24 Παράξενα πράγματα που ΔΕΝ γνωρίζατε για τους Αριστερόχειρες. Με το #21 θα Κολλήσετε!

Ακόμα και αν οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν για ποιο λόγο κάποιοι γίνονται αριστερόχειρες, μια έρευνα βρήκε μια πολύπλοκη σύνδεση ανάμεσα στα γονίδια μας και το περιβάλλον.
Φυσικά, οι ειδικοί δεν ανακάλυψαν “γονίδια αριστερόχειρων”, αλλά παρατήρησαν ότι αρκετοί αριστερόχειρες ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Επιπλέον, ανακάλυψαν ότι η γραφή στον εγκέφαλο είναι διαφορετική για τους αριστερόχειρες και για τους δεξιόχειρες. Επίσης, αφού οι αριστερόχειρες περνάνε μια ζωή προσπαθώντας να προσαρμοστούν σε έναν κόσμο για δεξιόχειρες, είναι πιο αυτόνομοι.

Δείτε 24 ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ξέρατε για τους αριστερόχειρες:

1. Η λέξη αριστερός στα αγγλικά (left) έχει αγγλοσαξονική προέλευση από την λέξη lyft η οποία σημαίνει σπασμένος ή αδύναμος.
2. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αριστερόχειρες χρησιμοποιούν το δεξί ημισφαίριο.
3. 5-10% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι αριστερόχειρες.
4. Είναι καλοί σε αθλήματα, όπως η κολύμβηση, το μποξ, το τένις, το μπέιζμπολ, κ.α.
5. Μπορούν να δουν κάτω από το νερό πιο εύκολα από τους δεξιόχειρες.
6. Πάνω από 40% των παικτών τένις είναι αριστερόχειρες.
7. Συνήθως φτάνουν στην εφηβεία πιο αργά, ακόμα και 5 μήνες μετά τους δεξιόχειρες.
8. Σύμφωνα με στατιστικές, οι αριστερόχειρες απόφοιτοι κολεγίου έχουν 26% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν πιο πλούσιοι από τους δεξιόχειρες συναδέλφους τους.
9. Έχουν αυξημένες πιθανότητες να γίνουν αλκοολικοί κατά 3%.
10. 4 στους 7 προέδρους των ΗΠΑ είναι αριστερόχειρες.
11. Στα ζώα όπως οι γάτες, τα ποντίκια και οι αρουραίοι το ποσοστό αριστερόχειρων-δεξιόχειρων είναι ίσο.
12. Οι πιο μεγάλες λέξεις που μπορούν να πληκτρολογηθούν στα αγγλικά με το αριστερό χέρι μόνο είναι: sweater, dresses, and tesserae decades.
13. 1 στους 4 αστροναύτες του Apollo ήταν αριστερόχειρας.
14. Μια μελέτη έδειξε ότι οι αριστερόχειρες επεξεργάζονται τα συναισθήματα διαφορετικά από τους δεξιόχειρες και θυμώνουν πιο γρήγορα.
15. Μελέτες έδειξαν ότι οι αριστερόχειρες είναι καλοί στα μαθηματικά, την αρχιτεκτονική, την αντίληψη του χώρου, ενώ οι δεξιόχειρες έχουν πιο ανεπτυγμένες λεκτικές ικανότητες.
16. Στις 13 Αυγούστου είναι η μέρα των αριστερόχειρων.
17. Παλιότερα πιστεύονταν ότι ήταν κακό να είσαι αριστερόχειρας, συνδεόταν με κακές συνήθειες, επαναστατικότητα, νεύρωση, σημάδι του διαβόλου, ομοφυλοφιλία και εγκληματικότητα. Ωστόσο, θεωρούνταν και σημάδι δημιουργικότητας και μουσικών ικανοτήτων.
18. Οι αριστερόχειρες έχουν αυξημένη τάση αϋπνίας.
19. Σύμφωνα με στατιστικές, υπάρχουν πάνω από 30 εκατομμύρια αριστερόχειρες στην Αμερική.
20. Οι γυναίκες που μένουν έγκυες στα 40 έχουν 128% περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν αριστερόχειρα σε σύγκριση με τις γυναίκες που μένουν έγκυες στα 20.
21. Κάποιοι από τους πιο κακούς και καταζητούμενους δολοφόνους της ιστορίας ήταν αριστερόχειρες: ο Τζακ ο αντεροβγάλτης, ο στραγγαλιστής της Βοστόνης και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.
22. Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι σε περίπτωση τραυματισμού στο κυρίαρχο χέρι, οι αριστερόχειρες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το δεξί πιο γρήγορα από τους δεξιόχειρες με το αριστερό.
23. Σύμφωνα με μια μελέτη, οι αριστερόχειρες έχουν μεγαλύτερη τάση για αλλεργίες και άσθμα από τους δεξιόχειρες.
24. Αυτό το χαρακτηριστικό κληρονομείται μέσα στην οικογένεια. Για παράδειγμα, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας: ο πρίγκιπας William, η βασίλισσα Elizabeth II, η βασιλομήτωρ και ο πρίγκιπας Κάρολος είναι αριστερόχειρες.

loading...