Η αλήθεια για τους υποτιθέμενους διωγμούς τών ειδωλολατρών τον 4ο αιώνα μ.Χ.

Οι Χριστιανοί επεβίωσαν από συστηματικούς κτηνώδεις διωγμούς ειδωλολατρών επί τρεις αιώνες, και αυξήθηκαν, και κατέκτησαν την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Αν οι διωγμοί τους οποίους υποτίθεται ότι
υπέστησαν οι ειδωλολάτρες από τους Χριστιανούς ήταν αλήθεια, αυτοί γιατί δεν επέζησαν; Μήπως κάτι άλλο συμβαίνει; Μήπως τελικά απλώς οι Έλληνες εγκατέλειψαν ΕΛΕΥΘΕΡΑ, μια κτηνώδη ειδωλολατρική και φονική θρησκεία, για να ασπασθούν την πίστη τής Αγάπης τού Ιησού Χριστού;

Κάποιοι Νεοπαγανιστές, προσπαθούν να “αλλάξουν θέμα” όσον αφορά τους διωγμούς στους οποίους υπέβαλλαν συστηματικά τους Χριστιανούς επί τρεις αιώνες συνεχώς. Προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο, και να εμφανισθούν ως θύματα, ότι δήθεν αυτοί ήταν που διώχθηκαν. Όμως η ιστορία μιλάει. Και το Χριστιανικό δόγμα επίσης μιλάει. Ας αρχίσουμε πρώτα απ’ αυτό:

Ο Χριστός είχε πει: «ΑΓΑΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΑΣ» (Λουκάς 6/ς΄ 27). Είπε επίσης: «Εάν μείνετε στα δικά μου λόγια, τότε είσαστε αληθινά μαθητές μου» (Ιωάννης 8/η΄ 31). Με βάση αυτά τα λόγια, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. Και σήμερα, αν ανοίξουμε την εφημερίδα, θα δούμε πλήθος εγκλήματα από Χριστιανούς, και οι φυλακές είναι γεμάτες από ανθρώπους που η ταυτότητά τους γράφει: «Χριστιανός». ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ; Πώς θα χαρακτηριστούν Χριστιανοί, εφ’ όσον δεν τηρούν τα λόγια του Χριστού;

Άρα λοιπόν, δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Χριστιανισμό για εγκλήματα που έκαναν κάποιοι ΨΕΥΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ στο όνομα του Χριστού. Και σίγουρα έγιναν πολλά έκτροπα στην ιστορία από φανατικούς ψευτοχριστιανούς, που ποτέ δεν εφάρμοσαν το λόγο του Χριστού, αλλά κινούνταν από τυφλό μίσος και αγάπη για πλιάτσικο. Τι θα πούμε λοιπόν; Ότι φταίει ο Χριστός και η Χριστιανική πίστη, επειδή κάποιοι δεν ακολούθησαν τα λόγια Του και τη Χριστιανική πίστη; Είναι σαν να λες ότι φταίει η Ιατρική επιστήμη επειδή υπάρχουν και κομπογιαννίτες!

Όμως και αυτό ήταν αναμενόμενο και προφητευμένο ότι θα γίνει. Στην Αγία Γραφή μιλάει σαφέστατα για τους μελλοντικούς ψευτοχριστιανούς που θα εμφανίζονταν, «εξ αιτίας των οποίων η οδός της αληθείας θα βλασφημηθεί» (Β΄ Πέτρου 2/β΄ 2). Όμως δεν φταίει η οδός της αληθείας όταν κάποιοι την παραβαίνουν και εγκληματούν.

Ενέργειες φανατικών, μπορεί κανείς να ανακαλύψει πολλές στην ιστορία τών 2000 ετών τής ιστορίας τής Χριστιανικής Εκκλησίας. Και σήμερα συμβαίνουν. Όμως δεν είναι αντιπροσωπευτικές τής Χριστιανικής πίστης τής αγάπης. Όσοι τα κάνουν αυτά, στην πραγματικότητα αρνούνται την πίστη τού Χριστού, και εκπίπτουν από τη Χριστιανική ιδιότητα. Και κυρίως, αυτές οι ενέργειες, είναι σπάνιες και μεμονωμένες.

Όμως οι Νεοπαγανιστές, μας λένε κάτι άλλο. Κατηγορούν τους Χριστιανούς ότι επιβλήθηκαν με τη βοήθεια συστηματικών διωγμών, με τη βοήθεια συγκεκριμένων αυτοκρατόρων τού 4ου αιώνα. Μας λένε ότι ο Χριστιανισμός δεν ήταν η ελεύθερη επιλογή τών Ελλήνων, αλλά μια θρησκεία που τους επιβλήθηκε από την εξουσία.

Σε αυτούς απαντάμε πρώτα με τα εξής ερωτήματα: “Μα αν είναι έτσι, πώς οι Χριστιανοί αυξήθηκαν μέσα από συστηματικούς κρατικούς διωγμούς τριών αιώνων, και τελικά κατέκτησαν και την ίδια την εξουσία; Αυτοί γιατί δεν εξαφανίστηκαν, ενώ οι ειδωλολάτρες χάθηκαν; Ανάγκασε ποτέ κανείς τους Χριστιανούς να πεθαίνουν με μαρτυρικό τρόπο χάριν τής πίστης τους επί τρεις αιώνες; Και ποιος λαός άλλαξε ποτέ μια πίστη που άξιζε και που αγαπούσε, χάριν διωγμού;”

Μήπως τελικά οι διωγμοί τών Χριστιανών ήταν κρατικοί διωγμοί, χειρότεροι τών εθνικών;

loading...

5 thoughts on “Η αλήθεια για τους υποτιθέμενους διωγμούς τών ειδωλολατρών τον 4ο αιώνα μ.Χ.

  1. ΣΩΣΤΟΣ!!!!
    ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ "ΘΕΟΙ" ΤΩΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ "ΒΙΑ" ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ; ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ; ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΥΕΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ "ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ" ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ!!!!!!
    ΕΥΚΛΙΔΗΣ

  2. **************************************
    Το συναίσθημα της αντιπάθειας δεν αφήνει τους εχθρούς της Ορθοδοξίας να σκεφτούν λογικά.
    Λένε π.χ. ότι οι χριστιανοί του Βυζαντίου κατέστρεφαν τους ναούς των αρχαίων Ελλήνων. Οι ναοί όμως π.χ. του Ηφαίστου ή του Παρθενώνα ζουν και βασιλεύουν!!!
    Δηλαδή οι μπουλντόζες του χριστιανικού Βυζαντίου επί 1.500 χρόνια αγωνίζονταν να γκρεμίσουν ένα ναό και δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν;;;;
    *****************************************

  3. Που είναι η αρχαια Ολυμπία Ηραίο ναός του Διός Δελφοί Νεμέα δήλος Σπάρτη αρχαία αγορά και τελειωμό δεν έχουν τα μνημεία σε ολο τον τότε γνωστό κόσμο

  4. Εσύ πες μας, γιατί ρωτάς; Εμείς ξέρουμε ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν κατέστρεφαν αρχαίους ναούς και σου το αποδείξαμε.
    Αν τους κατέστρεφαν δεν θα υπήρχε σήμερα Παρθενώνας.
    Το μυαλό σου δεν δουλεύει;

  5. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ,ΠΟΥ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΑΣ 'ΑΓΑΠΗ'ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ,ΠΗΡΕ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣ.ΑΝ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΝΑΟΙ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΡΕΣΗ, Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 'ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ' ΣΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΝΑΟΥΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΑ. ΚΑΣΤΩΡ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ

Comments are closed.