ΔΕΗ – Μ. Παναγιωτάκης: Το πολύ 13 ευρώ τον χρόνο η επιβάρυνση του καταναλωτή

Μικρή έως μηδαμινή θα είναι η επιβάρυνση των καταναλωτών για την κάλυψη του κόστους παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας από τη ΔΕΗ, ΔΕΗ όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης
σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.
Ο κ. Παναγιωτάκης είπε πως το ποσό που η ίδια η επιχείρηση εκτιμά ότι της οφείλεται από την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών για την περίοδο 2012 – 2016 είναι 700 εκατ. ευρώ. Όμως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, κατά πληροφορίες, θεωρεί ότι το ποσό δεν ξεπερνά τα 360 εκατ. ευρώ και επιπλέον:
-Το όποιο ποσό αποφασισθεί από το υπουργείο, θα επιμερισθεί σε βάθος πενταετίας, κάτι που όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης, σημαίνει ότι η επιβάρυνση, το πολύ θα είναι 100 εκατομμύρια τον χρόνο ή 12 με 13 ευρώ για τον κάθε καταναλωτή το χρόνο.
– Στον βαθμό που θα προχωρούν οι διασυνδέσεις των νησιών, το κονδύλι για την κάλυψη των ΥΚΩ (που καλύπτει κατά κύριο λόγο το υψηλότερο κόστος παραγωγής ρεύματος στα νησιά) θα μειώνεται. Οι εργασίες για την πρώτη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων είναι σε εξέλιξη και ακολουθεί το 2020 η «μικρή» διασύνδεση της Κρήτης. Έτσι ένα μέρος της αύξησης θα συμψηφίζεται με τη μείωση του κόστους παραγωγής.
 – Είναι υπό εξέταση πρόταση για κάλυψη μέρους του λογαριασμού με την επιστροφή από το κράτος στη ΔΕΗ του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των καυσίμων (ντήζελ και μαζούτ) που καταναλώνει για την ηλεκτροδότηση των νησιών.
Ο κ. Παναγιωτάκης επανέλαβε ότι επίκειται εξομάλυνση της κλίμακας χρέωσης των ΥΚΩ, ώστε να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα οι καταναλωτές που υπερβαίνουν τις 2000 κιλοβατώρες ενώ αναφερόμενος στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, που περιλαμβάνεται επίσης στις ΥΚΩ, ανέφερε ότι ενώ η πολιτική της επιχείρησης είναι να μην κόβεται η παροχή στους δικαιούχους ΚΟΤ, αποφασίσθηκε ότι στο εξής θα κόβεται σε όσους οφείλουν πάνω από 10.000 ευρώ προκειμένου να προλαμβάνονται φαινόμενα κατάχρησης.
Σύμφωνα με παραδείγματα πελατών ΚΟΤ που παρουσίασε, υπάρχει βίλα 1.000 τετραγωνικών μέτρων στην Κηφισιά, που χρωστάει 28.000 και καταναλώνει 8.400 κιλοβατώρες το δίμηνο, μονοκατοικία πρώην εφοπλιστή στην Καστέλα που σήμερα δηλώνει άνεργος, εκτάσεως 760 τετραγωνικών μέτρων, καταναλώνει 7.500 κιλοβατώρες το 4μηνο και χρωστάει 32.000, μονοκατοικία στην Κηφισιά 214 τετραγωνικών, καταναλώνει 10.000 κιλοβατώρες και οφείλει σήμερα 21.000, βίλα στην Εκάλη που καταναλώνει κάθε χρόνο 4.800 και οφείλει 12.000 και βίλα πρώην Εφοριακού στο Βαρνάβα περίπου 300 τετραγωνικών μέτρων, που χρωστάει 65.000 και καταναλώνει 15.000 κιλοβατώρες. Οι περιπτώσεις αυτές, όπως είπε, θα κοινοποιηθούν και στην ΑΑΔΕ για διασταυρώσεις.

loading...

2 thoughts on “ΔΕΗ – Μ. Παναγιωτάκης: Το πολύ 13 ευρώ τον χρόνο η επιβάρυνση του καταναλωτή

  1. Ε, αφού είναι λίγα, δώστε τα απ΄την τσέπη σας παναγιωτάκ(ι) και λοιποί σαρσέμηδες που σας έχουμε βαρεθεί με τα κόλπα σας…

  2. Τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ωφέλειας της προσφέρουν οι καταναλωτές στους συνανθρώπους τους και όχι η Δ.Ε.Η. κύριε. Δεν γίνεται μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.

Comments are closed.