Πολύ σοβαρή καταγγελία: «Έφαγαν» 1 δισ. των απόρων για να ενισχύσουν τον κομματικό τους στρατό στο Δημόσιο

Κοινοτική ενίσχυση 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που προοριζόταν για ενίσχυση των απόρων Ελλήνων πήγε κατ’ ευθείαν στις τσέπες δημοσίων υπαλλήλων.

Το ελληνικό Δημόσιο είναι κυριολεκτικά βαρέλι δίχως πάτο.

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Έτσι, αντί να δώσει σε άπορους Έλληνες 1 δισεκατομμύριο ευρώ ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, χρησιμοποίησε το χρήμα αυτό για να πληρωθούν μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό δεν το λέμε εμείς.

Το κατήγγειλε χωρίς περιστροφές η κυρία Μαρ. Παρασκευά, ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (EPF) και του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (FEAD).

Μιλώντας σε εκδήλωση της Τράπεζας Τροφίμων, όπου παρουσιάστηκε μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ένδειας στην Ελλάδα, η κυρία Μαρ. Παρασκευά κατήγγειλε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, που ωστόσο δεν είναι μοναδικό στην χώρα μας.

Διότι, όπως πρόσθεσε, το ελληνικό Δημόσιο όχι μόνον χρησιμοποιεί δι’ ίδιον όφελος κοινωνικούς πόρους των Ευρωπαίων φορολογουμένων, αλλά είναι και παντελώς ανίκανο να απορροφήσει τους πόρους διαφόρων κοινωνικών προγραμμάτων που θα ενίσχυαν στην χώρα μας αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Έτσι, από τα 281 εκατ. ευρώ που έχει εγκρίνει για την Ελλάδα το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, είναι ζήτημα αν η χώρα μας έχει απορροφήσει ένα 10%, παρά την οξύτατη κοινωνική κρίση που περνά.

Σημειώνουμε ακόμα ότι οι Τράπεζες Τροφίμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, παρά το σημαντικό κοινωνικό τους έργο και την στήριξή τους προς τους απόρους, όπως είπαν στην παραπάνω εκδήλωση οι πρόεδροί τους κ.κ. Παναγής Βουρλούμης και Αχιλλέας Φώλιας, δεν έχουν πάρει από το ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ ευρωπαϊκής ενίσχυσης.

Αντιθέτως, η δραστηριότητά τους υποστηρίζεται από τον ιδιωτικό τομέα με χορηγίες και δωρεάν προσφορές τροφίμων.

Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι την Τράπεζας Τροφίμων της Αθήνας ίδρυσε πριν 20 χρόνια ο αείμνηστος Γεράσιμος Βασιλόπουλος, ιδρυτής των σούπερ-μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος».

https://www.lykavitos.gr/archives/485493
loading...

6 thoughts on “Πολύ σοβαρή καταγγελία: «Έφαγαν» 1 δισ. των απόρων για να ενισχύσουν τον κομματικό τους στρατό στο Δημόσιο

  1. ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΙΑ ΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ?ΓΙΑΥΤΟ ΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΊ ΜΥΑΛΟ.

  2. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΟ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ?Η ΜΗΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΠΟΤΕ ΑΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ,ΠΟΥ ΜΑΛΟΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

  3. Απ' ό,τι κατάλαβα οι τράπεζες τροφίμων δεν είναι δημοσιοι οργανισμοί αλλά ιδιωτικοί.Κάνω λάθος; Γιατί λοιπόν να δίνονται χρήματα σε αυτές απ' το ταμείο για τους άπορους; Ας τις χρηματοδοτήσουν αυτοί που τις ίδρυσαν. ΄Οχι να βάζουν το όνομά τους φαρδύ πλατύ κι ύστερα να κλαίγονται ότι δεν παίρνουν χρήματα απ' το κράτος.΄Αλλωστε αν δεν κάνω λάθος για αυτές τις … φιλανθρωπικές τους πράξεις έχουν και φοροαπαλλαγές οι πλούσιοι. Και τα λεφτά για τους απορους που δίνει η ΕΕ δεν είναι μόνο απ' τους φορους των Ευρωπαίων είναι κι απ' τους φόρους που πληρώνουν κι οι ΄Ελληνες. Σταματήστε αυτό το παραμύθι ότι οι Ευρωπαίοι μας πληρώνουν. Δεν το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους. Παίρνουν πολλά περισσότερα απ' την Ελλάδα.

  4. Ο κ. Βουρλούμης είναι αυτός που ήταν κάποτε μεγαλοπαράγοντας του ΟΤΕ;

  5. Ο κ. Αχιλλέας Φώλιας είναι ο ίδιος που είχε την εταιρεία GF Energy ΑΒΕΕ στους Αγ. Θεοδώρους; Και είναι αδελφός του πρώην υπουργού Φώλια επί ΝΔ; ΄Η πρόκειται για συνωνυμία;

Comments are closed.