“Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ” , 2η συνεδρίαση 10ου 2017 με θέμα , «Τουρκική Ένωση Θράκης»

​[ Σήμερα, (..)  Οκτωβρίου  2017, και ώρα 17.00 μ.μ. συνήλθε σε αίθουσα του (..) του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης , το Διοικητικό Συμβούλιο  του σωματείου με ονομασία “Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ”  προκειμένου να αξιολογηθούν :
1. Οι συνέπειες και ο  κίνδυνος από την  αναγνώριση της  «Τουρκικής Ένωσης Θράκης»

2. Εάν υφίσταται η ενδεικνυόμενη σταθερή εθνική πολιτική για την εν γένει  υπόθεση της Θράκης  και εάν η προσθήκη του άρθρου 11 του ΕΣΔΑ συνιστά  θωράκιση έναντι  σε οποιαδήποτε τουρκική επιβολή και προβοκάτσια.
3. Ανακοινώσεις – προτάσεις  – ανάληψη ενεργειών .
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν άπαντα  τα μέλη του Δ/Σ . Στην συνεδρίαση επίσης ήταν  απλά παρόντες  , ουχί συμμετέχοντες, οι  Κ.Π , Σ.Μ και Φ.Α της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης.
Αρχικά έγινε ενημέρωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από το δικηγόρο του σωματίου , αναφορικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την αποδοχή του καταστατικού μας από το πρωτοδικείο και συγκεκριμένα ,με την απόρριψη της φράσης ¨Εθνικής ¨
Επιπρόσθετα, έγινε ενημέρωση σχετικά με τις δηλώσεις αποδοχής του καταστατικού από τα μέλη μας  και άλλα οργανωτικά θέματα.
Ως προς το θέμα που προβλεπόταν στην ημερήσια διάταξη , ειπώθηκαν και αποφασίστηκαν  τα κάτωθι μεταξύ άλλων , αφού παρουσιάστηκε πληθώρα τεκμηριωμένων απόψεων που έχουν κατατεθεί από την «κοινή γνώμη» σε ΜΜΕ , στο  διαδίκτυο και στην παρούσα ιστοσελίδα , η κοινή συνισταμένη των οποίων λήφθηκε ως διατυπώθηκε , υπόψη ]   
Στις 19 Φεβρουαρίου 2009 το Συμβούλιο της Ευρώπης δημοσιοποίησε την έκθεση «για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ελλάδα». Η εν λόγω έκθεση βασίζεται στην επίσκεψη του Επιτρόπου για ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπεργκ, στη Θράκη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 8 – 10 Δεκεμβρίου 2008. Ο Επίτροπος παρουσιάζοντας την έκθεση, κάλεσε την Ελλάδα να καταβάλει «μεγαλύτερες προσπάθειες προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα δικαιώματα των μειονοτήτων προστατεύονται και γίνονται σεβαστά», και  ζητά από την Ελλάδα να παραχωρήσει το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και της δημιουργίας ενώσεων σε μειονοτικές ομάδες
Πριν δούμε τις συνέπειες αυτής της έκθεσης , ας δούμε την ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ !!
Ο συνεχής δανεισμός του ελληνικού κράτους ως απόρροια της διαχρονικής ανικανότητας των πολιτικών μας να τον αναχαιτίσου , μας έχει κοστίσει πολλά στην χώρα σε βαθμό  που εγγίζει την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ , όπως ,η υπόθεση  στα Ίμια, οι  γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο ως πεποίθηση που δημιουργεί η Τουρκία στο διεθνές περιβάλλον ,το ξεπούλημα  του ονόματος της Μακεδονίας στην περίπτωση των Σκοπίων , η αδυναμία ανακήρυξης της Ελληνικής ΑΟΖ ( η συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την οριοθέτηση της  ΑΟΖ  παρουσίασε ¨εμπλοκή ¨ εξαιτίας της  ΑΟΖ των Διαπόντιων νησιών ) το θέμα των Τζάμιδων κ.α
Το σοβαρότερο όλων όμως είναι ότι  , έρχεται η απώλεια και της Θράκης μας , σε συνέχεια της απώλειας της μισής Κύπρου ως ένα ακόμα σοβαρό κτύπημα σε βάρος τους Ελληνισμού .
Θα το επιτρέψουμε;
Το τουρκικό κόμμα DEB  στις τελευταίες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2014 ήρθε πρώτο με 50% ποσοστό έναντι όλων των άλλων κομμάτων στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης και πήρε τους δήμους Κομοτηνής, Ιάσμου, Αρριανών, Μύκης, Τοπείρου και Αβδήρων. Τα ποσοστά του DEB κυμαίνονται σε πολλές ορεινές περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης στο 80-90%, ενώ στο 44ο εκλογικό τμήμα του ορεινού οικισμού της Κάτω Δροσινής, επί 64 ψηφισάντων το DEP έλαβε 64 ψήφους. Οι Τουρκόφωνοι που αυτοχαρακτηρίζονται «πολίτες της τουρκικής δυτικής Θράκης» έκαναν μία πρόβα τζενεράλε μέτρησης της δύναμής τους και ο επόμενος στόχος τους είναι να μετάσχουν στις εθνικές εκλογές, .Το βαθύ τουρκικό κράτος έβαλε το πόδι του συνεπώς στη Θράκη μέσω του DEB (όπως είναι η τουρκική ονομασία) του κόμματος της μουσουλμανικής μειονότητας «Ισότητα-Ειρήνη-Φιλία» .
Η Τουρκική όμως ¨πονηριά ¨ δρα και στο ευρωπαϊκό παρασκήνιο .
Το 2004, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI), στην Τρίτη Έκθεση για την Ελλάδα, σχολιάζει ότι “πρόσωπα που θέλουν να εκφράσουν την Μακεδονική, Τουρκική ή άλλη ταυτότητά τους αντιμετωπίζουν το μίσος του πληθυσμού.
Έναν χρόνο αργότερα (2005), η Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου των Ηνωμένων Εθνών σημείωσε “με ανησυχία την προφανή απροθυμία της [Ελληνικής] Κυβέρνησης να επιτρέψει σε κάθε ιδιωτικό σωματείο ή ένωση να χρησιμοποιήσει ονόματα με τον προσδιορισμο “Τούρκικος” ή “Μακεδονικός”, λόγω της κρατικής εκτίμησης ότι δεν υπάρχουν άλλες εθνοτικές, θρησκευτικές ή γλωσσικές μειονότητες στην Ελλάδα εκτός από του Μουσουλμάνους της Θράκης.
Το Άρθρο 27 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Αστικά και Πολιτικά Δικαιώματα (ΔΣΑΠΔ), το οποίο κυρώθηκε στην Ελλάδα στις 5 Μάη 1997, σε όλα τα κράτη μέλη όπου “υπάρχουν εθνοτικές, θρησκευτικές και γλωσσικές μειονότητες”, τα μέλη αυτών των μειονοτήτων δεν πρέπει να στερούνται του δικαιώματος “να απολαμβάνουν τον δικό τους πολιτισμό, να λειτουργούνται σύμφωνα με τις δικές τους θρησκείες ή να χρησιμοποιούν την γλώσσα τους, σε κοινότητα με άλλα μέλη της ομάδας τους”.
Η ήττα στην εξωτερική μας πολιτική στο ευαίσθητο αυτό θέμα , κάνει συνεπώς ,  πάταγο
Αποτέλεσμα όλων αυτών ;
Το Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθέτησε ενδιάμεσο ψήφισμα (Interim Resolution), με το οποίο καλεί τις ελληνικές Αρχές, να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του “Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” ζητώντας ουσιαστικά την αναγνώριση ως τουρκικής της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
Εδώ , προστίθεται άλλη μια επιβαρυντική παράμετρο .
Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον  έχει εκδηλωθεί «από Γερμανούς, Ολλανδούς, αλλά και άλλους, για τα γεωθερμικά πεδία της Θράκης» μπερδεύοντας περισσότερο τα πράγματα στην περιοχή . , ενώ , η δημιουργία hot spot στη Θράκη, -με τα οποία  οι μουσουλμάνοι θα αποκτήσουν και πληθυσμιακό προβάδισμα σε σχέση με τους χριστιανούς και τα επεισόδια θα ενταθούν-  θα ολοκληρώσει το σχέδιο του Βαθύ Τουρκικού κράτους για απόσχισης της Θράκης από την Ελλάδα
Την ίδια ώρα το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής που βρίσκεται σε στενή και καθημερνή επαφή με τα υπουργείο Εξωτερικών και Μεταφορών της Τουρκίας, σχεδιάζει πλέον την «έφοδο 25.000-30.000 Τουρκόφωνων Ελλήνων μουσουλμάνων που κατοικούν όμως στην Τουρκία και προέρχονται από τη Θράκη, να έρθουν  στην Ελλάδα για να ψηφίσουν το κόμμα DEB ώστε να μπει στην ευρωβουλή για να καταγγέλλεται σχεδόν καθημερινά η Ελλάδα για καταδυνάστευση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.
Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης Φιλίας δεν κρύβει ότι υλοποιεί τις προθέσεις της Τουρκίας για υφαρπαγή της Ελληνικής Θράκης μιλώντας για Τουρκική μειονότητα
Ιδού το επίμαχο τμήμα – κείμενο της  πρόσφατης σχετικής ανακοίνωσής του ΚΙΕΦ:
«Παρακολουθούμε με ανησυχία, την προσπάθεια παραλληλισμού της Καταλονίας με την Δυτική Θράκη και την ερμηνεία του δημοψηφίσματος και των βίαιων γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά την διεξαγωγή αυτού, με βάση την Δυτική Θράκη και την Τουρκική Μειονότητα που ζει εδώ και την ύπαρξη αυτών που άλλη μια φορά στοχοποιούν την μειονότητα διαλαλώντας καταστροφικά σενάρια.
Καταδικάζουμε τους αβάσιμους ισχυρισμούς με τους οποίους κατηγορείται η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης για άλλη μια φορά και κηρύσσεται ως «κίνδυνος», η οποία δεν έχει άλλη επιθυμία παρά μόνο να ζει με ισότητα και δικαιοσύνη, την επιστροφή των δικαιωμάτων που απορρέουν κύρια από τη Συνθήκη της Λωζάνης, άλλων διεθνών συμφωνιών, των διμερών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και από τους κανόνες των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων …..»
[Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των μελών και αναλυτική συζήτηση επί του θέματος ]
Συμπεράσματα :
1ονΕιναι δεδομένη και διαπιστωμένη  η πρόθεση του βαθύ Τουρκικού Κράτους  να ¨Τουρκοποιήσει ¨ την Θράκη μας και να την εντάξει στο Μουσουλμανικό τόξο που εκτείνεται στα Βαλκάνια ( έως Αλβανία ) και εξυπηρετεί τα συμφέροντά της
2ονΥπάρχει  ακατανόητη διαχρονική αδυναμία την ελληνικής πολιτείας να αναχαιτίσει τον ανωτέρω σχεδιασμό που συνιστά απώλεια ΕΘΝΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ , από την οποία επωφελείται χώρα που δεν ανήκει στην ΕΕ
3ονΤο έλλειμμα αυτό  εθνικής στρατηγικής είναι υπερβολικό  και επιβαρύνεται με «εθνικά επιπόλαιες» κινήσεις στο ζωτικά εθνικό αυτό θέμα , όπως η  εν λόγω τροπολογία  για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Θράκης» .   Η απόπειρα αναγνώρισης της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» , με ¨δούρειο Ίππο ¨ τα ανθρώπινα δικαιώματα ( της ΕΕ)  , ανοίγει την κερκόπορτα σε μια γεωγραφική περιοχή της χώρας μας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τεράστια γεωπολιτική  και γεω-οικονομική σημασία.
4ονΠολλοί σύλλογοι της μουσουλμανικής μειονότητας ετοιμάζουν ήδη αιτήσεις προς τα Πρωτοδικεία σε όλη την Θράκη ( αλλά , σε Κω και Ρόδο ) και φυσικά νέα καταστατικά, προκειμένου να μετονομαστούν σε «Τουρκικά» όταν ο νόμος πλέον θα τους δίνει αυτό το δικαίωμα.
5ΟΝΗ ακατάπαυστη τουρκική προκλητικότητα στο Ανατολικό Αιγαίο ( ως συνέχεια της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ) διασυνδέεται με το σχεδιασμό της Τουρκίας στην περιοχή της Θράκης και ολοκληρώνεται  ( μέσω του μουσουλμανικού τόξου στα βαλκάνια ) στον Αλβανικό Μεγαλοϊδεατισμό σε βάρος μας , τον οποίο  ενισχύει – τώρα τελευταία δε- και με στρατιωτικό υλικό ( έκθεση ανταπ. μας στην πόλη  Durrës  της Αλβανίας ή  Δυρράχιο)
 Ενέργειες που αποφασίστηκαν ως ενδεικνυόμενες – προτεινόμενες :
Α. Απομάκρυνση ΑΜΕΣΑ  του Τουρκικού προξενείου από την περιοχή και η ανάληψη ενεργών για «απο-τουρκοποίηση » της ευρύτερης περιοχής μέσω και της  αυστηρής εφαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας
Β.Η προσθήκη του άρθρου 11 του ΕΣΔΑ ( με την σχετική νομολογία που το συνοδεύει ) στην όποια τροπολογία αναγκαστεί η Ελλάδα να υιοθετήσει ,   που συνιστά όντως  θωράκιση έναντι  σε οποιαδήποτε τουρκική επιβολή και προβοκάτσια αφού, απαγορεύει την ύπαρξη Ισχυρισμών για εθνικές μειονότητες, είτε σε συλλόγους είτε σε σωματεία είτε οπουδήποτε, εάν δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένες ή ακόμα και εάν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια , όπερ υφίσταται στην συγκεκριμένη Ελευθερία του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι
{{ Άρθρον 11.- 1. Παν πρόσωπον έχει δικαίωμα εις την ελευθερίαν του συνέρχεσθαι ειρηνικώς και εις την ελευθερίαν συναιτερισμού συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ιδρύσεως μετ’ άλλων συνδικάτων και προσχωρήσεως εις συνδικάτα επί σκοπώ προασπίσεως των συμφερόντων του.
2. Η άσκησις των δικαιωμάτων τούτων δεν επιτρέπεται να υπαχθή εις ετέρους περιορισμούς πέραν των υπό του νόμου προβλεπομένων και αποτελούντων αναγκαία μέτρα εν δημοκρατική κοινωνία, δια την εθνικήν ασφάλειαν, την δημοσίαν ασφάλειαν, την προάσπισιν της τάξεω και πρόληψιν του εγκλήμαος, την προστασίαν της υγείας και της ηθικής, ή την προστασίαν των δικαιωμάτων και ελευθεριών τρίτων. Το παρόν άρθρον δεν απαγορεύει την επιβολήν νομίμων περιορισμών εις την άσκησιν των δικαιωμάτων τούτων υπό μελών των ενόπλων δυνάμεων της αστυνομίας ή των διοικητικών υπηρεσιών του Κράτους.
 περίπτωση .}}
Γ. Σε έλεγχο της ZIRAAT Bank και των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ  η  Τράπεζα της Ελλάδος.
Δ. Αύξηση του ορίου στο 5% για είσοδο στη Βουλή κόμματος . Το ποσοστό αυτό να μπορεί να  κατακτάται και με σύμπραξη περισσοτέρων κομμάτων εξ αυτών που δεν θα εισέρχονται στην Βουλή με αυτό το ποσοστό.
Ενέργειες που αποφασίστηκαν ως νόμιμες  και άμεσα εκτελεστέες από τις δομές μας που μπορούν να ενεργοποιηθούν ( μη ανακοινώσιμες )
[ Λήξη της συνεδρίασης – διαδικαστικά θέματα ]
Θεσσαλονίκη 10/10/2017
ΣΕΑ-Δ/Σ e-mail επικ. [email protected]

loading...

2 thoughts on ““Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ” , 2η συνεδρίαση 10ου 2017 με θέμα , «Τουρκική Ένωση Θράκης»

  1. Για να καταλάβουμε, το Πρωτοδικείο απαγορεύει τη χρήση, από Ελληνες, της Ελληνικής λέξης "Εθνος";

Comments are closed.