(Το ΣτΕ αποφασίζει να μην ισχύει για τους δικαστικούς το «πόθεν έσχες». Μα τι έχουν να κρύψουν αυτοί οι άσπιλοι;…)

Στον διαρκή αγώνα τής  υπεράσπισης Αξιών και δη μέσα στις τρέχουσες ιδιαίτερα κρίσιμες σημερινές συγκυρίες, θάπρεπε σαν λαός να
διαμαρτυρόμαστε έντονα και έμπρακτα, για κάποιες αντιδημοκρατικές, εκτός νόμου και ηθικής συμπεριφορές, παραβάσεις και παρεμβάσεις  και μάλιστα προερχόμενες από  ανώτατους λειτουργούς.
Δεν είδαμε κάτι τέτοιο όμως μετά την κορύφωση αυτών των φαινομένων, όπως η νέα πρόσφατη (και πολύ περίεργη μάλιστα…) απόφαση του ΣτΕ  περί εξαίρεσης και μη συμμόρφωσης των δικαστικών στην επιταγή του Υπουργείου Οικονομικών και της Ελληνικής Κυβέρνησης για δήλωση του «πόθεν έσχες» τους! Κυβερνητική απόφαση, που φαίνεται ότι κατά το ΣτΕ, ισχύει για όλους εμάς τους υπόλοιπους… πληβείους, αλλά όχι για τους δικαστικούς Πατρίκιους!
Μα γιατί; Οι πυλώνες της Δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, της εντιμότητας και της αρετής, τι έχουν να φοβηθούν και τι έχουν να κρύψουν;…..
Παρότι πολλές φορές έχουμε κριτικάρει με καυστικά άρθρα και παραστάσεις, Κυβέρνηση και Υπουργεία -με αφορμές που συχνά δίνουν- επί του προκειμένου θέματος πρέπει να στηρίξουμε την έννομο τάξη,  ανήσυχοι για την εικόνα που παρουσιάζουν μερικά, συχνά παράξενα συμπτώματα στον χώρο των δημοκρατικών λειτουργών της τόσο…  άμεμπτης Δικαιοσύνης.
Συμπτώματα συγκεκριμένα, πολλά και διάφορα, που είχαμε ήδη στηλιτέψει και καταγγείλει δημόσια, μήπως και προλάβουμε τα χειρότερα που έρχονται και που ήρθαν τελικά στην… μαγευτική κατά τα άλλα εποχή μας της σοβαρής και άμεμπτης Δημοκρατίας και του… κράτους (εν κράτει) μερικών μερικών…

Κώστας Χατζιδάκης, πολιτικός συγγραφέας *

loading...

2 thoughts on “ΣτΕ καμάν…

  1. Οτιδηποτε τους ακουμπαει και τους ενοχλει αυτοι εχουν την μεθοδο!Βγαζουν αποφαση απο το ιδιωτικο τους δικαστηριο.Το λενε μισθοδικειο βασικα και αν χρειαστει το λενε και συμβουλιο της επικρατειας…..Και τελος!!!!Αν αφορουσε την πλεμπαγια το θεμα ουτε ψυλλος στον κορφο της!!Θυμιζω οτι εκριναν συνταγματικα τα μνημονια ενω ο καθενας γνωριζει οτι παραβιαζουν το συνταγμα.Θυμιζω οτι μολις αρχισαν να ψαχνουν τους λογαριασμους τους 
    μονο τοτε βγαλανε θετικη αποφαση για τις παραγραφες!Ως τοτε αφηνανε τον λαο ερμαιο στην ασυδοσια και την αδηφαγια των εισπρακτικων αρχων!Εβαλαν ενα μεγαλο φρενο για τους ιδιους και ενα πολυ μικρο για τους αλλους για ξεκαρφωμα.Εχουν την σφραγιδα και την κοπανανε κατα το δοκουν!!Ποτε δεν ενοχληθηκαν απο τις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ-ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ-ΚΑΙ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΥ και ιδιως των ΡΕΤΙΡΕ εις βαρος της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ του Ελληνικου λαου που βιοποριζεται κατ ιδιαν.Δεν ενοχληθηκαν ποτε που η αστυνομικινα εβγαινε στην συνταξη με 15 χρονια υπηρεσιας ενω η βιοτεχνισσα ηθελε 30-35!!Δεν ενοχληθηκαν ποτε για τους πολυσυνταξιουχους που ρουφουσαν με το μπουρι της σομπας τις συνταξεις!!!Ποτε ενας εισσαγγελεας δεν εκανε μια ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΕΡΕΥΝΑ για θεματα διακριτης μεταχειρισης και παραβιασης του συνταγματος εις βαρος των πολιτων της ελευθερης οικονομιας!ΠΟΤΕ!…..Η δικαιοσυνη κατα την γνωμη μου θα πρεπει να ΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ απο την βαση δεδομενων του δικηγορικου σωματος βασει προσοντων κατα 70%.Μετα απο αρκετα χρονια ασκησης του επαγγελματος.Το υπολοιπο 30% μπορει να προερχεται και απο αλλα επαγγελματα αντιπροσωπευτικα της κοινωνιας.Παντα με κληρωση η με εκλογη και μονο με ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.Μονολιθικες προσωπικοτητες χωρις την εμπειρια της ζωης,χωρις αισθηση του βιωτικου αγωνα,με το αισθημα της μονιμοτητας και ισοβιοτητας θυμιζουν ΑΙΓΥΠΤΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ θυμιζουν ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΕΛΙΤ κατι απολυτα ξενο με την Ελληνικη ψυχοσυνθεση!

  2. ολοι μεσα στο κολπο για να μας τα πρινουν. Μη πατε ποτε στην απατεωνισσα δικηγορ Μαρια Μαστορακη που ειναι απεναντι απτα δικαστηρια. Ειναι ασχετη και ζηταει λεφτα πριν κανει τη δουλεια. Αισχρη πεινασμενη. Μαρια Μαστορακη Κυψελη. Μακρια.

Comments are closed.