Μέλος των Πυρήνων από το 2016 και επίδοξος δολοφόνος ο 29χρονος τρομοκράτης

Πρόθεση να σκοτώσει τον Λουκά Παπαδήμο είχε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 29χρονος που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου για αποστολές τρομο-δεμάτων, ο οποίος την εποχή της επίθεσης είχε συμπληρώσει περίπου πέντε μήνες ως μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς».


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατηγορητήριο επισημαίνεται πως ο συλληφθείς επιδίωκε να δολοφονήσει τον κ. Παπαδήμο και η επίθεση δεν ολοκληρώθηκε από αίτια «εξωτερικά».

Συγκεκριμένα, η έκρηξη της 25ης Μαΐου που σημειώθηκε μέσα στο όχημα του πρώην πρωθυπουργού δεν ήταν μεγάλης ισχύος εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης και έγκαιρης παροχής ιατρικής βοήθειας στον Λουκά Παπαδήμο και τους δύο ακόμα επιβαίνοντες στο όχημα».

Στο κατηγορητήριο, ο ειδικός εφέτης ανακριτής κ. Νικόπουλος υποστηρίζει ότι ο 29χρονος εντάχθηκε στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» τον Δεκέμβριο του 2016.

Επίσης κατά πληροφορίες, στον 29χρόνο αποδίδεται από τις δικαστικές Αρχές ότι είναι ο κατασκευαστής των οκτώ τρομο-δεμάτων που εντοπίστηκαν τον Μάρτιο του 2017 στο Κέντρο Διαλογής των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Κρυονέρι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 29χρόνος προμηθεύτηκε, κατείχε εκρηκτικές ύλες και κατασκεύασε τους εν λόγω αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς τους οποίους στη συνέχεια ταχυδρόμησε προς διάφορους παραλήπτες και τελικά εντοπίστηκαν στο Κρυονέρι.

Οι έξι κατηγορίες

Σε βάρος του 29χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου και τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.

Παραπέμφθηκε σε ανακριτή κα πήρε προθεσμία για Τετάρτη στις 12:00.

Κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ’ επάγγελμα και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο δεύτερος συλληφθείς που σχετίζεται με την υπόθεση και συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας έχει κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα για κατοχή κροτίδων και παραπέμφθηκε σε αυτόφωρο μονομελές για αύριο Δευτέρα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του είναι ξεχωριστή αλλά έγινε από κοινού η μεταγωγή τους.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]