Ρουσόπουλος στηρίζει Γεννηματά – Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ

«Ένα κόμμα το οποίο είχε φτάσει στα Τάρταρα η κυρία Γεννηματά κατάφερε να το αναστήσει», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Ρουσόπουλος


Τη στήριξή του στο πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε μέσω άρθρου του ο  Θοδωρής Ρουσόπουλος, σχετικά με την εκλογή ηγεσίας στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, αναφέροντας χαρακτηριστικά πώς «ένα κόμμα το οποίο είχε φτάσει στα Τάρταρα των εκλογικών αποτελεσμάτων η κυρία Γεννηματά κατάφερε να το αναστήσει».

Στην παρέμβασή του για τα τεκταινόμενα στην Κεντροαριστερά, ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρει ως «απολύτως βέβαιο» πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «θα αναμετρηθεί με όλους τους άλλους και όσοι την υποτιμούν μάλλον θα εκπλαγούν για μια ακόμη φορά».

Όπως είναι φυσικό, μια τέτοια παρέμβαση και ειδικά από πρόσωπο το οποίο υπήρξε ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Κώστα Καραμανλή όντας κυβερνητικός εκπρόσωπος, προκάλεσε αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο σύμφωνα με διαρροές από τη Χαριλάου Τρικούπη, εξέλαβε την εν λόγω στήριξη ως προσπάθεια για να προκληθεί ζημιά στη Φώφη Γεννηματά.

Αναλυτικά το άρθρο του Θοδωρή Ρουσόπουλου στην «Ελευθερία του Τύπου»:

«Επί δεκαετίες τα κόμματα στρέφονταν στον κεντρώο χώρο για να αντλήσουν ψηφοφόρους από μια δεξαμενή που δεν ήταν μεν ιδιαίτερα μεγάλη – ιδίως μετά τη Μεταπολίτευση – αλλά που μετά βεβαιότητας καθόριζε το αποτέλεσμα. Αρχικά, μια μάλλον κακή φήμη συνόδευε τους ψηφοφόρους που μετακινούνταν με ευκολία από τη Νέα Δημοκρατία προς το ΠΑΣΟΚ και αντιστρόφως, αφού πολλοί τους θεωρούσαν ΟΦΑ (Όπου Φυσάει ο Άνεμος). Στην πορεία των ετών, όμως, απεδείχθη ότι πολλοί από αυτούς τους ψηφοφόρους επέλεγαν κόμμα κρίνοντας ποιο θα ήταν το καταλληλότερο για τη χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή και όχι ποιο τους βόλευε προσωπικά.

Το 2000 ο Κώστας Καραμανλής μίλησε ευφυώς για μεσαίο χώρο, αναφερόμενος ουσιαστικά στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους οι οποίοι χωρίς φόβους, πάθη ή προσωπικά συμφέροντα εκλήθησαν να συμμετάσχουν σε μια νέα προσπάθεια. Προσπάθεια που απέδωσε πολλά καλά για τον τόπο, αντιστρόφως ανάλογα της συκοφάντησής της την οποία παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολουθεί μετριοπαθείς πολιτικές και κερδίζει ψηφοφόρους από τον κεντρώο χώρο.

Όμως στο πολιτικό παιχνίδι μπήκε προ δύο ετών η Φώφη Γεννηματά, διαδεχόμενη τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πολλοί περίμεναν πως θα αποτύχει, και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι κόπιασε πολύ ώσπου να εδραιωθεί και να αρχίσουν να τη σέβονται και να την υπολογίζουν στο κόμμα της. Ένα κόμμα το οποίο είχε φτάσει στα Τάρταρα των εκλογικών αποτελεσμάτων και η Φώφη κατάφερε σιγά-σιγά να το αναστήσει ανεβάζοντας τα εκλογικά του ποσοστά και κάνοντάς το υπολογίσιμη πολιτική δύναμη πάλι. Το έκανε με έξυπνες κινήσεις και κυρίως συνθέσεις και όχι αφαιρέσεις.

Αναμφισβήτητα, της πιστώνονται η ιδέα της ενότητας του χώρου και η ειλικρινής προσπάθεια να το επιτύχει. Τώρα, έρχεται αντιμέτωπη με συνυποψηφίους οι οποίοι στην πλειονότητά τους δεν έχουν επιδείξει αντίστοιχες ικανότητες μέχρι στιγμής, άλλο λόγω έλλειψης ευκαιριών άλλοι λόγω έλλειψης σοβαρής πολιτικής εμπειρίας.

Ασχέτως του πώς και με ποιον τρόπο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τον νέο φορέα, ασχέτως του πόσοι θα προσέλθουν στις κάλπες, ένα είναι απολύτως βέβαιο. Η Φώφη θα αναμετρηθεί με όλους τους άλλους και όσοι την υποτιμούν μάλλον θα εκπλαγούν για μία ακόμη φορά.

Η επόμενη μέρα αυτών των διεργασιών δεν αφορά μόνο το κόμμα της, αλλά και τις συνθέσεις που είναι απαραίτητο να γίνουν στο εγγύς μέλλον για τα μεγάλα συνταγματικά ζητήματα».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αντί νά είναι φυλακή έχει τό θράσος νά κάνει δηλώσεις τό καθήκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]