Ενδοκυβερνητικοί «τριγμοί» από την… «αλλαγή φύλου στα 15» και τη νομιμοποίηση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης»

Όλο και πιο έντονες αντιδράσεις εκφράζονται, εντός των κόλπων της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όσον αφορά τη ψήφιση των πολύκροτων διατάξεων
για τη δυνατότητα αλλαγής φύλου από τα 15 έτη ηλικίας,αλλα και η νομιμοποίηση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», μιας και ανοίγει την «κερκόπορτα» για την αναγνώριση της ανύπαρκτης, βάσει συνθήκεων, «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη.

Κάτι το οποίο υποσκάπτει τα συμφέροντα τόσο του Ελληνικού κράτους, όσο και των γηγενών αντιστεκόμενων, στη ποδηγέτηση του Τουρκικού Προξενείου, Ελλήνων Πομάκων, μουσουλμάνων στο θρήσκευμα.

Ήδη, από τους 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας οι Δημήτρης Καμμένος (ΑΝΕΛ), Κώστας Κατσίκης (ΑΝΕΛ), Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ) και Γεωργία Γεννιά (ΣΥΡΙΖΑ) έχουν εκδηλώσει τη διαφωνία τους με τις προωθούμενες διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, υπάρχουν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προβληματίζονται για τα νομοσχέδια του κ. Κοντονή γι’ αυτό και σήμερα θα υπάρξει «κλειστή» συνεδρίαση προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα που διαμορφώνεται αποκαλύπτει ίσως για πρώτη φορά πως νομοσχέδια με συγκεκριμένο ιδεολογικό προσανατολισμό -και όχι δημοσιονομικό- αναδύουν  στην πολιτική επιφάνεια όχι μόνο την «άβυσσο» που χωρίζει τους κυβερνητικούς εταίρους αλλά και τις αντιθέσεις εντός των κοινοβουλευτικών ομάδων της πλειοψηφίας.

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, διαφαίνεται πως η πορεία για την πολιτική του μετάλλαξη περιλαμβάνει ισχυρές αναταράξεις κάθε φορά που εισάγονται μέτρα που ικανοποιούν -ή όχι- την ατζέντα των «53». Πάνω στη συγκεκριμένη εσωκομματική «γραμμή» που χωρίζει τους «53» από τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  φαίνεται πως θα γίνουν και οι σφοδρές «συντροφικές» συγκρούσεις όταν έρθει η ώρα να αναμετρηθούν για την έδρα της εκλογικής τους περιφέρειας. Είναι ενδεικτικό άλλωστε πως η κυρία Γεννιά (σ.σ. διαφωνεί με το ν/σ αλλαγής φύλου), βουλευτής Α’ Πειραιά έχει «μπροστά» της τους τους κ.κ. Κ. Δουζίνα και Θ. Δρίτσα και την κυρία Ελένη Σταματάκη και άρα αν θέλει να εκλεγεί βουλευτής πρέπει να «κοιτάξει» προς «σκληρές» συνοικίες όπως είναι τα Μανιάτικα όπου το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου δεν τυγχάνει ευρείας αποδοχής. Επίσης, είναι προφανές πως η προερχόμενη από το λεγόμενο «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» Νίνα Κασιμάτη (σ.σ. διαφωνεί με την τροπολογία για τα «τουρκικά» σωματεία) καλείται να δώσει μάχη «σταυρού» αλλά και ιδεών με τους συνυποψηφίους της Δ. Βίτσα, Ε. Καρακώστα και ενδεχομένως την νυν γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Μ. Γιαννακάκη.

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Γεννιά, σε συνέντευξή της στο Κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση», ανέφερε αρχικά πως «Θεωρώ ότι υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμου θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση» για να προσθέσει «Ακόμη είναι σε εκκρεμότητα το θέμα της ηλικίας και για μένα το 15ο έτος είναι κόκκινη γραμμή».

Αναφορικά με τους ΑΝΕΛ, οι ρυθμίσεις προωθούνται σε μια περίοδο κατά την οποία η ηγεσία του κόμματος φέρεται -προς ώρας- διατεθειμένη να κάνει τα στραβά μάτια στην αριστερή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, ως αντάλλαγμα για τη στήριξη που παρείχε στην πρόσφατη ψηφοφορία για σύσταση εξεταστικής επιτροπής κατά του κ. Πανου Καμμένου.

Όμως, τη στάση αυτή δεν φαίνεται να τη συμμερίζεται το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, καθώς ορισμένοι θεωρούν ότι οι συγκεκριμένες επιλογές προκαλούν την οργή της εκλογικής βάσης του κόμματος και εν τέλει την απώλεια κάθε πιθανότητας επανεκλογής τους.

Την ίδια ώρα ζητήματα εσωτερικής συνεννόησης για τη στάση που θα κρατηθεί στην Ολομέλεια αναφορικά με τις επίμαχες διατάξεις αντιμετωπίζουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ προσανατολίζεται στο να ψηφίσει θετικά επί της αρχής καθώς το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και δράσεις υπέρ των δικαιωμάτων του παιδιού. Ωστόσο, για να υπερψηφίσει τα άρθρα έχει ζητήσει σειρά τροποποιήσεων ώστε -όπως υποστηρίζει- να προστατεύεται απόλυτα το άτομο που επιθυμεί την «φυλομετάβαση» και παράλληλα να αντιμετωπίζεται ο κίνδυνος από ενδεχόμενη δόλια χρήση των διατάξεων.

Επίσης, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει και το αρμόδιο όργανο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκειμένου να καθοριστεί η τελική στάση του κόμματος. Ο εισηγητής της ΔΗΣΥ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου έχει τοποθετηθεί υπέρ του νομοσχεδίου, ωστόσο αρκετοί βουλευτές επαρχίας έχουν ξεκαθαρίσει πως διαφωνούν.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα στις 11 το πρωί η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα πραγματοποιήσει την τελευταία συνεδρίαση ώστε το νομοσχέδιο να εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη αντί της επόμενης εβδομάδας όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Ο λόγος της επίσπευσης των διαδικασιών οφείλεται στο ότι η κυρία Ανέττα Καββαδία, καθώς και αρκετοί εκ των «53» – θα μετέχουν σε κοινοβουλευτικές αποστολές στα ευρωπαϊκά όργανα.

loading...

1 thought on “Ενδοκυβερνητικοί «τριγμοί» από την… «αλλαγή φύλου στα 15» και τη νομιμοποίηση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης»

  1. Οι Συριζαίοι τέτοια ήθελαν πάντα αλλά ΝΤΡΟΠΗ για τους ΑΝΕΛ , απέδειξαν ότι είναι ψεύτες, υποκριτές, πατριδέμποροί, χριστιανέμποροι και ΠΡΟΔΟΤΕΣ για τη ΝΤΟΠΟΛΟΓΙΑ που χαρακτηρίζει ΤΟΥΡΚΙΚΗ αντί ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ, την ένωση στη Ξάνθη. Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Comments are closed.