Άγρια κόντρα μεταξύ των στρατιωτικών για το άρθρο 27,που αφορά την συνδικαλιστική εκπροσώπησή τους – Προτάσεις

του Ηλία Νατσιούλα…

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλος «ντόρος» για την συνδικαλιστική εκπροσώπηση των στρατιωτικών. Οι μεν προσπαθούν να περάσουν τους «δικούς τους» και οι δε
επίσης τους «δικούς τους». Από τους «έξω» χαρακτηρίζονται οι μεν του «τάδε κόμματος» και οι δε του «τάδε κόμματος».

Στη δε συζήτηση στη Βουλή ακούστηκαν εκφράσεις, χαρακτηρισμοί και υπήρξαν αλληλοσυγκρούσεις για το ποιος θα κυριαρχήσει. Η εικόνα που πέρασε προς τα έξω ήταν για το ποιος θα πάρει την καρέκλα και όχι για το ποιος θα διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα.

Αιτία όλων αυτών είναι οι φωτογραφικές διατάξεις, ο αποκλεισμός ενώσεων και ο διορισμός εκπροσώπων “με απευθείας ανάθεση” χωρίς τη διενέργεια εκλογών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας που έχει δείξει ότι επιδιώκει την ενότητα, θέλω να πιστεύω ότι θα πράξει το δικαιότερο για την συνδικαλιστική εκπροσώπηση των στρατιωτικών χωρίς αποκλεισμούς και με εκλογή των εκπροσώπων μέσα από εκλογικές διαδικασίες.

Για αυτό κατά την άποψη μου θεωρώ ότι πρέπει να αποσυρθούν οι φωτογραφικές διατάξεις και με το άρθρο 27 να καθοριστεί ότι:

Α. Θα προκηρυχτούν εκλογές σε όλες τις περιφερειακές ενότητες που έχουν ήδη συσταθεί ανά Νομό όχι νωρίτερα από τρεις (3) µήνες και όχι αργότερα από πέντε (5) µήνες από την ψήφιση αυτού του άρθρου. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν όλο και περισσότερα μέλη στις ενώσεις.

Β. Θα δημιουργηθεί νέο δευτεροβάθμιο σωματείο από εκλεγμένους αντιπροσώπους αυτών των ενώσεων μετά την πάροδο πέντε (5) μηνών από την ψήφιση του άρθρου όπου ως ιδρυτικά μέλη θα συμμετάσχουν κατόπιν αποφάσεων του ΔΣ όσα σωματεία έχουν ήδη συσταθεί μεχρι αυτή την ημερομηνία. Για τον αποκλεισμό σωματείου από ιδρυτικό μέλος του δευτεροβάθμιου οργάνου θα πρέπει να υπάρχει απόφαση ΔΣ περί μη συμμετοχής του.

Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί το φαινόμενο “μαζεύουμε τρεις δικές μας περιφερειακές ενότητες και φτιάχνουμε ομοσπονδία” και όλες οι ενώσεις που έχουν δημιουργηθεί 5 μήνες μετά την ψήφιση του άρθρου συμμετέχουν ή δεν συμμετέχουν στη δημιουργία του δευτεροβάθμιου σωματείου. Μετά την ίδρυση του νέου και μοναδικού δευτεροβάθμιου σωματείου και την έγκριση του καταστατικού του θα διενεργηθούν εκλογές εντός 3 μηνών. Με αυτό τον τρόπο συμμετέχουν όλες (όσες επιθυμούν) οι περιφερειακές ενότητες και με αντιπροσώπους εκλεγμένους μέσα από νέες εκλογικές διαδικασίες.

Άλλωστε τα δυο σωματεία ΠΟΕΣ και ΠΟΜΕΝΣ εκτιμάται ότι θα έχουν δρόμο και χρόνια μπροστά τους με τις δικαστικές διαμάχες αν ψηφιστεί το άρθρο με φωτογραφικές διατάξεις. Το έργο ήδη παίζεται εδώ και ένα χρόνο. Και αν σήμερα έρθουν φωτογραφικές διατάξεις στις οποίες αντιδρούν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, αν τυχόν σε 1 με 2 χρόνια αλλάξει η Κυβέρνηση ποιος δεν μας λέει ότι δεν θα υπάρχει νέο επεισόδιο στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση;

Όσον αφορά το θέμα των τριών (3) περιφερειακών ενώσεων (ΕΣΠΕΘ, ΕΣΠΕΗΠ, ΕΣΠΕΚΜ) που υπάρχουν, έχουν τροποποιήσει τα καταστατικά τους σύμφωνα με το Νόμο και είναι ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο να παραμείνουν ως τα μοναδικά πρωτοβάθμια περιφερειακά σωματεία και να συμμετάσχουν στο δευτεροβάθμιο σωματείο. Φυσικά θα απαγορεύεται η δημιουργία άλλων περιφερειακών ενώσεων.

Ας μην ξεχνάμε ότι στη θεσμοθέτηση της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των αστυνομικών, συστήνονταν πρωτοβάθμια σωματεία ανά Νομό μέχρι το βαθμό του ανθυπαστυνόμου και πρωτοβάθμια σωματεία στις περιφέρειες για τους Αξκους.

Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική από όλους τους εμπλεκόμενους που αντιδρούν, θα υπάρξει ενότητα και θα χτιστεί η συνδικαλιστική εκπροσώπηση σε γερές και στέρεες βάσεις.

*Ο Ηλίας Νατσιούλας ειναι Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας
http://www.onalert.gr/

loading...

5 thoughts on “Άγρια κόντρα μεταξύ των στρατιωτικών για το άρθρο 27,που αφορά την συνδικαλιστική εκπροσώπησή τους – Προτάσεις

  1. ρε αντε να ξυσετε πατσες στην αγορα δεν κανετε για στρατιωτικοι,λεμεδες εισαστε.

  2. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ. ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΑΝ ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ. ΟΙ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (ΠΛΑΓΙΑ ΜΕΣΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑΤΣΙΟΥΛΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΩΡΑΙΑ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΕΝΑΝ ΑΜΠΑΛΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ. ΑΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΗΤΑΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

  3. Το Μεγάλο Κόλπο, παντού Συνδικαλισμός, δηλαδή χίλια κομμάτια. Γι' αυτό ξεκινάμε από το Νηπιαγωγείο, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

  4. ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΟΟΥΣΑΝ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΥΤΟ ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΗΞΕΡΕ ΤΑ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΑ ΜΠΟΡΔΕΛΟΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΡΦΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΒΕΣ ΤΑ ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΩΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΩΩ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΥΡΕΘΗ ΕΝΑΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙ ΤΙ ΑΙΣΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΡΕΕΕ? ΤΙ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΚΗΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΡΑΣ ΝΑ ΑΚΟΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥ ΑΤΙΜΟΥ ΚΞΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΑΡΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΑΝ ΤΑ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΑ ΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ? ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝ ΧΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΟΥΝ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΞΕΥΤΙΛΙΣΤΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΚΥΨΑΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ. ΑΥΤΟΙ? ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ? ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ. ΑΙΣΧΟΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΦΤΟΥΣ ΣΑΣ ΑΧΡΗΣΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΞΑΝΑ ΦΤΟΥ!!!

    ΓΕΙΑΣΟΥ ΜΑΓΚΑΝΑ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΟΥ !!

  5. Ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να υπαρχει συνδικαλισμος στο δημοσιο και ειδικωτερα στα σωματα ασφαλειας.Μονιμοτητα συνταξεις για μπεμπηδες προνομια καθε ειδους και συνδικαλισμος μεταλλασουν ετσι τα ΣΑ σε ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ και ερχονται σε αντιθεση με την επιβαλλομενη ισονομια και ισορροπια δικαιου που θα επρεπε να διεπει την θεσμικη τους υπαρξη.Δεν προτιθεμαι να αναλυσω(το θεωρω αυτονοητο) γιατι τα ΣΑ μεταλλασσονται σε ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ δια του συνδικαλισμου και των οικονομικων προνομιων!Που οσα και αν ειναι λιγα η πολλα ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σε σχεσει με το εργασιακο στατους του ιδιωτικου τομεα που ειναι το ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ.Πιστευω οτι υποχρεουνται απο την ιδια την λογικη να ξερουν οι κυριοι αυτοι οτι το προσφιλες τους κρατος εχει ως τροφο του την ελευθερη οικονομια!!Τα εργασιακα και ασφαλιστικα τους προνομια ακομα και τωρα εν μεσω κρισης σε αυτους τους δυσκολους καιρους ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ και δεν εχουν ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση με τις εργασιακες συνθηκες των καθε λογης εργαζομενων του ιδιωτικου τομεα.Που ειναι οι πολιτες που τους μισθοδοτουν δια της παραγωγικης τους εργασιας και τους φορους τους προνομιακα σε σχεση με την πλειοψηφια των εργαζομενων στην ελευθερη οικονομια.Γιαυτο δεν πρεπει να εχουν το βλεμμα τους στραμμενο στις αλλες ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ολιγαρχιες και σεχτες του δημοσιου που συνδικαλιζονται και αυτες ως επισης ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ αλλα θα πρεπει να προσβλεπουν με συμπαθεια προς τον λαο(της ελευθερης οικονομιας που τους ταιζει).Εμενα δεν το χωραει το μυαλο μου!Συνδικαλιζονται στο κρατος κατα ΠΟΙΟΥ αρραγε!!!!Ποιος ειναι αυτος που πληρωνει με τους φορους του το μαρμαρο???Στρεφονται κατα του φορολογουμενου λαου προφανως!Επειδη κακη τη τυχη δεν υπαρχει πατριωτικη κυβερνηση να τους αναχαιτησει και να προστατεψει τους φορους του λαου ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΝΕΤΑΙ!!!!!!Δεν θα σταματησει ποτε αυτη η γαγγραινα!!

Comments are closed.