Μπακογιάννη: Μεγάλη καθυστέρηση στην πάταξη των λαθραίων καυσίμων

Επερώτηση για τις καθυστερήσεις στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Οικονομίας η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη ζητεί να ενημερωθεί ποιος είναι ο σχεδιασμός για την ολοκλήρωση της στελέχωσης του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (ΣΕΚ) για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου σε προϊόντα που υπόκεινται σε ΕΦΚ.

Η βουλευτής της ΝΔ, αφού επισημαίνει ότι κύριος σκοπός του ΣΕΚ είναι η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων Αρχών για την πάταξη του λαθρεμπορίου, καθώς και η συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων, προκειμένου να καταστεί εθνική μονάδα πληροφοριών, υπενθυμίζει ότι ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2016, αλλά σύμφωνα με απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλου, η στελέχωση του ΣΕΚ είναι υπό εξέλιξη.

Τόνισε επίσης ότι «οι έλεγχοι στην αγορά καυσίμων δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, ούτε επιβεβαιώνουν τον αρχικό στόχο της κυβέρνησης που διατυμπάνιζε ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έσοδα 1,5 δισ. από τους ελέγχους». Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και τον Αύγουστο του 2017, βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα για λαθραία καύσιμα ύψους 18,5 εκατ. ευρώ. Από αυτά εισπράχθηκαν μόλις 10,2 εκατ., δηλαδή ούτε το 1% των εσόδων που υποσχόταν ότι θα πετύχει η κυβέρνηση».

Η κ. Μπακογιάννη καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν τη Βουλή αν υπάρχει σχεδιασμός για την ολοκλήρωση της διαδικασίας στελέχωσης του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου και πότε προβλέπεται να είναι πλήρες σε λειτουργικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Επίσης ζητεί να ενημερωθεί ποια ακριβώς είναι τα αποτελέσματα από τους ελέγχους στην αγορά καυσίμων, από το 2015 μέχρι σήμερα.

Η επερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη:

«Σε απάντηση της υπ’ αριθμόν 2936 ερώτησης που κατέθεσα για τις «πειραγμένες» αντλίες σε μεγάλο αριθμό πρατηρίων καυσίμων», ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει ότι με το ν. 4410/2016 ιδρύθηκε Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ) για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου σε προϊόντα που υπόκεινται σε ΕΦΚ. Κύριος σκοπός του ΣΕΚ είναι η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων Αρχών για την πάταξη του λαθρεμπορίου, καθώς και η συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων, προκειμένου να καταστεί εθνική μονάδα πληροφοριών.

Όμως, στην απάντηση του κ. Αν. Υπουργού, αναφέρεται ότι «η στελέχωση του ΣΕΚ είναι υπό εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα», παρόλο που ο σχετικός ν. 4410 ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2016. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το λαθρεμπόριο στο χώρο των καυσίμων συνεχίζεται, τη στιγμή που η κυβέρνηση κωλυσιεργεί και καθυστερεί να στελεχώσει το ΣΕΚ.

Την ίδια στιγμή, οι έλεγχοι στην αγορά καυσίμων δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, ούτε επιβεβαιώνουν τον αρχικό στόχο της κυβέρνησης που διατυμπάνιζε ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έσοδα 1,5 δισ. από τους ελέγχους. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και τον Αύγουστο του 2017, βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα για λαθραία καύσιμα ύψους 18,5 εκατ. ευρώ. Από αυτά εισπράχθηκαν μόλις 10,2 εκατ., δηλαδή ούτε το 1% των εσόδων που υποσχόταν ότι θα πετύχει η κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι κατά τη  διετία 2013-2014, στα δημόσια ταμεία είχαν εισρεύσει έσοδα από πρόστιμα ύψους 26 εκατ. ευρώ. 

Κατόπιν τούτων, επερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Υπάρχει σχεδιασμός για την ολοκλήρωση της διαδικασίας στελέχωσης του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου; Πότε προβλέπεται να είναι πλήρες σε λειτουργικό και επιχειρησιακό επίπεδο;

2. Ποια ακριβώς είναι τα αποτελέσματα από τους ελέγχους στην αγορά καυσίμων, από το 2015 μέχρι σήμερα;»

loading...

4 thoughts on “Μπακογιάννη: Μεγάλη καθυστέρηση στην πάταξη των λαθραίων καυσίμων

  1. ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ……

    Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΠΩΣ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ? ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ, ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ, ΚΛΟΠΕΣ κ.λ.π

    ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΡΕ ΑΛΗΤΙΣΣΑ, Ο ΑΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ, ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 1964 ΤΑ ΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΜΕ ΤΟΚΟ 155% ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΛΗΓΑΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009, ΕΠΙ ΑΡΧΙ-ΑΛΗΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙ-ΠΡΟΔΟΤΗ, ΤΟΥ ΜΙΑΡΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ -ΓΑΠ!!

    ΟΣΟ ΕΣΥ ΜΑΝΤΑΜ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ, ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ, ΤΟΝ ΔΗΔΕΝ " ΓΕΡΟ ΤΗΣ …ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ….

    ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ ΑΧΡΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ?

    ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΣΑΣ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΤΕ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  2. Μίλησε η πουτανα της οικογένειας Μητσοτάκη η αρχιμιζαδορα αεί στο διαολο παλιόψωλα δεν σε θέλει ο κόσμος

  3. ΚΥΡΑΤΣΑ ΜΟΥ, ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΗΜΩΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΙΔΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΝΤΥΧΑΚΙΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΟΥΝΙΕΡΙΔΩΝ ΜΑΡΙΝΑΚΙΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ …

    ΣΤΑ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΕΚΔΟΤΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΝ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ, ΗΤΑΝ ΣΥΝΔΑΙΤΗΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΟΥ ???

    ΝΤΟΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΙΝΑΚΙΔΕΣ, ΜΙΖΟΦΟΡΑΚΙΔΕΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΙΔΕΣ, ΑΥΓΕΝΑΚΙΔΕΣ, ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΥΝΔΑΙΤΗΜΟΝΕΣ, ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΟΡΟΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ

  4. Στην κατάθεση του ο Γιαννουσάκης αναφερόμενος στα αδήλωτα ποσά (μαύρο χρήμα) που διακινήθηκε από συνεργάτες του επιχειρηματία του Βαγγέλη Μαρινάκη Νίκο Συντυχάκη και Αιμίλιο Κοτσώνη λέει τα εξής:

    «ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΤΣΩΝΗ ΑΙΜΙΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΔΗΛΩΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ) ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΜΑΥΡΑ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΤΣΩΝΗΣ» ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΎΧΆΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΕΥΡΩ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥΣ. ΌΤΑΝ ΤΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΡΙΣΚΟ ΣΤΟ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ, ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ – ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΔΙΝΑΝ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΚΑΒΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ -ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΑΠ’ΟΣΟ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΚΟΤΣΩΝΗΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ.»

    Επιπροσθέτως ο ισοβίτης Γιαννουσάκης δίνει όλες τις λεπτομέρειες για τις δραστηριότητες των Συντυχάκη και Κοτσώνη σχετικά με την λαθρεμπορία καυσίμων στιον Περσικό Κόλπο, την διακίνηση μαύρου χρήματος αλλά και την μίζα που εισέπρατταν από την διακίνηση αυτή. Σε αυτήν την ενότητα της κατάθεσης ο Γιαννουσάκης εκθέτει τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη ισχυριζόμενος πώς τα έσοδα από το Ντουμπάι και την παράνομη διακίνηση καυσίμων τα ήθελε ο εφοπλιστής σε «μαύρο χρήμα» δηλαδή σε αδήλωτο ρευστό χωρίς κανένα παραστατικό.

    Λέει δε χαρακτηριστικά « ΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ) ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΜΑΥΡΑ.»

    Όσον αφορά το κουμπάρο της Ντόρας πολλές οι καταγγελίες και οι υποψίες …

    Υποψίες ότι είναι μπερδεμένος με στημένα στο ποδόσφαιρο.
    Υποψίες ότι ενέχεται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
    Υποψίες ότι είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Noor 1.
    Υποψίες ότι τα έχει καταφέρει με σκοτεινά μέσα, που οι υποψιασμένοι υποψιάζονται, να μην τον αγγίζει η Δικαιοσύνη, λες και είναι Νονός.
    Και, τέλος, υποψίες ότι έχει στενές σχέσεις, δέκατου τρίτου τύπου, με την οικογένεια Μητσοτάκη.

    Υποψίες εν γένει.

Comments are closed.