Δηλαδή αν δεν ήταν η τρόικα, πότε θα εκδίδονταν οι συντάξεις;

Η είδηση έλεγε ότι από προχθές και για όλο το Σαββατοκυριακοδεύτερο οι αρμόδιοι υπάλληλοι στον ΕΦΚΑ, αλλά και στις εφορίες θα εργαστούν υπερωριακά ώστε
μέχρι την Τρίτη να εκδώσουν όσο περισσότερες εκκρεμούσες συντάξεις και επιστροφές φόρων μπορούν.

Αν αυτό συνέβαινε επειδή η κυβέρνηση είναι ευαίσθητη και συμπονετική για τους πολίτες ή απλώς είχε συναίσθηση των υποχρεώσεων και του καθήκοντός της, θα ήταν άξια συγχαρητηρίων.


Δυστυχώς όμως, όπως γίνεται πάντα, ο λόγος της επίσπευσης είναι εντελώς διαφορετικός.  Αν μέχρι την Τρίτη δεν εκδώσουν τις συντάξεις για τις οποίες έχουν δεσμευτεί στην τελευταία αξιολόγηση και δεν πληρώσουν μέρος των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, από τα λεφτά που μας έδωσαν γι’ αυτόν τον λόγο οι δανειστές τον Ιούνιο, τότε δεν θα μας εκταμιεύσουν την υποδόση των 800 εκατ. και πάλι για τον ίδιο σκοπό.

Γι’ αυτό λοιπόν η πρεμούρα και όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για το πώς διαβιούν οι χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι που σταμάτησαν εδώ και 2-3 χρόνια τη δουλειά και ζουν (τρόπος του λέγειν) με 2-3 κατοστάρικα της προσωρινής σύνταξης! Γι’ αυτούς -κι αυτό είναι το οξύμωρο- νοιάζονται περισσότερο οι «ανάλγητοι» της τρόικας παρά η αριστερή μας κυβέρνηση. Η τρόικα είναι αυτή που πιέζει και θέτει όρους ώστε το ελληνικό κράτος να γίνει ένα κανονικό κράτος και, όπως απαιτεί φόρους από τους πολίτες, έτσι και το ίδιο πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις του έναντί τους και όχι να είναι ο μεγαλύτερος μπαταχτσής εντός των συνόρων.

Ερχονται οι «αναίσθητοι τεχνοκράτες» και λένε στην κυβέρνηση ότι δεν μπορείς από τη μια να κατάσχεις την περιουσία του αδύναμου πολίτη σου για χρέη κι εσύ να αδιαφορείς για τις δικές σου πληρωμές - υποχρεώσεις είτε προς τους συνταξιούχους, είτε προς τους φορολογούμενους είτε αυτούς που προμηθεύουν με υλικά τις κρατικές υπηρεσίες. Αυτονόητα πράγματα δηλαδή που όμως δεν είναι καθόλου αυτονόητα για τους κατά τα άλλα υπερευαίσθητους αριστερούς που στην ατζέντα τους έχουν άλλες προτεραιότητες και σημαντικότερα θέματα όπως τον νόμο για την αλλαγή φύλου από 15 ετών!

Είναι γι’ αυτούς, βλέπετε, θέμα ήσσονος σημασίας το αν οι χιλιάδες νεοσυνταξιούχοι που μετά από 35 και 40 χρόνια δουλειάς θα προλάβουν να πάρουν αυτή την κατακρεουργημένη σύνταξη οι ίδιοι ή... οι κληρονόμοι τους!

Είναι ήσσονος σημασίας το αν οι δικαιούχοι επιστροφής φόρου, που είναι κατά κανόνα οι πλέον φτωχοί συμπολίτες μας, θα πάρουν έγκαιρα τους αδίκως παρακρατηθέντες φόρους για να κλείσουν κάποια από τις πάμπολλες τρύπες και υποχρεώσεις του οικογενειακού τους προϋπολογισμού.

Είναι ήσσονος σημασίας να πληρωθούν οι χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις που προμηθεύουν το Δημόσιο και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους αλλά και να πληρώσουν τους εργαζομένους τους. Είναι ήσσονος σημασίας να πληρώσουν τους εκδότες των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και να μπορέσουν οι φοιτητές να τα πάρουν εγκαίρως. Ενώ είναι μείζον θέμα η αναγνώριση των συλλόγων των Ελλήνων μουσουλμάνων με τον επιθετικό προσδιορισμό «τουρκικός». Δεν ξέρω, αλλά ώρες-ώρες νομίζω πως στις ημέρες ΣΥΡΙΖΑ δεν χάθηκε απλώς το μέτρο αλλά και η κοινή λογική εξ ονόματος ενός αριστερού ακροατηρίου που πολύ αμφιβάλλω αν όντως νοιάζεται για τον νόμο περί αλλαγής φύλου ή τους τουρκικούς συλλόγους και δεν γίνονται όλα αυτά από μια θολή, δήθεν προοδευτικότητα που αφορά ελάχιστους των οποίων τα δικαιώματα ουδείς αμφισβητεί ή απεμπολεί. Πλην όμως, όταν ο κόσμος γύρω μας έχει γίνει συντρίμμια, η ιεράρχηση των λύσεων άμεσων και επειγόντων προβλημάτων δεν μπορεί να είναι αυτή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση. Μη φτάσουμε δηλαδή να σκεφτόμαστε ότι θα ήταν καλύτερα να μας κυβερνούσαν απευθείας οι τροϊκανοί και όχι διά των τοπικών αντιπροσώπων τους!
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]