Κυβερνητικές πηγές: Η ΝΔ έχει μετατρέψει την αγορά εργασίας σε ζούγκλα

Σχολιάζοντας ερωτηματολόγιο της Νέας Δημοκρατίας για τις εργασιακές σχέσεις, όπως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, κυβερνητικές πηγές σημείωναν σκωπτικά πως συγχαίρουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ενδεικτικά αναφέρουν πως στο ερωτηματολόγιο οι πολίτες έχουν μια σειρά από «θαυμάσιες», όπως τις χαρακτηρίζουν, επιλογές όπως: Αν θα επέλεγαν μια νέα θέση εργασίας «με καταβολή χρόνου και προσπάθειας (sic) για προσαρμογή», χωρίς να διευκρινίζεται αν εννοούν με «συμβολικές» αποδοχές ή χωρίς καθόλου αποδοχές. Αν θεωρούν (στην ΝΔ) ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι «οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που θα διευκολύνουν την πρόσληψη περισσότερων εργαζομένων», με άλλα λόγια να μοιράζονται την ίδια θέση εργασίας και τον ίδιο μισθό περισσότερα από ένα άτομα. Αν προτιμούν «μια πολιτική προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων» κατ' αντιπαράθεση με «μια προστατευτική πολιτική για την αγορά εργασίας. «Διότι στο μυαλό τους -τόνιζαν οι κυβερνητικές πηγές- η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων μπoρεί να γίνει μόνο με την αγορά εργασίας ισοπεδωμένη».

Επίσης στο ερωτηματολόγιο οι πολίτες απαντούν στο τι θα διάλεγαν αν η Πολιτεία μπορούσε να χρηματοδοτήσει μόνο την στήριξη του ιδιωτικού τομέα για δημιουργία θέσεων εργασίας ή διάφορες πλευρές του κοινωνικού κράτους. (Aν δηλαδή, έλεγαν πηγές της κυβέρνησης, συμφωνούν ότι το κοινωνικό κράτος είναι απλώς πεταμένα λεφτά).

Και βεβαίως, αν ο εργαζόμενος θα προτιμούσε να διαμορφώνονται οι όροι εργασίας του «από τον ίδιο σε συνεννόηση (sic) με την διοίκηση της εταιρίας», «από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων σε επίπεδο επιχείρησης», ή «από ένα εργατικό σωματείο πολιτικού χαρακτήρα (επίσης sic) που θα διαπραγματεύεται σε κλαδικό και εθνικό επίπεδο». (Σχόλιο της κυβέρνησης, θα μπορούσαν να ρωτήσουν απλώς αν οι πολίτες συμφωνούν με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων).

Καταλήγοντας οι ίδιες πηγές σχολιάζουν: «Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η μετατροπή της αγοράς εργασίας σε ζούγκλα είναι βασικό στοιχείο της ιδεολογίας και της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Επειδή όμως διστάζουν να το πουν δημόσια, προσπαθούν να το εκμαιεύσουν μέσα από ερωτηματολόγια, με πονηρά διατυπωμένες ερωτήσεις. Αν πιάσει έπιασε. Ας πουν ευθέως ότι το πολιτικό τους σχέδιο είναι η μη αμειβόμενη εργασία, οι ελεύθερες απολύσεις, οι ατομικές συμβάσεις και η διάλυση του κοινωνικού κράτους. Δεν ξεγελούν κάποιον κρυπτόμενοι πίσω από το δάχτυλό τους», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]