Αέρια: 7 Απίστευτα Οφέλη για την Υγεία μας που Δεν Γνωρίζατε

Παρατηρούμε τελευταία πως όλοι μας λίγο – πολύ έχουμε γίνει μυγιάγγιχτοι σε κάποια ζητήματα, δίνοντας περισσότερη προσοχή στους τύπους παρά στην ουσία.

Ναι, φυσικά καταλαβαίνουμε την αξία των καλών τρόπων, της ευπρεπούς συμπεριφοράς και του σαβουάρ βιβρ γενικότερα που λένε και οι Γάλλοι, αλλά ορισμένες φορές πρέπει να αφήνουμε και κάτι να πέσει κάτω – ή να περάσει απαρατήρητο! 
Τούτου λεχθέντος, το θέμα που θα μας απασχολήσει στο συγκεκριμένο άρθρο έχει να κάνει με τα αέρια…το πέρδεμα…το κλάσιμο τελοσπάντων!Μια λειτουργία του οργανισμού μας η οποία είναι εμφανώς παρεξηγημένη, και λέμε παρεξηγημένη επειδή οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε ότι κάνει καλό στην υγεία μας. Προχωρήστε παρακάτω και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Πρώτα από όλα, τα αέρια και η αποβολή τους είναι μια απόλυτα φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Για την ακρίβεια είναι ένα αναγκαίο και φυσιολογικότατο κομμάτι της χώνεψης και της πέψης: το έντερο και το στομάχι στην προσπάθειά τους να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά του φαγητού δημιουργούν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος στον κόσμο που να μην τα αποβάλλει. Μάλιστα, αν υπήρχε έστω και ένας άνθρωπος που να μην ”αερίζεται” θα είχε σοβαρό και ανησυχητικό πρόβλημα. Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, πάμε να μάθουμε ποιά είναι τα οφέλη αυτής της λειτουργίας:

#1: Μειώνει το φούσκωμα

Αν αισθάνεστε πρησμένοι μετά από ένα καλό γεύμα, μόλις ξεφορτωθείτε τα αέρια σίγουρα θα ξελαφρώσετε. Για τους περισσότερους ανθρώπους το φούσκωμα δεν είναι επικίνδυνο όμως σίγουρα στενεύει τα τζιν – και δεν το θέλουμε αυτό, έτσι δεν είναι;
#2: Είναι καλή για την υγεία του εντέρου

Θυμάστε όταν ήσασταν μικροί που οι μαμάδες σας σας έλεγαν να μην τα κρατάτε; Τα λόγια τους ήταν σοφά: το να κρατάτε οτιδήποτε για μεγαλύτερο διάστημα από το επιτρεπτό, δεν είναι καλό για την υγεία σας.

#3: Είναι ένα εξαιρετικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης

Παρόλο που σας ενοχλούν πολλές φορές, μπορεί κάποια στιγμή να αισθανθείτε ευγνωμοσύνη όταν αντιληφθείτε πως περιστασιακά τα αέριά σας μπορούν να προβλέψουν εγκαίρως σημαντικά ζητήματα υγείας, δίνοντάς σας το έναυσμα να εξεταστείτε από ένα γιατρό. Οι υπερβολικές και ανυπόφορες μυρωδιές, η αύξηση στη συχνότητα με την οποία αποβάλλονται τα αέρια και οι παράξενοι πόνοι που οφείλονται σε αυτά, μπορεί να προειδοποιούν για καταστάσεις όπως η δυσανεξία στη λακτόζη και ο καρκίνος του κόλον.

#4: Η μυρωδιά των αερίων κάνει καλό

Ναι, καλά διαβάσατε! Ακούγεται περίεργο, αλλά μελέτες έχουν υποδείξει πως ένα μέρος των αερίων μας περιέχει στοιχεία τα οποία μας προστατεύουν από μεταγενέστερες ασθένειες. Σε μεγάλη ποσότητα τα αέρια είναι τοξικά, αλλά σε μικρή προστατεύουν τα κύτταρα από την καταστροφή και αποτρέπουν εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια.

#5: Εξισορροπούν τη διατροφή

Όλοι χρειάζεται να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή προκειμένου να παραμένουμε υγιείς και τα αέρια είναι εδώ για να μας βοηθήσουν να την πετύχουμε. Τα διαφορετικά φαγητά παράγουν διαφορετικά είδη αερίων, ενημερώνοντάς σας έτσι πως κάτι λείπει από τη διατροφή σας ή πως τρώτε κάτι σε υπερβολική ποσότητα. Για παράδειγμα αν αερίζεστε σπάνια, πιθανότατα χρειάζεστε τροφές με περισσότερες φυτικές ίνες. Αν στο μεταξύ τρώτε πολύ κόκκινο κρέας, μπορεί τα αέρια σας να αποκτήσουν μια πολύ δυσάρεστη μυρωδιά, κάτι που θα σημαίνει ότι πρέπει να το περιορίσετε.

#6: Τα αέρια αποτελούν ένδειξη πως διαθέτετε υγιή και χαρούμενα γαστρεντερικά βακτήρια.

Η πικρή αλήθεια είναι πως οι λεπτότεροι και υγιέστεροι άνθρωποι αερίζονται συχνότερα. Με άλλα λόγια το τίμημα που πληρώνετε για την υγεία σας βρωμάει λιγάκι! Η πλούσια σε λαχανικά διατροφή ενεργοποιεί τα βακτήρια στο έντερό σας, που σημαίνει ότι παράγετε περισσότερα αέρια αλλά ταυτόχρονα έχετε και καλύτερη πέψη!

#7: Είναι μεγάλη ανακούφιση

Ας το παραδεχτούμε: Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από την ανακούφιση που παίρνουμε όταν αεριζόμαστε. Σαφώς και η πράξη μπορεί να μας φέρει σε αμηχανία αν μιας πιάσουν στα πράσα επί τω έργω, αλλά και πάλι, το ξαλάφρωμα που νιώθουμε έπειτα, αξίζει τον κόπο!

loading...

4 thoughts on “Αέρια: 7 Απίστευτα Οφέλη για την Υγεία μας που Δεν Γνωρίζατε

  1. Το περδεσθαι ου κατ'εσχυνην.Παντες γαρ περδομενων…………Και κατα το λαικοτερον:Βρες κωλον ακλαστον να σκυψω να τον φιλησω.Το πρόβλημα ειναι οτι το καλο παραδειγμα το δινουν οι κυβερνωντες που για μια καρκλα προσυνουν και κλασμενους και χεσμενους κωλους .Κοινως κατα το βυζαντινον σφογκοκωλαριοι.(συγχωρεστε με για τη συζητηση του κωλου)

  2. ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΝ ΔΕΝ ΟΜΙΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΛΑΝΟΥΝ

  3. εγω παντως εριχνα κατι βρωμερες μεχρι που η γυναικα μου μετα απο ενα χρονο και κατι τα μαζεψε και εφυγε χωρισαμε. καλυτερα περασα και περναω αλλα πραγματικα ειναι σκετο φαρμακι
    χα χα χαααααα μερικες φορες ουτε εγω ο ιδιος δεν τις αντεχω

  4. τι τρως καφασια απο την ψαραγορα?

Comments are closed.