Ρόδος: Καταγγελία – σοκ 20χρονης: «Με χτύπησε, μου έσκισε τη μπλούζα και με βίασε»

Σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ένας 30χρονος Ιρλανδός τουρίστας, κατηγορούμενος για
βιασμό 20χρονης Αγγλίδας.

Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ.

Η 20χρονη παρουσιάστηκε το μεσημέρι της 20ης Ιουλίου 2016 ενώπιον των αστυνομικών του ΑΣ Αφάντου και υποστήριξε ότι γνώρισε τον 30χρονο, ενώ επέστρεφε στο ξενοδοχείο της, μετά από διασκέδαση σε μπαρ του Φαληρακίου.

Ο 30χρονος εργαζόταν σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής και προσκάλεσε την 20χρονη και τη φίλη της στο κατάστημα για να τις κεράσει σφηνάκια.

Εν συνεχεία μετέβη με τις φίλες της σε άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να φάνε και ενώ περπατούσαν προς το ξενοδοχείο τους, ο 30χρονος τις προσέγγισε και τους ζήτησε να μεταβούν όλοι στην παραλία για να κάνουν έρωτα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική», η 20χρονη υποστήριξε ότι ήταν πολύ ευγενικός και του επέτρεψαν να τις συνοδεύσει στο ξενοδοχείο τους. Κάποια στιγμή, ενώ περπατούσαν αποχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους και εκείνος, όπως υποστήριξε, την παρέσυρε σε ένα θαμνώδες μέρος κοντά στο ξενοδοχείο και με τη χρήση βίας την έριξε στο έδαφος και της έσκισε την μπλούζα. Το μαρτύριο ξεκίνησε για τη νεαρή τουρίστρια.

Η 20χρονη μετέβη στο ξενοδοχείο της και από εκεί στο νοσοκομείο, όπου ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να καταγγείλει το γεγονός στην Αστυνομία, κάτι που στη συνέχεια έπραξε.

Ο 30χρονος απολογούμενος υπενθύμισε αρχικώς ότι είχε κατηγορηθεί και τον Ιούλιο του 2009 για βιασμό στο Φαληράκι με φερόμενη ως θύμα μια ομοεθνή του και ότι αθωώθηκε.

Υποστήριξε ότι η καταγγελία σε βάρος του είναι ψευδής και ότι η ίδια η 20χρονη του πρότεινε να κάνουν έρωτα.

Από την ιατροδικαστική εξέταση της 20χρονης προέκυψε ότι πράγματι είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή χωρίς να προκύψουν, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ασφαλή συμπεράσματα για την άσκηση βίας σε βάρος της.

loading...