Ζήτημα γερμανικών αποζημιώσεων 24ωρα από την ανακάλυψη εκρηκτικού μηχανισμού στην διαδρομή του Πρ. Παυλόπουλου - Τυχαίο;

Με αφορμή την 76η επέτειο από το ολοκαύτωμα της Κορμίστας κατά την διάρκεια της κατοχής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε ότι οι αξιώσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας για
το κατοχικό δάνειο και για τις αποζημιώσεις είναι «ενεργώς νομικές», νόμιμες, απαράγραπτες και «δικαστικώς επιδιώξιμες».

Μάλιστα κατά την διάρκεια της τελετής αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη Αμφίπολης, στο δημαρχείο Ροδολίβους, υπογράμμισε ότι η θέση αυτή για τη διεκδίκηση των κατοχικών αποζημιώσεων είναι «εθνική και κατά συνέπεια αδιαπραγμάτευτη».

Αυτή η προκλητική ομιλία έναντι της Γερμανίας έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά την ανακάλυψη τηλεχειριζόμενου εκρηκτικού μηχανισμού στο 113ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Κόρινθο απ’ όπου και πέρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθ’ οδόν προς την Καλαμάτα.

Τυχαίο μπορεί να χαρακτηριστεί ένα τέτοιο συμβάν αλλά και η «αριστοτεχνική» απάντηση του ΠτΔ στην Γερμανία εγείροντας για άλλη μια φορά ζήτημα αποζημιώσεων για τις φρικαλεότητες του Β’ ΠΠ; Δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί εάν ο στόχος της τηλεχειριζόμενης βόμβας στην Κόρινθο ήταν η δολοφονία του Προκόπη Παυλόπουλου και η πολιτική εκτροπή.

Επίσης έκανε λόγο ότι η «δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ευρωπαϊκοί λαοί» θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με «αποφασιστικότητα» και «αποτελεσματικότητα» τα αίτια που προκαλούν την άνοδο της εκλογικής επιρροής τους, κυρίως, με την εξάλειψη των έντονων ανισοτήτων και την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους Δικαίου, εντός της Ε.Ε. και πρόσθεσε:

«Η άνοδος της εκλογικής επιρροής λαϊκιστικών ναζιστικών πολιτικών μορφωμάτων σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως, για ακόμη μια φορά, αποδείχθηκε με τα εκλογικά αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στην Γερμανία, αποδεικνύει ότι οφείλουμε να επαγρυπνούμε όλοι εκείνοι οι Ευρωπαίοι που πιστεύουμε στην Δημοκρατία και την Ειρήνη. Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η τελική πολιτική της ενοποίηση, υπό όρους Ομοσπονδίας. Σ’ αυτό το μεγάλο όραμα της ενιαίας Ευρώπης, με την Ελλάδα να συμμετέχει σ αυτήν ισότιμα μ όλα τα άλλα μέλη της και να πρωταγωνιστεί στις διεργασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αφιέρωσε την ζωή του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το μεγάλο αυτό τέκνο της Ελλάδας, που γεννήθηκε στην δική σας γη, στην Πρώτη».

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην ιστορία της Αμφίπολης από την ίδρυση της το 437 π. Χ. το πέρασμα της από την Αθηναϊκή στην Σπαρτιατική κυριαρχία, και στη Μακεδονική της εποχή, με την κατάληψη της το 357 π. Χ. «από τον Φίλιππο τον Β, τον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με αποτέλεσμα να καταστεί μέρος του Βασιλείου των Μακεδόνων».

Για τον Τύμβο Καστά πρόσθεσε ότι πρέπει να προχωρήσει η ανασκαφή αυτού του «αναμφισβήτητως και αναντιρρήτως Μακεδονικού» μνημείου και να συμβάλλει στην αλήθεια και στην ιστορια της ήδη τεκμηριωμένης ελληνικότητας της Μακεδονιας», ενώ αναφέρθηκε και στα πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα του Τύμβου «Καστά» και σε όσα έχει φέρει μέχρι τώρα και θα φέρει και στο μέλλον, στο φως, η αρχαιολογική σκαπάνη.

Αναφερόμενος στα Σκόπια ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι η χώρα μας υποστηρίζει την ενταξιακη της προοπτική στην Ε.Ε όμως τόνισε ότι η Ε.Ε. «έχει κανόνες» και σημείωσε ότι πέρα από την παραχαραξη του ονόματος δεν είναι δυνατόν να υπαρχει χώρα της Ε.Ε. με όνομα που αποπνέει αλυτρωτισμό, σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο η ίδια η γειτονική χώρα υπονομευει την ευρωπαϊκή της πορεία.

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος, αναφέρθηκε στους ενενήντα έναν εκτελεσθέντες από τις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής της Κορμίστας και στο Ολοκαύτωμα της κοινότητας, την 1η Οκτωβρίου 1941 καθώς επίσης και στο Ολοκαύτωμα των χωριών Άνω και Κάτω Κερδύλλια, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή, από τις δυνάμεις του γερμανικού στρατού, στις 17 Οκτωβρίου του ιδίου έτους.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι στην Κορμίστα υπάρχει και η Μονή Εικοσιφοινίσσης, η οποία ιδρύθηκε από τον Άγιο Γερμανό, στο δεύτερο μισό του 9ου ή στις αρχές του 10ου αιώνα και πρόσθεσε: «Από αυτήν εκλάπησαν από τους αδίστακτους Βουλγάρους επιδρομείς, στις 27 Μαρτίου 1917, βαρύτιμα εκκλησιαστικά κειμήλια, τα οποία διεκδικούμε αδιακόπως, θέτοντας και την σημερινή βουλγαρική πολιτική ηγεσία προ των ευθυνών της».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις φρικαλεότητες που υπέστησαν, το φθινόπωρο του 1941, χωριά και κάτοικοι της περιοχής, από βουλγαρικές και γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

«Αξίζει, επιπροσθέτως, να σημειωθεί ότι κατά τις σφαγές που έγιναν από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου 1941 στη Δράμα και σε 25 χωριά αυτής, καθώς και στις περιοχές των Σερρών και της Καβάλας, εκτελέσθηκαν 5000 περίπου αθώοι Έλληνες πολίτες. Για τα εγκλήματα αυτά ευθύνεται η τότε φασιστική Βουλγαρική κυβέρνηση. Στην Κορμίστα εγκλημάτησαν κατά των Ελλήνων οι Βούλγαροι, ενώ στα Άνω και Κάτω Κερδύλλια εκτελέσθηκαν 230 κάτοικοί τους από τους Γερμανούς» είπε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε:

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο Ιερής Μνήμης -και μακριά από κάθε λογική αντεκδίκησης, που είναι παντελώς ξένη σ εμάς τους Έλληνες- εντάσσουμε και τις έναντι της Γερμανίας νόμιμες αξιώσεις μας για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της γερμανικής ναζιστικής κατοχής: Όπως έχω επανειλημμένως τονίσει, οι ως άνω αξιώσεις μας είναι πάντα νομικώς ενεργές πράγμα που σημαίνει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής- και δικαστικώς επιδιώξιμες. Και ο κοινός μας Ευρωπαϊκός Νομικός Πολιτισμός επιβάλλει την σχετική απόφαση να την λάβει αρμόδιο Δικαστικό Forum, με βάση το σύνολο του εφαρμοζόμενου εν προκειμένω Διεθνούς Δικαίου. Η θέση αυτή είναι, πλέον, κυριολεκτικώς Εθνική και, κατά συνέπεια, αδιαπραγμάτευτη».

«Για εμάς τους Έλληνες, η ελευθερία αποτελεί υπαρξιακή αρχή και άρα τρόπο ζωής. Αυτήν την αλήθεια οφείλουν να την γνωρίζουν εχθροί και φίλοι» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε. και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη, σέβεται πλήρως το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και εργάζεται για την ειρήνη και την ανάπτυξη τόσο στα Βαλκάνια και στην ΝΑ Ευρώπη, όσο και μέσα στην Ε.Ε.

«Πλην, όμως, εάν χρειασθεί, εμείς, οι Έλληνες, είμαστε έτοιμοι να υπερασπισθούμε αποτελεσματικά τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Πατρίδας μας, που αποτελούν και σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο μήνυμα, που εκπέμπει το ολοκαύτωμα της Κορμίστας, ως προς τους «κινδύνους» που εγκυμονεί για την σημερινή Ευρώπη και για τον υπόλοιπο κόσμο, «η επανεμφάνιση διαφόρων λαϊκιστικών ή και νεοναζιστικών πολιτικών μορφωμάτων».

«Αυτά πρέπει ν αντιμετωπισθούν με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα από την δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση και τους ευρωπαϊκούς λαούς που την συγκροτούν. Κυρίως, πρέπει να εξαλειφθούν οι αιτίες που προκαλούν την εμφάνιση και ανάπτυξη τέτοιων φαινομένων, με κυριότερη τις έντονες κοινωνικές ανισότητες και όσες συνέπειες αυτές έχουν για την συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Είναι καίριας, επομένως, σημασίας η υπεράσπιση του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραβρέθηκε στη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση, που τελέστηκε στον Ι.Ν. του Προφήτη Ηλία της Κορμίστας και στην τελετή μνήμης για τα θύματα της κατοχής, όπου και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων. Ακολούθησε, στο δημαρχείο Ροδολίβους, η ανάγνωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γρηγόρη Κορδόπουλο και η ανακήρυξη, από τον δήμαρχο Αμφίπολης, Κωνσταντίνο Μελίτο, του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Αμφίπολης.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Κορμίστα του δήμου Αμφίπολης υποδέχθηκαν η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζίτζικωστας, οι βουλευτές Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Καραμανλής και Φωτεινή Αραμπατζή (ΝΔ) και Μιχάλης Τζελέπης (Δημοκρατική Συμπαράταξη), ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μέλιτος, κ.α.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Ο γελοιος Πακης που το βρωμικο πολιτικο συστημα τον εκανε "προεδρο" νομιζει οτι βγαζοντας δεκαρικους περι "λαϊκιστικων ναζιστικων μορφωματων" προσφερει υπηρεσιες στα αφεντικα του.Αν ειχε λιγο νιονιο στην κεφαλα του θα καταλαβαινε οτι ο λαος δεν δινει καμμια σημασια σ'αυτον ουτε σε κανεναν πολιτικαντη και οτι οταν ακουει τις ανοησιες του θα κανει το αντιθετο.Ο Πακης ειναι βαθια νυχτωμενος πιστευοντας οτι ο κοσμακης που αντιμετωπιζει την φτωχια και την λαθρομεταναστευση δινει βαση στις αερολογιες του.Ο λαος δεν ξεχνα οτι ο Πακης υπεγραψε το 3ο Μνημονιο και οτι προερχεται απο το σαπιο πολιτικο καταστημενο της Μεταπολιτευσης και οτι ειναι του ιδιου φυραματος με τους επαγγελματιες πολιτικους-βασανιστες του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 1)Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ
  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.

  2) "Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ" ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΟΠΟΊΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΠΕΝΤΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ.

  ΟΜΩΣ, ΚΑΠΟΙΑ "ΨΙΛΑ" ΚΑΤΕΒΑΛΛΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ, ΟΠΩΣ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΡΣΑΛ.

  3) ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟΥ 2008, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ, Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ
  ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΛΕΟΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ "ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟΝ".

  4) ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΕ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΣΡΑΛΗΛ ( ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ..), ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΟΝ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ !

  Ο μίστερ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ και ο μίστερ ΓΛΕΖΟΣ, ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΑΛΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΑΠΑΤΕΣ, ΕΙΣ
  ΓΝΩΣΙΝ ΤΟΥΣ, ΩΣ ΨΕΥΤΟΠΑΡΗΓΟΡΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ -ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.

  4) ΕΑΝ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ.

  5) Η ΕΛΛΑΔΑ, ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΗ- ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. ΑΛΛΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ
  ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ, ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ "ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ" ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΑ ΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ
  ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !

  ΤΗΝ "ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ " ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,
  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ, ΤΟ ΕΤΟΣ 1964 !

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙ " ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ " ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ!
  ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ....

  Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ "ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ !

  ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΨΕΥΤΗ μιστερ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ? ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΩΜΙΑΡΗ !

  ΚΑΙ ΦΕΡΕ ΟΣΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΝΝΙΒΑΛΕ....

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]