Μαντινάδες Πάγκαλου για Τσίπρα: Στις 17 θα πορευθεί λαός και νεολαία, το σύνθημα θα ξαναπεί και θα ‘ναι όλα ωραία

Με τρεις μαντινάδες σχολιάζει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες

«Όσο υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν αλλάζει κι ας είναι μέρα με βροχή κι ας πέφτει και χαλάζι», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος, επέλεξε να σχολιάσει το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες γράφοντας τρεις μαντινάδες…. με ιδιαίτερο νόημα.

«Στις 17 θα πορευθεί λαός και νεολαία, το σύνθημα θα ξαναπεί και θα ‘ναι όλα ωραία…», γράφει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Από τον κ. Πάγκαλο δεν ξέφυγε και η γλωσσική αστοχία στα αγγλικά του πρωθυπουργού, με την… ουρά.

«Αμερικάνοι εμπρός γερά με κέφι και με τσαμπουκά και δώστε μας και εμάς λεφτά, που σας κουνάμε την ουρά», έγραψε.

Αναφορικά με την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 Fm ανέφερε:

Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Χαίρομαι που πήγε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ καλό είναι να πηγαίνει. Το κακό για την Ελλάδα δεν είναι να μας κάνει κάτι επιζήμιο η Αμερική αλλά είναι να μην ασχολείται καθόλου μαζί μας.

Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Παρόλη την κατάσταση με την Τουρκία, παρότι έχουν πολύ δυσκολέψει οι σχέσεις Τουρκίας –Αμερικής δεν άκουσα τον κ. Τράμπ να επαναλαμβάνει αυτό που έλεγε ο κ. Τσίπρας ότι «είσαστε και εσείς στρατηγικός σύμμαχος». Μας είπε καλούς φίλους, είπε ότι ο πολιτισμός μας είναι αξιοσέβαστος και ότι η Ελλάδα είναι ωραία χώρα αλλά δεν είπε ποτέ ότι είμαστε στρατηγικός σύμμαχος.

Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Γιατί πάει στην Αμερική ο πρωθυπουργός για να αναγνωρίσει απλώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ ότι δεν είναι πια Αριστερός; Γιατί αυτό είναι ένα πιστοποιητικό ότι «δεν είσαι πια Αριστερός σε δέχομαι». Είναι κάτι σαν photo opportunity.

Για την αναβάθμιση των F-16

Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Αναρωτιέμαι το έχει συζητήσει με κανέναν αυτό το πράγμα; Τους φόρους που θα βάλει για να πληρώσει αυτή την κολοσσιαία δαπάνη την οποία ανέλαβε; Ο εκσυγχρονισμός των F-16 είναι αναγκαίος τώρα αν πρέπει να κάνει 1 δις 100 εκ. ή 2 δις 400 εκ. δεν ξέρω.
Δεν πρέπει οι αρχηγοί και οι πρόεδροι που είναι στη Βουλή να ενημερωθούν από τον κ. Τσίπρα ή από τον κ. Καμμένο και να τους λεχθεί ότι εδώ συζητάμε μεταξύ του 1δις. 100 εκ. και 1,5 δις και αυτά που είπε ο Τράμπ είναι μαλ…κιες γιατί 2 δις 400 εκ. ούτε έχουμε ούτε προτιθέμεθα να δώσουμε. Είναι πολλά λεφτά, είναι το μνημόνιο ενός χρόνου και παραπάνω.
Θα περιλαμβάνεται στον εκσυγχρονισμό των F-16 ανταποδοτική πρόβλεψη για την εκμάθηση επί του ελληνικού εδάφους ελλήνων τεχνιτών; Θα υπάρχει τέτοια πρόβλεψη;

Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Όταν λέμε ότι θα εκσυγχρονίσουμε τα F-16 και θα δώσουμε το ποσό που λέμε αυτό έχει μια προοπτική δεκαετίας. Αν αντί να το κάνεις με προοπτική δεκαετίας το κάνεις με προοπτική πενταετίας είναι προφανές ότι η βιομηχανία έχει μεγάλα οφέλη. Ακούω από διάφορα κυβερνητικά στελέχη να λέγεται ότι ο εξοπλισμός μας θα είναι ισορροπημένος όπως είναι και η εξωτερική μας πολιτική μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, θέλω να ρωτήσω στο Νοβοσιμπίρσκ πήγε κανένας ταυτοχρόνως ή προηγουμένως από την επίσκεψη του κ.Τσίπρα στις ΗΠΑ; Εγώ το προτείνω να πάει να δει και τα Sushoi.

Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Αν πήγε να πάρει «πιστοποιητικό» είναι πολύ Καραγκιόζης, είναι ο πιο Καραγκιόζης από όλους τους πρωθυπουργούς που έχουν περάσει από αυτή τη χώρα. Έχουν περάσει διάφορα νούμερα από την ηγεσία αυτής της χώρας, καταρχήν έχει περάσει μια επταετής δικτατορία. Αυτός ο τύπος που πήγε αυτή τη στιγμή και υποσχέθηκε στους Αμερικανούς και δεσμεύτηκε ότι θα αγοράσει F-35 και θα επισκευάσει F-16 έχει κάνει διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους για το Sushoi;

Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Έχουμε μια επίσκεψη όπου ο κ. Τσίπρας δίνει μόνο και δεν παίρνει τίποτα ούτε καν μια έκφραση ή ένα χαρακτηρισμό. Δίνουμε τη Σούδα σίγουρα όπου μπορούν οι Αμερικανοί πλέον να μεταφέρουν όλα τα αμυντικά τους συστήματα εναντίον του αραβικού ριζοσπαστικού κινήματος από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας. Αλλά φαίνεται ότι οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να ανοίξουν και άλλη βάση ενδεχόμενα να στρέφεται κατά της Νότιας Ρωσίας για τα θέματα της Ουκρανίας και της Κριμέας κλπ.
Θέλω να πω ότι ο ελληνικός λαός όχι μόνο έβγαλε ένα πρωθυπουργό που δεν είχε ποτέ του πλειοψηφία και συνεχίζει να κυβερνά χωρίς πλειοψηφία αλλά πλέον κυβερνά αναιδέστατα ως τσόγλανος. Γιατί με ποιο δικαίωμα αυτός κύριος αποκρύπτει όχι από τους αντιπάλους του στη Βουλή αλλά από τον ελληνικό λαό στο σύνολό του πράγματα στοιχειώδη όπως είναι τα πλαίσια της διαπραγμάτευσης.
Για να δώσεις τη Σούδα, για να δώσεις την Αλεξανδρούπολή ή τη Σκύρο ή οτιδήποτε άλλο πρέπει να το παζαρέψεις. Τι πήραμε από τους Αμερικανούς; Εγώ νομίζω τίποτα!

Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Μακάρι τα τρισάθλια αγγλικά του να έπεισαν τους Αμερικανούς συνομιλητές του…

loading...

3 thoughts on “Μαντινάδες Πάγκαλου για Τσίπρα: Στις 17 θα πορευθεί λαός και νεολαία, το σύνθημα θα ξαναπεί και θα ‘ναι όλα ωραία

  1. Εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει.
    Ένα βαρέλι ζάχαρη, πόσους φραπέδες βγάζει;

  2. Εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει.
    Ένα τσουβαλι καρβουνα, πόσες μπριζολες βγάζει;

  3. ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ,Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΔΛΔ ΟΛΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΚΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΧΟΝΤΡΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Comments are closed.