Η ΕΕ «κόβει» τη χρηματοδότηση σε ακροδεξιά κόμματα για το 2018

Η άνοδος της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη που βρήκε πρόσφορο έδαφος στις πολιτικές λιτότητας που επέβαλαν οι Βρυξέλλες, έφτασε σε τέτοιο σημείο, που πλέον φαίνεται πως η ΕΕ αποφάσισε να λάβει μέτρα.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του ευρωπαϊκού ιστότοπου, EUobserver, η EE δεν θα χρηματοδοτήσει το 2018 ακροδεξιά κόμματα και think tanks, μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα, σημειώνει πως έξι ακροδεξιοί πολιτικοί σχηματισμοί και εθνικιστικές πολιτικές ομάδες στην Ευρώπη, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις δημόσιες χρηματοδοτήσεις, δεν θα λάβουν επιδότηση από την ΕΕ το ερχόμενο έτος. Και αυτό γιατί δεν κατάφεραν να δηλωθούν εγκαίρως ή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για επιδότηση που έχει θέσει η νέα Αρχή για τα Ευρωπαϊκά Κόμματα και τους Οργανισμούς (Authority for European Political Parties and Foundations).
Η εν λόγω εποπτική Αρχή ιδρύθηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ελέγχει τα κόμματα και τους οργανισμούς που λαμβάνουν ευρωπαϊκή επιδότηση. Μεταξύ αυτών που έχασαν την προθεσμία είναι και η ακροδεξιά εθνικιστική Συμμαχία για Ειρήνη και Ελευθερία (Alliance for Peace and Freedom, APF), μέλη της οποίας είναι πολιτικοί της ελληνικής Χρυσής Αυγής και του γερμανικού NPD. Η Συμμαχία αρνείται την ύπαρξη προθεσμίας μέσω του γγ της και επιμένει ότι «βρίσκεται σε διαδικασία εγγραφής» σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

loading...

6 thoughts on “Η ΕΕ «κόβει» τη χρηματοδότηση σε ακροδεξιά κόμματα για το 2018

  1. ΓΙΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!

    Η ΜΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ….ΟΙ ΑΛΟΙ ΝΑ ΨΗΦΗΖΟΥΝ ΓΙ ΤΑ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ AIDS ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ΕΝΕΚΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑΣ ΤΟΥΣ!!!

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΜΜΟΥ-ΝΗΣΤΙΚΗ ΛΕΠΡΑ!!!

  2. Δώστε χρήμα στα αριστερά και δεξιά κόμματα που κάνουν τα θελήματά σας. Τα πατριωτικά κόμματα τα δυναμώνουν οι αδέσμευτες ψυχές των πατριωτών.

  3. Ό,τι δεν συμφωνεί με την αριστερο-δεξιά πολιτική χαρακτηρίζεται ως ''άκρα δεξιά''.

  4. Το διεθνές οικονομικό κατεστημένο (=Παγκοσμιοποίηση) θέλει
    ανοιχτά σύνορα,
    πολυπολιτισμικές κοινωνίες,
    μοντέρνες οικογένειες (π.χ. άνδρας+άνδρας).

    Τα αριστερά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) και το δεξιό κόμμα (ΝΔ)
    θέλουν κάτι διαφορετικό ; ; ;

  5. BΡΕΕΕ ΓΑΜΗΣΤΕ ΜΑΣ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΤΕ ΜΑΣ) ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ….
    ΝΑΙ ΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΑΤΕ ΠΟΥΣΤΑΡΕΣ ΠΑΡΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!! ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ!!!!…….ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ 8900 ΠΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΞΕΚΩΛΙΑΡΗΕ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΓΜΕΝΗ…..ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΣΤΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΨΩΛΕΣ ΣΑΠΙΕΣ…..

  6. απο τα θεωρια παρακολουθησαν την ψηφοφορια η κ.μουσι αντιγωνη τον χωνει η παολα πρωην παυλοs ο βαλλιανok@λοτρυπιδατοs παρ'ολιγον βουλευτηs με τον καρατζαμακρυχερι ο οποιοs ειχε βεβαια την βαιτσα μαντολατου και τα εντοs φυσικα το κακλο σαχλο μανιτσα κτλπ κτλπ
    ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΛΟΥ!Τα Ταμεια δεν καλυπτουν ουτε εμβολια κι ο Νικηταs τον…καυμο του!
    http://www.press-gr.com/2017/10/blog-post_462.html
    ακουστε καλε τι λεει….
    Ο Μykonian Βοριδηs δινει το στιγμα τηs νεοφιλελευθερηs ΝΔ:Σωστο το νομοσχεδιο για την αλλαγη φυλλου!
    paspartoy.blogspot.gr/2017/10/mykonian.html
    Υ.Γ Αφου δεν γεννανε πωs πολλαπλασιαζονται ετσι;;;

Comments are closed.