Δεν αποτελούν δάσος τα 37 στρέμματα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού

Μια από τις σημαντικές εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό φαίνεται να επιλύεται.

Έπειτα από προσφυγή που κατέθεσαν το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικό ΑΕ,
η Τεχνική Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων Πειραιά αποφάνθηκε ότι τα 37 στρέμματα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού δεν αποτελούν δάσος.

Οι δύο φορείς ζήτησαν τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης, που με απόφαση του Δασάρχη Πειραιά είχε κηρυχθεί ως δασική, γεγονός που προκαλούσε προβλήματα στην υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο συνεδριάζει για άλλη μια φορά για να κρίνει αν μεγάλο μέρος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Στο Μαξίμου παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση, αν και οι διαφωνίες σε κυβέρνηση και κόμμα για την πολύκροτη επένδυση είναι εμφανείς.

«Πολύ δυσάρεστο μήνυμα προς την επενδυτική κοινότητα» χαρακτήρισε τα αλλεπάλληλα προσκόμματα στην επένδυση του Ελληνικού ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. «Εδώ φαίνεται να παραβιάζονται κανόνες της απλής λογικής» σε αναφέρει μάλιστα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής.

Tραγέλαφο και ντροπή χαρακτήρισε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται όσον αφορά τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, καλώντας τον πρωθυπουργό να παρέμβει.

Η ευθύνη για την καθυστέρηση της επένδυσης στο Ελληνικό ανήκει στη ΝΔ δήλωσε από την πλευρά του στον σταθμό μας ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος απέδωσε τις καθυστερήσεις των τελευταίων δύο χρόνων στις τεχνικές δυσκολίες «επειδή δεν προετοιμάστηκε η επένδυση όπως θα έπρεπε από τους προηγούμενους».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. όπως καί νά 'χει, απ' όσο ξέρω πουθενά στόν 'πολιτισμένο κόσμο' δέν άλαξε χρήση ό χώρος παλαιού αεροδρομίου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]