάποιοι τρομάζουν σε καινοτόμες ιδέες που κινούνται έξω από την κανονικότητα που μας έμαθαν τόσα χρόνια. Αν δεν απαλλαγούμε όμως από αυτό το σύνδρομο, τότε θα μείνουμε προσκολλημένοι στο μικρό και το μέτριο του παρελθόντος.
Οσο για τη σκέψη μου σχετικά με σύρους πρόσφυγες-επενδυτές, η οποία δέχτηκε πολλές επικρίσεις, άσχετα αν πολλοί από τους επικριτές μου κατάλαβαν τώρα το λάθος τους, θα ήθελα να σημειώσω ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Enterprise Greece σχετικά με το πρόγραμμα Golden Visa, έκαναν χρήση αυτού του προγράμματος 48 Σύροι. Οσοι επέκριναν τη δήλωσή μου, εσκεμμένα παρέλειψαν να σημειώσουν ότι δεν αναφερόμουν σε όλους τους πρόσφυγες που βρίσκονται στα νησιά ή στα σύνορα, αλλά σε ένα κοινό που είχε και έχει την οικονομική επιφάνεια. Τέλος, καλό θα είναι, πριν κάποιος ανοίξει το στόμα του για να επικρίνει την όποια νέα ιδέα, να βλέπει τι γίνεται γύρω του. Σύροι πρόσφυγες-επενδυτές έχουν επενδύσει π.χ. πάνω από ένα δισ. δολάρια στην Τουρκία, γύρω στο μισό δισ. δολάρια στην Αίγυπτο, άλλα τόσα στην Ιορδανία, αλλά και 80 δισ. δολάρια σε γερμανικές τράπεζες.

loading...

25 thoughts on “Δημήτρης Μάρδας ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

  1. ΝΑΙ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΦΛΟΡΕΤΑ ΕΣΥ (ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΛΟΡΕΤΑ) ΘΑ ΠΡΤΑΞΟΥΜΕ ΜΑΡΔΑ ΑΕΤΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ….ΑΕΕ ΠΑΕΝΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΡΕΕ…..

  2. ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΕ ΜΑΓΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ??

    ΤΟ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ….

  3. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑ…ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ.

    ΛΕΣ ΟΤΙ " ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ …" ΑΛΗΘΕΙΑ ΨΕΥΤΗ ?

    ΞΕΧΑΣΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΨΗΜΟΨΙΦΗΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΜΠΑΡΜΠΑ – ΜΑΡΔΟΧΑΙΕ ?

    Η ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ !

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΣΑΙ ΣΤΟ " ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ", ΠΟΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΩΣ …" ΚΕΦΑΛΑΙΟ?" ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ?

    ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑ Ν΄ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΦΥΛΛΟ ΠΑΛΙΟ-ΤΕΝΕΚΕ. ΤΖΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  4. ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ

  5. Καλύτερα δεν λες κατεβάζουμε παντελόνια μήπως έλθει καμιά επένδυση, ίσως τότε γίνεις λίγο ποιο πιστευτός

  6. μπράβο στη Αγγελική για τη ευστοχία της

  7. Δεν ειναιι Αγγελική Αγγελος ηταν…
    ΕτΚ

  8. ΝΑΙ>>>> ΔΥΣΛΕΞΑΡΑ …ΘΑ ΠΡΤΑΞΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΤΑΞΟΥΜΕ
    ΧΙ!ΧΙ!ΧΙ!
    ΔΕΝ σε ειδα αρκετα σημερα κ ανησυχησα
    βαζε ποιο δυσκολες εικονες νουμερακλα δυσλεξαρα
    αχαχαχαχα

  9. OTAN EXYNA OΜΩΣ ΣΤΟ ΦΑΡΔΥ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ 10.16 ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΟΥΝΟΧΕΙΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΣ (ΣΠΕΡΜΑ ΞΕΝΟΥ ΤΣΟΠΑΝΗ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΑΜΟΥΣΕ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ? ΑΥΤΗ Η ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΦΩΝΑΖΕ ΑΧΧΧΧ ΨΩΛΑΡΑΜ!! ΧΥΣΕ ΚΙ'ΆΛΟ ΧΥΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΝΙ΄Μ ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ΧΤΥΠΑΓΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΩΜΟΠΑΛΑΜΕΣ ΤΗΣ ΤΑ ΜΟΥΝΟΧΕΙΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΤΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΓΛΥΦΕΣ ΤΑ ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΘΥΜΑΣΕ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙ? ΓΥΡΙΣΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΩΛΟΒΑΡΔΟΥΛΑ ΣΟΥ ΝΑ ΧΥΣΕΙ Ο ΙΜΠΡΑΗΜ ΚΑΙ ΓΛΥΨΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΤΟΥ…ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΨΩΛΟΧΥΜΑ ΣΑΠΙΟ….. ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ ΡΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΡΙΟΛΗΣ ΠΟΥΣΤΗΣ!!!!
    ΡΕΕΕΕΕΕ??? ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΓΑΜΑΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΡΕΕΕΕ…ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ???

  10. ΣΚΑΣΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΜΔΗΘΕΝ ΠΑΤΕΡΑΚΗ…ΑΝΤΕ ΕΓΙΝΕΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ/Η ΜΑΛΑΚΑΣ/ΚΩ ΚΑΡΙΟΛΗΣ/ΛΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ…ΠΕΣΕ ΠΕΘΑΝΕ ΑΡΧΙΔΙ/ΔΩ ΜΑΛΑΚΑ/ΚΩ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ…ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΥΝΙ…. ΓΚΟΥΡΛΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΓΑΜΑΝΕ ΤΑ ''ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ '' ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑ…ΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ ΜΩΡΗ ΚΟΥΦΑΛΑ Η ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ??? ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΚΑΡΙΟΛΑ …ΟΥΥΣΤ….

  11. ΤΗΣ ΣΑΠΙΑΣ ΠΟΡΝΗΣ ΕΚΠΕΤΑΓΜΑ Ο ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ…ΜΟΥΝΙΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΕΚΒΟΛΗ ΑΙΝΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ….ΟΥΦΦΦΦ

  12. ΜΑΡΗ ΠΑΛΙ ΤΟ ΡΟΥΦΙΞΕΣ Κ ΦΩΝΑΖΕΙΣ …..
    ….ΟΥΦΦΦΦ
    ΑΓΓΕΛΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ……..ΧΜΝ>>ΛΑΘΟΣ sory ..
    Αγγελική

    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΕτΚ

  13. ΜΑΡΗ ΠΑΛΙ ΤΟ ΡΟΥΦΙΞΕΣ Κ ΦΩΝΑΖΕΙΣ …..
    ….ΟΥΦΦΦΦ
    ΑΓΓΕΛΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ……..ΧΜΝ>>ΛΑΘΟΣ sory ..
    Αγγελική

    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΕτΚ

  14. ΣΤΗΝ
    Ανώνυμος18 Οκτωβρίου 2017 – 10:36 μ.μ.
    τα αποθυμνενα σου βγαζεις απο τα παιδικα σου χρονια καημενη δυσλεξαρα ποσο σε νιωθο ανωμαλο ελεεινο αιμαφροδητο σκουλικι
    ΧΙ!ΧΙ!ΧΠ!

  15. ΣΤΗΝ
    18 Οκτωβρίου 2017 – 10:43 μ.μ.
    ΕΥΘΥΜΗΣΑΜΕ ΠΑΛΙ
    ΚΑΛΟ ΠΙΣΩΒΟΛΟ ΛΟΥΓΚΡΙΤΣΙΑ….
    ΜΗ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΥΤΟ ΣΟΥ ΜΑΡΗ
    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  16. ΜΑΡΗ ΠΑΛΙ ΤΟ ΡΟΥΦΙΞΕΣ Κ ΦΩΝΑΖΕΙΣ …..
    ….ΟΥΦΦΦΦ
    ΑΓΓΕΛΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ……..ΧΜΝ>>ΛΑΘΟΣ sory ..
    Αγγελική

    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΕτΚ

  17. «Σε οποιαδήποτε χώρα και αν εγκαταστάθηκαν οι εβραίοι σε μεγάλο αριθμό, κατέβασαν το επίπεδο της ηθικής…»
    Βενιαμίν Φραγκλίνος

  18. «Σε οποιαδήποτε χώρα και αν εγκαταστάθηκαν οι εβραίοι σε μεγάλο αριθμό, κατέβασαν το επίπεδο της ηθικής…»
    Βενιαμίν Φραγκλίνος

  19. «Σε οποιαδήποτε χώρα και αν εγκαταστάθηκαν οι εβραίοι σε μεγάλο αριθμό, κατέβασαν το επίπεδο της ηθικής…»
    Βενιαμίν Φραγκλίνος

  20. Χλιουτς εκανε με ναζι η εκ βαφης ξανθια ντιζεζ Η' κατηγοριας απο τον μαυρο γατο της τρουμπας και πεταξε εξω μισο βυζακι για να δελεασει τον μπαρμπα μουχλα που μολις ηλθε για να καταθεσει τα ''χαρτια'' στην αρμοδια χαρτοφτιαχτρα καθαριστρια – δικηγορο ετσι ωστε να ριξει το ΔΕΚΑΡΙΚΟ στο χαρτοκουτι μπαινοντας και κατοπιν το 150ρικο για τα 20.000 ευρω που θα λαβει απο το ''καταπλασμα που διαθετει σε τραπεζες της Αμερικης ο τσαπελοφγος….στο βαθος ο βραχυσωμος μαυριδερος ρομα παρακολουθουσε με γερακισιο ματι μια την ντιζεζ μην τυχον και τσιμπησει κανενα δεκαρικο και το χωσει στο σουτιεν της οσο και την καθαριστρια μην κρυψει κανενα 150ρι στην κυλωτα της….παρτε μια τσαπελιτσα παρτε ελεγε περιφεροντας εναν δισκο γεματο τσαπελες και τσαπελοπιταριδια ο πατερ ω μουν ακης με την φαλακρα του να γυαλιζει σκορπωντας και αυτος χαμογελα…στο βαθος καθοταν ο 72χρονος μπαρμπα χλεμπουρας απο τα τσουκαλεικα πανω σε ενα πλαστικο καφασι και αναλογιζοταν προσπαθντας να μασησει την συκομαιδα που του προσφεραν ρεε? λες να ειναι ολα αυτα μαλακιες και να την πατησα?…ΖΕΥ ΑΗΡ ΑΗΡ στην αλλη ακρη ελαμβανε μερος μια ακομα τελετη ορκομοσιας νεων μελλων
    της ελληνων συνευρεσης απο τον τσαπελοφαγο μαυριδερο ρομα..με γοργα βηματα αρχισαν ηδη οι πρωτοι
    νεο-ορκισθεντεσ να κατευθυνονται προς τις τουαλλετες μετα την ποσιν του θαλασσιου υδατος και ηρχισαν να ακουγονται τα πρωτα πορδοκλανιδια…..ο αντιλλαλοσ ηταν αχος βαθυς απο τις χεστρες ενω συριγμοι ηγουοντο απο τα ηδη εκπεταχθεμτα περικλανιδια των ορκισθενων με παραλληλη εκτοξευση των σωθικων τους μεχρι γεμιστα κολοκυθακια που ειχαν φαει πριν 4 ημερες εξηρχοντο το δε αχχχ ητο κοινο απο ολα τα στοματα…αλλη μια πετυχημενη συγκεντρωση ο βραχυσωμος μαυριδερος ρομα ελαμπε απο ικανοποιηση περι τα 76 150ρικα μετρησε και καμια 120-130 Δεκαρικα…καλα πηγαμε και σημερα μονολογουσε …καλα..

  21. o giannis με δυο ν ο αρτεμηs η βαιτσα ο στεφανοs η κλανοχηνα ο τοτοs μυλονωκλανοπορδοs η σοφια τσιμπουκοδειση η ποπη κουραδοφλη η σουλα ουλα η αγγελικη πορδη…..μια καλη παρεα επηγανε για σκι μα τον κ@λο τουs τον καμανε ξεσκι….

  22. ΑΦΟΥ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ΓΥΦΤΕ ΠΩΣ ΕΒΓΑΛΕΣ ΕΣΥ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΩΝ 12ΘΕΟ ΖΩΟ?

  23. ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ!ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΑΡΧΑΙΟ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ.
    ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

  24. ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ

Comments are closed.