Υποσχέσεις Τσίπρα για φοροελαφρύνσεις από το 2018 παρά το καμπανάκι του ΔΝΤ

«Πιστεύω ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε δημοσιονομικό χώρο να προβούμε στις αναγκαίες μειώσεις»

Φοροελαφρύνσεις από το 2018 υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός από τη Λάρισα, την ώρα που
το ΔΝΤ αφήνει ορθάνοιχτο παράθυρο για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, εμμένοντας στην εκτίμηση του ότι το 2018 η κυβέρνηση θα επιτύχει 2,2% πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή περίπου 2,4 δισεκ. ευρώ κάτω από το στόχο του 3,5%.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας, «εγώ πιστεύω ότι μπορούμε και περισσότερο… Ξεπερνάμε στόχους, και πιστεύω ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε δημοσιονομικό χώρο να προβούμε στις αναγκαίες μειώσεις στη φορολογία».

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις του Ταμείου ήλθαν τρεις ημέρες πριν το κρίσιμο ραντεβού του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Κριστίν Λαγκάρντ το Σάββατο στην Ουάσινγκτον.

«Σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία που έχουμε δεν μπορούμε να πούμε ότι οι εκτιμήσεις του ήταν ακριβείς. Μπορώ να πω ότι ο κανόνας είναι η ανακρίβεια και εξαίρεση η ακρίβεια» σχολίασε πάντως ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχασε τρία χρόνια. Όλες οι προηγμένες χώρες αναπτύσσονται ταχύτερα από ό,τι προβλεπόταν. Όλες, εκτός από την Ελλάδα, η οποία συνιστά αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη» ανέφερε από την πλευρά του ο Σύμβουλος Οικονομικών του Κυριάκου Μητσοτάκη Στέλιος Πέτσας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/357358/uposheseis-tsipra-gia-foroelafrunseis-apo-to-2018-para-to-kabanaki-tou-dd/#ixzz4vDDxjDqv
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

loading...

2 thoughts on “Υποσχέσεις Τσίπρα για φοροελαφρύνσεις από το 2018 παρά το καμπανάκι του ΔΝΤ

  1. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ…
    ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ, ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΙ ΒΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΗΔΙΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ .!!!
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΝΟΥΜΕ, ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑ-ΜΕΙΝΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ????
    ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΝΒΩΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ?????????
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟΣΑ ΔΙΣ ?????

    ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΈΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΕΣΤΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ .!!!

  2. Αλήθεια πιστεύεις πως μπορεί να γίνει αυτό ποτέ; Οταν υπάρχουν χίλια κόμματα και σχηματισμοί μη το περιμένεις. Διαίρει και βασίλευε!

Comments are closed.