ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40 : «ΕΙΧΑ ΤΡΕΙΣ ΓΙΟΥΣ. ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ. ΧΑΛΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ» : ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΝΙΚΗΣΑΜΕ

“Γιορτάζουμε το ΟΧΙ, γιατί, αν γιορτάζαμε το ΝΑΙ, θα είχαμε κάθε μέρα γιορτή”
Aς ανασάνουμε λίγο. Μας έπνιξαν οι αναθυμιάσεις από το αποτεφρωτήριο της ιστορικής ευθανασίας, στο οποίο μας οδηγούν οι λυσασμένοι εθνομηδενιστές.
Ας αρωματιστούμε από την ευωδία του ΄40.
Το 1999 από τις εξαιρετικές εκδόσεις «Γκοβόστης» μεταφράστηκε και κυκλοφορήθηκε το βιβλίο του Ιταλού στρατηγού Βισκόντι Πράσκα με τίτλο: «Εγώ εισέβαλα στην Ελλάδα» (Το βιβλίο γράφτηκε το 1946). Ο συγγραφέας του ήταν Ανώτερος Διοικητής των Ιταλικών Δυνάμεων Αλβανίας από τις 5 Ιουνίου έως τις 8 Νοεμβρίου του 1940, όταν λόγω αποτυχίας των σχεδίων του, αντικαταστάθηκε από τον στρατηγό Σοντού, μέχρι τότε υφυπουργό Στρατιωτικών. Το βιβλίο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, επέχει θέση ντοκουμέντου, όχι μόνο για τους απλούς φιλίστορες αναγνώστες, αλλά και για τους επίμονους ιστορικούς ερευνητές.
Ως είθισται, στα αυτοβιογραφικά κείμενα ηττημένων σε πολέμους πρωταγωνιστών, ο Πράσκα προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες του και αποδίδει την μη ευνοϊκή εξέλιξη των επιχειρήσεων στις πρώτες κρίσιμες ημέρες στου πολέμου, πέρα από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες στην Ανώτατη Στρατιωτική Ηγεσία, καταλογίζοντας της ευθύνες για:
Α) Ανεπαρκή αεροπορική υποστήριξη.
Β) Καθυστέρηση της αφίξεως των προβλεπόμενων από την Ιταλία ενισχύσεων.
Γ) Ματαίωση της προκαθορισμένης καταλήψεως της Κέρκυρας ταυτόχρονα με την έναρξη των εχθροπραξιών.
Καταλήγει ότι κανείς δεν ήθελε τον πόλεμο, εκτός από τον Μουσολίνι, αποκαλύπτοντας την σαθρότητα και την δουλοπρέπεια που διέτρεχε το φασιστικό καθεστώς, αποκρύπτοντας και τις ευθύνες του, αλλά και την έπαρση της τότε ιταλικής ηγεσίας. Μέχρι την έναρξη του πολέμου οι ποταποί υμνωδοί του Μουσολίνι, περιφρονούσαν τους Έλληνες, βαυκαλίζονταν με στρατιωτικούς περιπάτους των οκτώ εκατομμυρίων λογχών, φούσκωναν τον λαό τους με ρωμαϊκές αυτοκρατορίες. Οι σημαντικότερες, όμως, σελίδες του βιβλίου δεν είναι οι ενδιαφέρουσες εκμυστηρεύσεις του Πράσκα, αλλά τα «Παραρτήματα» και δη το 7ο. Εκεί διαβάζουμε: (Εν περιλήψει).
Η ιταλική εφημερίδα « Il Tempo» στις 13 Ιουλίου 1944, δημοσίευσε τα πρακτικά της περίφημης σύσκεψης του Ανωτάτου Φασιστικού Συμβουλίου που έγινε στις 15 Οκτωβρίου 1940, στο Παλάτσο Βενέτσια και στο οποίο καθορίστηκαν οι γενικές γραμμές της εισβολής στην Ελλάδα. Μετέχουν: ο Μουσολίνι, ο Τσιάνο, γαμπρός του και ΥΠΕΞ, ο Πράσκα, ο Σοντού, ο Μπαντόλιο, ο Ροάττα (όλοι στρατηγοί) και ο Τζακομόνι, τοποτηρητής του καθεστώτος στην Αλβανία. Από τις συζητήσεις διαφαίνεται η κουφότητα, η αθλιότητα, η αλαζονεία, η ασυνειδησία αυτών των ανθρώπων. Μεταφέρω κάποιους διαλόγους:
«Μουσολίνι: Ποια είναι η κατάσταση του ηθικού του ελληνικού πληθυσμού;
Τζακομόνι: Φαίνεται ότι είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο.
Τσιάνο: Παρουσιάζεται μια σαφής, διαίρεση μεταξύ του πληθυσμού και μιας ηγετικής τάξεως πολιτικών και πλουτοκρατών. Η τελευταία διατηρεί ζωντανό το πνεύμα της αντιστάσεως και την αγγλοφιλία στη χώρα. Αυτή είναι μια ελάχιστη τάξη ανθρώπων πολύ πλουσίων, ενώ η άλλη (ο λαός) είναι αδιάφορη για όλα τα συμβαίνοντα, συμπεριλαμβανομένης και της εισβολής μας….
Μουσολίνι: Ποιο είναι το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτών;
Πράσκα: Δεν είναι άνθρωποι που θα τους άρεσε να πολεμήσουν.
Μουσολίνι: Θα πρέπει να δούμε πως θα παρουσιάσουμε τα προσχήματα γι’ αυτήν την επιχείρηση…να σκηνοθετήσουμε ένα επεισόδιο.
Τζακομόνι: Εγώ μπορώ να κάνω κάτι στα σύνορα, όπως επεισόδια μεταξύ κατοίκων της Τσαμουριάς και των Ελληνικών αρχών. (Εμφανέστατος ο αείδουλος και προδοτικός ρόλων των Τσάμηδων. Αυτό πρέπει να προβληθεί, για να κατανοήσουν όλοι την ξεφτίλα των Αλβανών όταν μιλούν για Τσαμουριές).
Μουσολίνι: Όλα αυτά έχουν μια αμελητέα αξία για μένα και συνιστούν μια κάποια συγκάλυψη. Μολαταύτα είναι καλό να μπορέσετε να τα δημιουργήσετε σε τρόπο ώστε να δοθεί αφορμή για το άναμμα του φιτιλιού…
Τσιάνο: Πότε επιθυμείτε να λάβει χώρα το επεισόδιο;
Μουσολίνι: Στις 24 Οκτωβρίου.
Τσιάνο: Στις 24 να είστε βέβαιος ότι θα συμβεί.
Μουσολίνι: Πώς βλέπετε την πορεία προς την Αθήνα, αφού θα έχει καταληφθεί η Ήπειρος;
Πράσκα: Δεν βλέπω πολλές δυσκολίες. Αρκεί μια δύναμη 5 ή 6 Μεραρχιών επιπλέον των υπαρχόντων. (Σύμφωνα με τον Ιταλό κριτικό Α. Τόστι και στο σύγγραμά του «ο πόλεμος που δεν έπρεπε να γίνει», η εκστρατεία κατά της Ελλάδας: «Απορρόφησε και καταπόνησε 30 Μεραρχίες με 700.000 άνδρες, 90.000 κτήνη και 17.000 αυτοκίνητα και στοίχισε 14.000 νεκρούς, 51.000 τραυματίες και 25.000 αιχμαλώτους και αγνοουμένους και υπέρ τους 12.000 αχρηστευθέντες από κρυοπαγήματα»).
Από τα πρακτικά της ιστορικής εκείνης συσκέψεως εξάγονται κάποια συμπεράσματα:
Πρώτον: Οι υπερφίαλοι Ιταλοί υποτιμούν και περιφρονούν την αξία (το αξιόμαχο) και την φιλοπατρία του λαού μας. Όπως και οι τωρινοί οχτροί.
Δεύτερον: Διακρίνουν «μια διαίρεση» του απλού λαού και της ηγετικής τάξης (πολιτικοί – πλουτοκράτες). Όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα. Μόνο που ο αδιάφορος για τους Ιταλούς αυτός λαός, κατασκοτώθηκε στην Βόρειο Ήπειρο, δείχνοντας στην γονατισμένη Ευρώπη ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες. (Οι απώλειες του Ελληνικού Στρατού σύμφωνα με το Γ.Ε.Σ. ήταν: 13.752 νεκροί, 62.663 τραυματίες – από τους οποίους περίπου 25.000 παγόπληκτοι – 3.955 αγνοούμενοι και αιχμάλωτοι).
Τρίτον: Φασιστικά (ή κεμαλοφασιστικά) καθεστώτα θεωρούν τους λαούς «κρέας για μακέλεμα». Και σήμερα που γειτνιάζουμε με τέτοια τυχοδιωκτικά κράτη, οφείλουμε να καλλιεργήσουμε το πνεύμα αυτοθυσίας και αντίστασης του λαού μας. Όλοι μαζί οι Έλληνες, πλην της ηγετικής τάξης των κηφήνων και των ποικιλώνυμων Γραικύλων.
Κλείνω μ’ ένα ηρωικό γεγονός που διασώζει ο Σ. Μυριβήλης και το ανέφερε κατά την πανηγυρική ομιλία του στην Ακαδημία Αθηνών, το 1960:
«Πολύς κόσμος έτρεχε να δώσει αίμα τις ημέρες του πολέμου. Ήταν εκεί νέοι, κοπέλες, γυναίκες, μαθητές, παιδιά που περίμεναν τη σειρά τους. Μια μέρα, ο επί της αιμοδοσίας φίλος μου γιατρός, είδε στη σειρά των αιμοδοτών που περίμεναν, να στέκεται και ένα γεροντάκι.
Εσύ παππούλη τι θέλεις εδώ; Ήρθα, κι εγώ, γιατρέ, να δώσω αίμα. Ο γιατρός τον κοίταξε με απορία και συγκίνηση. Ο γέρος παρεξήγησε το δισταγμό του. Η φωνή του έγινε πιο ζωηρή. Μη με βλέπεις έτσι, γιατρέ μου. Είμαι γέρος, το αίμα είναι καθαρό, και ποτές μου δεν αρρώστησα. Είχα τρεις γιους. Σκοτώθηκαν και οι τρεις εκεί πάνω. Χαλάλι της πατρίδας. Μου είπαν πως οι δύο πήγαν από αιμορραγία. Λοιπόν, είπα στη γυναίκα μου, θα ‘ναι κι άλλοι πατεράδες, που μπορεί να χάσουν τα παλληκάρια τους, γιατί δεν θα ‘χουν οι γιατροί μας αίμα να τους δώσουν. Να πάω να δώσω κι εγώ το δικό μου. Άιντε, πήγαινε γέρο, μου είπε κι ας είναι για την ψυχή των παιδιών μας. Κι εγώ σηκώθηκα και ήρθα».
Γι’ αυτό νικήσαμε, γιατί πολεμούσε όλος ο λαός. Την πιο μεγαλειώδη μάχη την κέρδισαν οι…άμαχοι.
ΥΓ. Να υπενθυμίσω ότι στο βιβλίο γλώσσας της Ε’ Δημοτικού, στο σχετικό αφιέρωμα για την εθνική επέτειο, περιέχεται κείμενο με τον εξής τίτλο: « Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο» και υπότιτλο«και εμείς πήγαμε στο υπόγειο». Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 ξέρουμε ότι ο λαός ξέσπασε, πανηγύριζε, ξεχύθηκε στους δρόμους ανεμίζοντας γεμάτος χαρά, την γαλανόλευκη. Οι καντιποτένιοι του αφελληνισμού μαγαρίζουν την γιορτή με κείμενα δειλίας, φόβου και ηττοπάθειας…

Του Δημητρίου Νατσιού
Δασκάλου-Κιλκίς
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

27 σχόλια :

 1. .............................................
  Ο Μεταξάς ήταν ο μεγαλύτερος φασίστας απ' όλους τους Έλληνες, διότι

  1) αγαπούσε την Πατρίδα και πολέμησε για την ελευθερία της,

  2) πολέμησε τον φασισμό (ως γνωστόν οι φασίστες αγωνίζονται εναντίον των φασιστών, οι σταλινιστές εναντίον των σταλινιστών κ.λ.π. !!!)

  3) Δεν χάρηκε, όταν οι Έλληνες ηττήθηκαν στην Μικρά Ασία.

  4) Δεν επεδίωξε την ήττα στην Μικρά Ασία.

  Ιδού τα ντοκουμέντα:
  1) Για τη Μακεδονία και τη Θράκη.
  http://hercolano8.blogspot.gr/2012/03/blog-post_6835.html

  2) Περί πατρίδος
  http://knossopolis.com/images/21.Apriliou.1967/14.11.1935.jpg

  3) Για τον πόλεμο του 1941 της Ελλάδος εναντίον των ναζί
  http://www.greekalert.com/2015/10/40_27.html

  4) Για την μικρασιατική καταστροφή
  http://knossopolis.com/images/21.Apriliou.1967/rizospastis12.07.1935.jpg

  5) Για την φιλία Στάλιν και Χίτλερ
  https://kokkonis.wordpress.com/πηγες-της-ιστορίας/σύμφωνο-ρίμπεντροπ-μολότοφ-1939/
  ..........................................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΘΑΝΑΤΕ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΘΑΝΑΤΕ ΦΥΓΟΠΟΙΝΕ ΣΩΡΡΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΣ ΤΗ ΓΕΛΑΔΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΠΑΤΕΡΑΚΗ

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΛΕΠΡΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΕ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΨΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟ,ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΦΕΡΑΤΕ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΑΦΟΥ ΑΠΟΚΟΙΜΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕ ΟΥΤΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ ΡΟΤΣΑΙΛΝΤ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΓΡΑΦΙΚΟ,ΑΠΑΤΕΩΝΑ,ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΚΙΝΑΙΔΟ,ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΡΟΤΣΑΙΛΝΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥΣ...

   ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΡΙΣ Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ Ο ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΡΠΕΤΑ,ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΥΨΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΙΤΕ ΜΕ ΣΙΩΠΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ΓΕΛΙΩΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...

   ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΜΑΣ "ΚΥΡΙΟΥΣ" ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΥΤΟΧΘΟΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ...

   ΑΡΓΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΤΙ ΑΠΟΚΑΜΕ ΠΕΣ ΤΟΥ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΙΑΖΟΝΤΕ,ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ,ΤΟΣΗ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ??

   ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΕΣ ΤΟΥ...

   ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΠΟΥ ΙΧΝΟΣ ΔΟΛΟΥ Η ΑΠΑΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ...

   ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΒΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...!!

   http://alfeiospotamos.gr/?p=22804

   Διαγραφή
  2. ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΣ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΓΥΦΤΟΠΡΟΔΟΤΗ ΨΩΡΙΑΡΗ ΓΥΦΤΟ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ
   ΓΥΦΤΙΚΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΜΟΓΓΟΛΟΓΥΦΤΑ

   Διαγραφή
  3. ΓΥΦΤΟΑΡΧΙΔΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΕ 4 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΓΥΦΤΟΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ

   Διαγραφή
  4. ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΣ,ΤΟΣΟ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ Α;ΝΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΘΙΚΙ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗΣ ΟΩΣ ΕΣΕΝΑ...

   ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΠΕΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΑΣΠΗ,ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΜΙΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΣΟΥ ΓΕΛΟΙΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΡΕΛΟΣ,ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ Η ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΘΕΜΑ...

   ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΥΕΙΝΑΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΠΕΤΑΣ ΛΑΣΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ??

   ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΕΝΩΠΙΩΝ ΟΛΩΝ....

   "Φ Ε Ρ Ε" ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ...

   Διαγραφή
  5. ΦΕΡΕ ΕΣΥ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η RED PANTHER LIMITED ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΥΦΤΟΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ

   Διαγραφή
  6. Ο Κος ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΣ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΕ ΟΤΑΝ ΑΡΠΑΖΑΤΕ ΤΑ 10αρικα ΚΑΙ ΤΑ 150αρικα ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩΝΕ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΝΙ'ΤΣ Η ΜΑΥΡΟΚΥΛΟΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΓΑΔΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΧΑΣΙΣΟΧΑΠΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΜΠΟΤΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣΤΟΥΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΔΑΤΕ. ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΝ Κο ΚΑΗΓΗΤΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ!!

   Διαγραφή
  7. η πρωην αμετακλητη λεει οτι εισαι διαχειριστης κεφαλαιων 600 δις που ανηκουν στην red panther limited?
   η red panther limited ειναι θυγατρικη της maan guarantee holdin
   anonim tuksavil ναι η οχι ρε γυφτοπροδοτη ψωρριαρη μογγολογυφυα?

   Διαγραφή
  8. ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΤΙ Η ΡΕΝΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ ΜΟΓΓΟΛΟΓΥΦΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗ?

   Διαγραφή
  9. ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΩ ΕΛΕΕΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ,ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ??

   ΒΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ,ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ,ΟΥΤΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΖΕΙ.....

   Διαγραφή
  10. ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ ΕΦΙΑΛΤΗ ΠΩΣ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΣΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ

   Διαγραφή
  11. ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Η ΓΥΦΤΙΚΗ ΚΑΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ 600 ΔΙΣ ΤΗΣ ΡΕΝΤ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟ ΓΥΦΤΙΚΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ

   Διαγραφή
  12. ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΟΣΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΤΟ "ΑΝΘΡΩΠΟ"

   https://saga2012.com/en/1710261591221409.html

   Διαγραφή
  13. ΑΥΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΡΕΝΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ????

   Διαγραφή
  14. ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΒ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ ΓΥΦΤΟΠΡΟΔΟΤΗ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ

   Διαγραφή
  15. ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΣΥ??

   ΜΑ ΚΑΛΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΤΡΟΠΕΣ??

   ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΩΣ ΒΡΗΚΕΣ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ??

   ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΒΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΖΩΑ??
   ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΞΕΠΕΣΜΟΣ??

   ΜΑ ΚΑΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΕΒΕΣΑΙ ΖΩΟΟΟΟΟ??

   Διαγραφή
  16. σου εδωσε η red panther limited πληρεξουσιο οτι εισαι διαχειριστης καφαλαιων 600 δις δολ. που της ανηκουν?????????

   Διαγραφή
  17. η πρωην αμετακλητη λεει οτι εισαι διαχειριστης κεφαλαιων 600 δις δολ. που ανηκουν στην αλλοδαπη εταιρεια red panther limited να η οχι?????
   η red panther limited ειναι θυγατρικη τη ςmaan guarantee holdin anonim tuksavul ναι η οχι?

   Διαγραφή
  18. η maan guarantee holdin anonim tuksavul ανηκει στους τουρκους
   mehmet ali tuksavyl και nezih umut tuksavul ναι η οχι εφιαλτη που ανεβαζεις αλλα σχολια για να κρυψεις την προδοσια σου μουνοπανο?

   Διαγραφή
  19. ΓΥΦΤΟΕΦΙΑΛΤΗ ΨΩΡΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΕΑΝ ΤΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ?ΕΙΝΑΙ Η RED PANTHER LIMITED ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΡΕ ΓΥΦΤΟΕΦΙΑΛΤΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ?
   ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ ΔΙΟΤΙ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ ΓΥΦΤΟΠΡΟΔΟΤΗ

   Διαγραφή
 4. Αριστεροί και δεξιοί, τύφλα να' χει η Χρυσή Αυγή.26 Οκτωβρίου 2017 - 10:44 π.μ.

  Σκοτώθηκαν για να μπορούν σήμερα εν έτει 2017 να αλωνίζουν ασύδοτα αριστεροί και δεξιοί, οι οποίοι είναι μακράν πιο ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΙ και από αυτούς τους νοσταλγούς των Ναζί, της Χ.Α δηλαδή ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Π ρ ο κ α λ ώ οποιονδήποτε
  σ τ α λ ι ν ι σ τ ή να παρουσιάσει μία (μόνο μία !!) ανακοίνωση των σταλινιστών εναντίον των ναζί, όταν επιτέθηκαν στην Ελλάδα το 1941,
  ή κατά την διάρκεια της κ α τ ο χ ή ς της Ελλάδος υπό των Γερμανών μέχρι την επίθεση του Χίτλερ εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης (22 Ιουνίου 1941).

  Ντοκουμέντο:
  http://www.greekalert.com/2015/10/40_27.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αριστεροί και δεξιοί, τύφλα να' χει η Χρυσή Αυγή.26 Οκτωβρίου 2017 - 11:32 π.μ.

   Μα ο Στάλιν με το Χίτλερ δεν είχαν υπογράψει συμφωνία για να μοιραστούν την Ευρώπη (σύμφωνο τάχα μου μη επίθεσης Μολότοφ-Ρίμπεντροπ); Απλώς ο Αδόλφος τα ήθελε όλα δικά του, ακόμα και την ίδια την ΕΣΣΔ, και εκεί την πάτησε! Ναζί και αριστεροί λοιπόν είναι ΤΟ ΊΔΙΟ και το αυτό. ΔΕΝ είμαι αριστερός ούτε επίσης Χ.Α και με προσλάβεις ακόμα και που πιθανώς το σκέφτηκες. Αλλά ούτε και δεξιό φασισταριό βέβαια.

   Διαγραφή
 6. Π Α Τ Ε Ρ Α Κ Η Σ = = =

  Η ΔΩΔΕΚΑΠΟΝΤΗ ΒΡΑΔΥΝΗ ΓΟΒΑΤΟΥ ΣΩΡΡΑ

  Α Γ Γ Ε Λ Ι Κ Η

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΡΕ ΑΘΛΙΕ ΓΥΦΤΟ ΤΑΠΕΛΟΦΑΓΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΑΠΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ ΡΕ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ? ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ Γ@ΜΗΣΩ ΤΟΝ ΖΕΥ ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΜΙΣΑΔΙΑΚΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΤΑΞΕ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΤΙΜΗ ΦΑΤΡΙΑ ΣΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΠΡΙΤΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΕΒΕΙΣ ΜΕ ΜΑΓΓΑΝΕΙΕΣ ΤΟΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΚΟΣΜΟ? ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΜΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΒΙΑΖΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕ. ΙΔΙΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΘΑ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝΕ ΓΥΦΤΟ

   Διαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]