Ακίνητα αξίας 11,5 δισ. στο σφυρί μέχρι το τέλος του 2019

Η μνημονιακή υποχρέωση και η αναγκαιότητα για λόγους ισορροπίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος δραστικής μείωσης των κόκκινων δανείων φέρνει… Αρμαγεδώνα πλειστηριασμών έως το τέλος του 2019.

Οι τράπεζες υποχρεούνται να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια κατά 11.5 δισ. ευρώ μέσω ρευστοποιήσεων δηλαδή πλειστηριασμών – όπως γράφει η  Καθημερινή της Κυριακής – καθώς δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι που έχει θέσει ο SSM.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει κάθε χρόνο έως το 2019 να εκπλειστηριάζονται ακίνητα ύψους 5,5 δισ. ευρώ.

Το 2017 το πρόγραμμα πλειστηριασμών αφορούσε ακίνητα 5.600 συνολικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ και αποκαλύπτει τον όγκο των μελλοντικών πλειστηριασμών για να πιαστεί ο στόχος των 11,5 δισ. έως το τέλος του 2019. 

Το πάγωμα των πλειστηριασμών λόγω και των προστατευτικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη αλλά και ο ακτιβισμός κατά των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία τα προηγούμενα χρόνια ,το μόνο που κατάφεραν είναι το πρόβλημα να μεταχρονολογηθεί και να προκύψει οξύτερο τώρα.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα καθώς υπάρχει ο φόβος οι μαζικοί πλειστηριασμοί να οδηγήσουν σε νέα μεγάλη υποχώρηση τις τιμές των ακινήτων και να νεκρώσει εντελώς η ημιθανής κτηματαγορά. Η δημιουργία ενός μεγάλου στοκ ακινήτων εκτιμάται ότι θα προκαλέσει σημαντικούς τριγμούς στην οικονομία.

Οι τράπεζες σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή έχουν ένα plan B που προβλέπει αγορά από τις ίδιες ακινήτων – φιλέτων στην περίπτωση που δεν υπάρξει αγοραστής που θα διαθέσει ικανοποιητικό αντίτιμο.

Η ασπίδα στους κακοπληρωτές

Οι συμβολαιογράφοι εν τω μεταξύ καταγγέλλουν με την δράση τους συλλογικότητες εμποδίζουν ακόμη και τον πλειστηριασμό μεγάλων ακινήτων για δάνεια πολλών εκατομμυρίων, κάτι που δεν σχετίζεται με την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών – Πειραιά, κατήγγειλε με ανακοίνωσή του, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που το κάνουν αυτό επανειλημμένα όπως πρόσφατα, που ματαιώθηκαν άλλοι 2 πλειστηριασμοί: στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στο Δήμο Παλαιού Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογενείας βιομηχάνων, για οφειλές άνω του 1,2 εκατ. ευρώ και για ακίνητα στο Ρουφ ιδιοκτησίας επιχειρηματία, για οφειλές άνω των 2 εκατ. ευρώ. Στην τελευταία περίπτωση ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος σημειώνει ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο.

Οι συμβολαιογράφοι καταδικάζουν τις επανειλημμένες επιθέσεις των αυτοαποκαλούμενων «συλλογικοτήτων» σε συμβολαιογράφους, κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, που ακόμα και σήμερα, ουδεμία σχέση έχουν με πρώτη κατοικία, ενώ σημειώνουν ότι η διενέργεια πλειστηριασμών εντάσσεται στη θεσμική τους λειτουργία.

loading...

12 thoughts on “Ακίνητα αξίας 11,5 δισ. στο σφυρί μέχρι το τέλος του 2019

  1. ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΑΛΗΤΕΣ !

    ΝΑ ΕΚΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΛΟΠΗΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΡΕ ΛΗΣΤΕΣ !

    ΝΑ ΕΚΠΛΗΣΤΙΡΑΣΕΤΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΟΚΕΦΑΛΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ !

    ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΤΟ ! ΤΟΜΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ !

    ΝΑ ΕΚΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ, ΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ, ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑΔΩΝ ΤΩΝ ΠΆΠΑΝΔΡΕΟΥ !

    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ, ΑΛΗΤΕΣ- ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ- ΠΗΓΑΔΟ-ΚΩΛΟΙ, ΠΟΥ ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΣΑΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΝΑ ΝΑ…..ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΩΜΟ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ? ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ?

    ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ !

    ΕΙΝΑ ΠΛΕΟΝ Η ΩΡΑ ΣΥΣΣΩΜΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ, ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, ΘΕΜΙΤΟ Η ΑΘΕΜΙΤΟ !

    ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΑΘΕΜΙΤΑ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΌΛΕΜΑΤΕ, ΡΕ ΡΕΖΊΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟ- ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ ?

    ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Θ" ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ", ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ, ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΣΑΣ, ΡΕ ΠΑΛΙΟ- ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  2. θα τα εξοφλησει ο καινουργιος αρχηγος της ε.συ.
    εχει προικα 600 δις απο τον απερχομενο ψωριαρη σωρρα

  3. ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΞΙΩΜΑΤΑ,ΨΑΧΝΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ,ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η 5η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ…

    ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΞΩΦΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ "ΚΥΡΙΟ" ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΟΝΤΑ 30 ΜΗΝΕΣ,ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ…

    ΤΙ ΑΠΟΚΑΜΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΔΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ Η ΑΚΟΜΗ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΕΒΡΑΙΟΓΛΩΣΣΕΣ ΤΑ ΛΟΓΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ, ΕΔΩ ΟΙ ΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΘΕΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ…

    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΖΑΡΙΑ??

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF….!!!!

    http://alfeiospotamos.gr/?p=22804

  4. τη βικη τη ρωτησες γυφτε?????
    ειδες τι σου ετοιμαζει με τον λεπιδα????
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  5. οσο για την εντολη που εδωσε ο γυφυος την εγραψαν απαντες στα αρχιδια τους γυφτισα διοτι τα κακουργηματα πανε συνεφο! και φυσικα λογω κακουργηματων γινεται και η αλλαγη ηγεσιας στη συμμορια μπας και γλυτωσουν τα ισοβια

  6. ΣΚΟΠΙΑΝΟΓΥΦΤΙΣΑ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΤΣΑΤΣΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΝΑ ΤΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ!!!!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΡΥΒΕΙΣ???

  7. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσ
    καλοοοο

  8. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ,ΤΑ ΟΡΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ,ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΚΑΓΚΟΥΡΑ ΠΩΣ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΙ..

    http://www.ksipnistere.com/2017/10/6_9.html#comment-form

    ΑΥΤΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΟΠΩΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ…

  9. ΓΥΦΤΙΣΑ ΞΟΦΛΗΣΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΜΟΓΓΟΛΟΓΥΦΤΑΣ!ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΛΕΕΙ Η ΒΙΚΗ ΣΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ 6?
    ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ!
    ΤΩΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΕΑΝ ΚΛΑΝΕΙ Ο ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ Η ΟΧΙ?????
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  10. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    η βικη λεει τον σωτηρα της ελλαδας φυγοποινο προσωρινο προεδρο????? παει χαλασε και η ε.συ.

  11. ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΑΥΤΟ ΕΡΠΕΤΟ??

    ΑΣΤΟ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΡΕΞΗ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΕ ΠΡΟΑΥΛΙΑ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΩΝ,ΑΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ….

  12. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΣ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ!!!!ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ 4 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ 2 ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΩΝΑΣΑΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ!ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ ΤΗ ΒΙΚΗ!!!!!!!!!!

Comments are closed.