ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΛΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ…

Εντύπωση προκαλεί η κλήση εκπαιδευτικών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά ύστερα από ανώνυμη καταγγελία γονέων εναντίον τους για
μαθήματα σε προσφυγόπουλα, στο χώρο του σχολείου, τις απογευματινές ώρες.

Όπως αναφέρει το «alfavita.gr», ψηφίσματα διαμαρτυρίας αλλά και συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς έστειλε ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αμαρουσίου που ζητά να σταματήσει άμεσα κάθε απόπειρα δίωξης εκπαιδευτικών:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου ενημερώθηκε από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π. Ε. Κερατσινίου Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» σχετικά με ανώνυμη καταγγελία ομάδας γονέων, στο 5ο Δημ Σχ Κερατσινίου, για θέματα που αφορούν στην περσινή επιλογή και λειτουργία ΔΥΕΠ, στην αντίστοιχη σχολική μονάδα, κατά τις απογευματινές ώρες. Η καταγγελία τους επιδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, με την προοπτική να απαντηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π. Ε. από την πρώτη στιγμή, συμπαραστάθηκαν και συμπαραστέκονται στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, προασπίζοντας τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα. Σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών, πάγια, υποστηρίζουμε την ένταξη τους με διασπορά και κατανομή σε όλα τα πρωινά τμήματα, τονίζοντας τη θετική βαρύτητα που έχουν οι κοινωνικές σχέσεις μεταξύ συνομηλίκων για την κοινωνική τους ανάπτυξη, ενάντια σε φοβικές προκαταλήψεις και συντηρητικά στερεότυπα. Στις περισσότερες άλλωστε, από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές Συμβάσεις κατοχυρώνονται και επιβάλλονται δικαιώματα και ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών χωρίς χαρτιά.

Πρωτόγνωρη έκπληξη μας προκαλεί το γεγονός, πώς εκπαιδευτικοί που σεβάστηκαν, υποστήριξαν, και στάθηκαν δίπλα στα παιδιά μεταναστών και προσφύγων, παρά τον ιδιότυπο χαρακτήρα των ειδικά αποκομμένων εκπαιδευτικών δομών ΔΥΕΠ, καλούνται τώρα σε έγγραφη αναφορά, παρά το ανώνυμο της καταγγελίας.

loading...

5 thoughts on “ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΛΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ…

  1. Ερωτήματα:
    1) Εσύ πήγες με παράνομο τρόπο μετανάστης στη Γερμανία; (Δηλαδή χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες και τα απαραίτητα έγγραφα;)
    2) Η παρανομία δεν πρέπει να τιμωρείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία;

  2. αυτοι οι εκπεδευτηκοι κανανε ποτε κανενα δωρεαν μαθημημα σε ελληνοπουλα ;

  3. γραφις ορεα τιν ελινικι γλοσα. τελιοσαις σχωληω;

  4. Αμάν αυτοί οι αιωνίως 'αλληλέγγυοι'!
    Γιατί δεν κάνουν τα ίδια για τους γύφτους που έχουμε στον τόπο μας μια ζωή;
    Ποιός άραγε τους στένει εκεί; Τι κίνητρα έχουν;
    Ποιόν εξυπηρετούν; Αμοίβονται και από ποιόν;

  5. Οχη δεν πρωλαβα να τεληοσο σχωληω γιατυ γαμουσα το μουνυ τις μανασ σου ολι μερα!

Comments are closed.