ΣΟΚ: Οι Δήμοι παίρνουν την πρώτη κατοικία, για χρέη άνω των 293,47 Ευρώ

Προς το παρόν οι Δήμοι περιμένουν την εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την εκτέλεση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και από τους δήμους.Αντιπροτείνω να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ... ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ... για να μην πω και κάποιων υπαλλήλων που είναι στις οικονομικές υπηρεσίες...

ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΦΑΓΑΝ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ... ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΡΕΩΝ... ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ.

ΡΕ, ΟΤΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΒΑΖΕΤΕ, ΠΩΣ ΤΟ 99% ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΜΕ ΧΡΥΣΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ.

ΟΥΤΕ ΨΙΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΑΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ...Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. ΤΑ 10.000.000 ευρώ της ΕΥΔΑΠ, πρώην δήμαρχε Νέας Μάκρης και Μαραθώνα, Ιορδάνη Λουίζο, που είναι;;;
Όχι τίποτ' άλλο, αλλά είσαι και στην ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ. (σχετική φωτό στο τέλος)
Βροχή οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Θα γίνονται και από τους δήμους και οι πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι από τη μια μέρα στην άλλη για κλήσεις και απλήρωτα δημοτικά τέλη.Προς το παρόν οι Δήμοι περιμένουν την εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την εκτέλεση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και από τους δήμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ αναμένεται να εκδοθεί εντός του Οκτωβρίου και να ενεργοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε τον Ιούνιο, προβλέπεται σύντμηση των ημερομηνιών για την διενέργεια πλειστηριασμού σε 15 ημέρες από την αναγγελία της κατάσχεσης.

Με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο, πλειστηριασμός γινόταν μετά από 2 χρόνια από την αναγγελία της κατάσχεσης.

«Μέχρι σήμερα γίνονται μόνο κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και όχι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας», διαβεβαιώνουν μέσω του epoli.gr υψηλόβαθμα στελέχη οικονομικών υπηρεσιών δήμων, καλώντας τους πολίτες που έχουν χρέη προς τους ΟΤΑ Πρώτου βαθμού, να κάνουν διακανονισμό και να πληρώσουν τις οφειλές τους ακόμη και σε 100 δόσεις.

Όπως παρατηρούν τα ίδια στελέχη, «είναι πολλοί οι οφειλέτες που χρωστούν μικρά ποσά, κυρίως από τη μη αποπληρωμή προστίμων για παράνομη στάθμευση ή μη καταβολή του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας».

«Υπάρχουν περιπτώσεις δημοτών, που με τον φόβο να μην τους κοπεί το ρεύμα, κάνουν διακανονισμό με την ΔΕΗ και δεν πληρώνουν τους φόρους που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς.


Έτσι συσσωρεύονται οφειλές για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να βεβαιώσουμε την οφειλή», επισημαίνουν, εξηγώντας ότι, εάν δεν προβούν σε αυτή την διαδικασία, κινδυνεύουν με σοβαρές πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις.


Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν, υπάρχει «ένας μικρός αριθμός οφειλετών, που χρωστούν μεγάλα ποσά και σε πολλές περιπτώσεις ο δήμος δεν θα τα εισπράξει ποτέ, ιδίως εάν πρόκειται για χρεοκοπημένες επιχειρήσεις». ]
]
Πρόκειται, όπως λένε, για φαληρισμένες επιχειρήσεις όπως βιομηχανίες, βιοτεχνίες, ξενοδοχεία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή διαφόρων τύπων εμπορικά καταστήματα.


Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η εκάστοτε οικονομική υπηρεσία του δήμου για χρέη άνω των 293,47 Ευρώ μπορεί να δεσμεύσει την φορολογική ενημερότητα του οφειλέτη.
Ενώ για οφειλές άνω των 500 Ευρώ μπορεί να προχωρήσει σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Δεν δεσμεύονται μόνο όσα είδη είναι απαραίτητα για την επιβίωση του οφειλέτη.

Πηγή
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]