Γυναικείος κόλπος: 5 πιθανές οσμές και τι σημαίνουν

Ο γυναικείος κόλπος είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, που απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Σε περίπτωση που αντιληφθείς ότι
κάποια από τις 5 παρακάτω μυρωδιές αναδύονται απο αυτόν, τότε καλό θα είναι να επισκεφθείς τον γυναικολόγο σου.
Εάν μυρίζει:
1. Σαν ψάρι
Στην περίπτωση αυτή, είναι πολύ πιθανό να έχεις κολπίτιδα, μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση για όλες τις γυναίκες ηλικίας 18-44. Οι ειδικοί ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει την ακριβή της αιτία, όμως σίγουρα δεν σχετίζεται με τα ΣΜΝ.
2. Σαν μαγιά
Εάν αναδύεται μια τέτοια μυρωδιά, σε συνδυασμό με τάση για φαγούρα, τότε έχεις κάποιον μύκητα. Τέτοια περίπτωση είναι πιθανό να αντιμετωπίζουν γυναίκες με διαβήτη, αφού οι μύκητες «τρέφονται» από τα υψηλά επίπεδα του σακχάρου στον οργανισμό.
3. Σαν υγρασία
Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ πιθανό να φταίει το εσώρουχο που φοράς. Ειδικά, εάν είναι συνθετικό και έχει προηγηθεί μια επίσκεψή σου στο γυμναστήριο, τότε είναι πολύ πιθανό να αναδύεται αυτή η μυρωδιά, λόγω και του ιδρώτα. Μια πολύ καλή λύση είναι το βαμβακερό εσώρουχο. Εάν η μυρωδιά δεν φύγει, αφού κάνεις μπάνιο, συβουλεύσου τον γιατρό σου.
4. Σαν σάπιο
Πρόκειται για μια έντονη μυρωδιά, η οποία οφείλεται σε κάποιο ξεχασμένο ταμπόν. Αφαίρεσέ το όσο το δυνατό συντομότερα, καθώς εκεί συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός βακτηρίων. Εάν δεν μπορείς να το αφαιρέσεις μόνη σου, πήγαινε άμεσα στον γυναικολόγο σου.
5. Σαν μέταλλο
Το αίμα της περιόδου μπορεί να μεταβάλλει το pH του κόλπου σου, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η μεταλλική μυρωδιά. Λογικά, με το που θα περάσει η περίοδός σου θα φύγει και η μυρωδιά. Μην σπεύσεις να χρησιμοποιείς κάποιο σαπούνι με έντονο άρωμα, καθώς οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να επηρεάσει περισσότερο το pH του κόλπου.

loading...

3 thoughts on “Γυναικείος κόλπος: 5 πιθανές οσμές και τι σημαίνουν

  1. ενω οι βρωμοψωλες σας δεν μυριζουν ; αλλωστε ολα τα μικροβια εσεις οι ανδρες τα κουβαλατε απο την απλυτια . .

Comments are closed.