«Ηλεκτροσόκ» από τον Γ.Ντάισελμπλουμ με προφητεία για εκλογές το 2019 ξεσηκώνει την αντίδραση του Κ.Μητσοτάκη

“Κρατήστε τις εκλογές για το 2019”, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, προφητεύοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ο επικεφαλής του Γιουρογκρούπ τονίζει πως “πρέπει να τελειώσουμε μαζί το πρόγραμμα, να φροντίσουμε την έξοδο από αυτό και να έχουμε έως τότε μια συμφωνία για το χρέος”.

Επισημαίνει πως το κλειδί είναι η πολιτική σταθερότητα και σημειώνει πως «κοινός μας στόχος είναι η ελληνική οικονομία να σταθεί και πάλι στα πόδια της, τα δημοσιονομικά της χώρας να σταθεροποιηθούν,η εμπιστοσύνης να συνεχίσει να βελτιώνεται και η πρόσβαση στις αγορές να γίνει απρόσκοπτη» σημειώνει και διαμηνύει πως αυτά πρέπει να γίνουν από τώρα μέχρι και τον ερχόμενο Αύγουστο.

Η “προφητεία” του Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεσήκωσε την αντίδραση του Κ.Μητσοτάκη, ο οποίος μετά την μείωση της εκλογικής επιρροής του κόμματός του και την αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει λόγους να αισθάνεται άνετα. Ειδικά όταν προβλέπει ένας από τους τύπους που ελέγχουν την χώρα, έστω ως εντολοδόχος του Βερολίνου, ότι “Οι εκλογές στην Ελλάδα μπορούν να περιμένουν το 2019.

“Οι εκλογές είναι μια εσωτερική υπόθεση που αφορά τη χώρα” δήλωσε σε μια… “εθνικιστική” έξαρση ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup.

“Το Σύνταγμα ορίζει ότι οι εκλογές γίνονται όταν χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία ή όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Δεν είναι δουλειά κανενός να καθορίσει πότε είναι η κατάλληλη ώρα για εκλογές στην Ελλάδα” είπε με εμφανή αγωνία ο Κ.Μητσοτάκης, αλλά ποιος τον ακούει; Σίγουρα όχι ο Α.Τσίπρας και μάλλον όχι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ή το Βερολίνο, με το οποίο έτσι ή αλλιώς ο Κ.Μητσοτάκης διατηρεί στενές σχέσεις και ξέρουν ότι ο άνθρωπός τους θα περιμένει όσο χρειαστεί…

loading...

1 thought on “«Ηλεκτροσόκ» από τον Γ.Ντάισελμπλουμ με προφητεία για εκλογές το 2019 ξεσηκώνει την αντίδραση του Κ.Μητσοτάκη

  1. Είμαστε ή δεν είμαστε παροικία των Βορειοευρωπαίων ; γιατί εκπλήσσεσαι κ. Μητσοτάκη , μέχρι να έλθει ο ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ (ΤΣΙΠΡΑΣ ) είχαμε κάποια δικαιώματα ελευθερίας , με τον ερχομό αυτού του ΑΠΑΤΕΩΝΑ παραδώσαμε ή το ορθότερο παρέδωσε ότι είχε απομείνει

Comments are closed.