Κοινωνικό μέρισμα 800 εκατ. σε οικονομικά αδύναμους μέσα στο 2017

Συνολικά 800 εκατομμύρια ευρώ θα «μοιράσει» σε οικονομικά αδύναμες ομάδες του πληθυσμού έως το τέλος του έτους η κυβέρνηση, με τη μορφή του κοινωνικού μερίσματος.
Αυξημένο κατά 27% συγκριτικά με το ποσό των 630 εκατομμυρίων ευρώ που είχε διατεθεί πέρυσι.
Το παραπάνω προκύπτει από δηλώσεις του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκου Κουτεντάκη στο ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο» αναφορικά με το ύψος του ποσού που θα διανεμηθεί λόγω της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος στον φετινό προϋπολογισμό συγκριτικά με τον στόχο που είχε τεθεί.
Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπεται ότι το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος θα ανέλθει στο 2,21% του ΑΕΠ έναντι 1,75% που ήταν ο αρχικός στόχος.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Κουτεντάκης το μέρισμα θα καταβληθεί για δράσεις κοινωνικής προστασίας και οικονομικής ανάπτυξης και είναι αυξημένο κατά 27% σε σύγκριση με το ποσό των 630 εκατομμυρίων ευρώ που είχε διατεθεί πέρυσι προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και το οποίο είχε προέλθει επίσης από την υπέρβαση του στόχου του προϋπολογισμού για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Η συζήτηση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το πώς ακριβώς θα διανεμηθεί το ποσό αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά σε κάθε περίπτωση όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές θα καταβληθεί στους δικαιούχους έως το τέλος του έτους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται ένα μέρος του ποσού αυτού να απονεμηθεί σε δικαιούχους του Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και επίσης προς αναπτυξιακές δράσεις μεταξύ των οποίων ενδεχομένως να είναι και η εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες.
Τέλος, κ. Κουτεντάκης δήλωσε ότι «η επίτευξη των στόχων τα τελευταία τρία χρόνια έχει συνδυαστεί και με μία σειρά από παρεμβάσεις που είναι καινοτόμες στην κοινωνική πρόνοια, όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που για πρώτη φορά διατέθηκε συνολικά».


Πηγή: reporter.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΚΟΝΤΗ ΚΑΠΟΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΣΜΑ. ΤΣΑΚΙΣΟΥ ΡΕ ΓΑΜΙΟΛΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΙΥΝ 3 ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΑΤΟΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΓΕΝΑΙΟΔΩΡΕ ΣΚΑΤΟΝΜΑΛΑΚΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΟΚΟΠΡΑΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΩΛΟ-ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]