11 Πράγματα που η Αγία Γραφή απαγορεύει, αλλά εσύ τα κάνεις

Παρακάτω βρίσκονται 11 πράγματα που τεχνικώς απαγορεύονται από την Αγία Γραφή.


1. Κουρέματα. Θα σας δω στην κόλαση Beatles… και εσάς παιδιά με τα καρφάκια, τις μοϊκάνες και τα άλλα περίεργα κουρέματα. Και όλες εσάς τις γυναίκες που περιποιείστε και στολίζετε τα μαλλιά σας..
Λευιτικό 19:27 – «Δεν θα κουρεύετε την κόμη του κεφαλιού σας κυκλοειδώς ούτε θα φθείρετε τις άκρες από τα πηγούνια σας.»

2. Ράγκμπι. Τουλάχιστον η αρχική μορφή του ράγκμπι που παίζεται με δέρμα χοίρου. Οι σύγχρονες μπάλες ράγκμπι είναι άσχημες και ολισθηρές έτσι και αλλιώς.
Λευιτικό 11:08 – «από το κρέας τους δεν θα τρώτε, και το ψοφίμι τους δεν θα το αγγίζετε· είναι σε σας ακάθαρτα.»
Και θα έχεις αμαρτάνει εις διπλούν αν ξυπνήσεις, φας ένα λουκάνικο και μετά πας να παίξεις ποδόσφαιρο.

3. Μαντεία. Πριν καλέσεις έναν αριθμό 090 (αλήθεια, υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να καλούν τέτοια νούμερα για να ακούσουν το μέλλον τους;), διαβάσεις το ωροσκόπιο σου ή πας να σου πουν το φλιτζάνι, συνειδητοποίησε ότι θα έχεις τεράστιο πρόβλημα αν το κάνεις.
Λευιτικό 19:31 – «Δεν θα ακολουθείτε αυτούς που έχουν πνεύμα μαντείας ούτε θα προσκολληθείτε σε επαοιδούς, ώστε διαμέσου αυτών να μολύνεστε. Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σας.»
Η ποινή για αυτό:
Λευιτικό 20:06 – «Και η ψυχή που θα ακολουθήσει αυτούς που έχουν πνεύμα μαντείας, και τους επαοιδούς, για να πορνεύει πίσω απ” αυτούς, θα στήσω το πρόσωπό μου ενάντια σ” εκείνη την ψυχή, και θα την εξολοθρεύσω από μέσα από τον λαό της«
Από ότι φαίνεται, μια εφ’ όρου ζωής εξορία είναι πολύ σκληρή τιμωρία επειδή μίλησες με την Λίτσα Πατέρα.

4. Τράβηγμα πριν «τελειώσεις». Η Βίβλος δεν ασχολείται και ιδιαίτερα με τον έλεγχο των γεννήσεων… είναι σαφώς πληθυσμιακό θέμα αλλά και πάλι όταν γράφτηκε, κανείς δεν είχε προβλέψει τα προφυλακτικά.
Μια από τις πιο διάσημες αναφορές σεξουαλικού προσανατολισμού στην Αγία Γραφή, αυτή που χρησιμοποιείται ως ρητορικό για τον αυνανισμό, αναφέρεται στην πραγματικότητα στο «τράβηγμα».
Γένεση 38:9-10 – «Αλλ” ο Αυνάν ήξερε ότι το σπέρμα δεν θα ήταν δικό του· γι” αυτό, όταν έμπαινε μέσα στη γυναίκα τού αδελφού του, ξέχυνε στη γη, για να μη δώσει σπέρμα στον αδελφό του. Κι αυτό που έκανε φάνηκε κακό μπροστά στον Κύριο· γι” αυτό, θανάτωσε κι αυτόν.»

5. Τατουάζ. Όχι τατουάζ.
Λευιτικό 19:28 – «Δεν θα κάνετε εντομές στο σώμα σας για νεκρόν ούτε θα χαράξετε επάνω σας στικτά γράμματα. Εγώ είμαι ο Κύριος«
Ούτε μια μικρή πεταλούδα στον αστράγαλο σου ή ένα tribal σχέδιο. Ούτε καν έναν σταυρό.

6. Πολυεστέρας ή οποιοδήποτε άλλο μείγμα υφάσματος. Η Βίβλος δεν θέλει να φοράς πολυεστέρα. Όχι μόνο επειδή φαίνονται φθηνά. Είναι αμαρτωλά και αφυσικά.
Λευιτικό 19:19 – «[]Θα τηρείτε τα δικαιώματά μου· δεν θα κάνεις τα κτήνη σου να βατεύονται με ετεροειδή· στον αγρό σου δεν θα σπείρεις ετεροειδή σπέρματα· ούτε θα βάλεις επάνω σου σύμμικτο ένδυμα από ετεροειδή κλωστή«
Έλεγξε την ετικέτα στο πουκάμισο σου αμέσως. Δεν είχες συνειδητοποιήσει ότι είσαι μέσα στην αμαρτία, έτσι δεν είναι;

7. Διαζύγιο. Η Αγία Γραφή είναι πολύ σαφής σε αυτό το σημείο: Απαγορεύεται το διαζύγιο. Δεν μπορείς να το κάνεις. Γιατί, όταν παντρεύεσαι κάποιον, σύμφωνα με το κατά Μάρκον 10:08 – «Ώστε δεν είναι πλέον δύο, όπως προηγουμένως, αλλά ένα σώμα» και 10:09 – «Αυτό λοιπόν το ανδρόγυνον, το οποίον εις ένα σώμα έχει συνδέσει ο Θεός, ο άνθρωπος ας μη το χωρίζη«
Ο Μάρκος γίνεται ακόμα πιο σκληροπυρηνικός μερικούς στίχους αργότερα.
Κατά Μάρκον 10:11-12 – «Και εκείνος τους είπε· «Οποιος χωρίσει την γυναίκα του και νυμφευθή άλλην, διαπράττει μοιχείαν εις βάρος της νομίμου συζύγου του», » Και εάν μία γυναίκα χωρίση τον άνδρα της και υπανδρευθή άλλον, διαπράττει μοιχείαν«

8. Είσοδος σε ανθρώπους χωρίς όρχεις στην εκκλησία. Είτε έχεις ευνουχιστεί ή έχεις χάσει ένα ή δυο μπαλάκια από καρκίνο δεν είναι σημαντικά. Η Βίβλος δεν γίνεται τόσο συγκεκριμένη. Λέει απλά ότι δεν μπορείς να προσευχηθείς.
Δευτερονόμιο 23:01 – «Εκείνος, που έχει τα κρύφιά του σπασμένα ή αποκομμένα, δεν θα μπει μέσα στη συναγωγή τού Κυρίου«
Α, και το επόμενο εδάφιο αναφέρει ότι, αν είσαι μπάσταρδος… ή ο προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ παππούς σου ήταν μπάσταρδος, δεν μπορείς να μπεις στην εκκλησία ή την συναγωγή.
Δευτερονόμιο 23:02 – «Ο νόθος δεν θα μπει μέσα στη συναγωγή τού Κυρίου· μέχρι τη δέκατη γενεά του, δεν θα μπει μέσα στη συναγωγή τού Κυρίου«

9. Φορώντας χρυσά κοσμήματα και ακριβά ρούχα. Απαγορεύεται να φοράς χρυσά ή μαργαριταρένια κολιέ. Επίσης απαγορεύεται να φοράς οποιαδήποτε ρούχα δεν τα πήρες από τα H&M ή τα Zara.
Προς Τιμόθεο Α” 2:09 – «Επίσης, θέλω οι γυναίκες να κοσμούν τους εαυτούς τους με τα κατάλληλα ρούχα, σεμνά και διακριτικά, όχι με πλέγματα στα μαλλιά ή χρυσό ή μαργαριτάρια ή δαπανηρά ενδύματα«

10. Οστρακοειδή.
Λευιτικό 11:10 – «Και όλα όσα δεν έχουν πτερύγια και λέπια, στις θάλασσες και στους ποταμούς, από όλα όσα κινούνται στα νερά, και από κάθε έμψυχο ζώο, που είναι στα νερά, θα είναι σε σας βδελυκτά· 11 αυτά θα είναι εξάπαντος βδελυκτά σε σας και από το κρέας τους δεν θα τρώτε, και το ψοφίμι τους θα το σιχαίνεστε.»
Και τα οστρακοειδή βρίσκονται μέσα σε αυτά..
Το Λευιτικό 11 απαγορεύει ένα τόνο ζώα να φαγωθούν. Εκτός από τα οστρακοειδή και τα γουρούνια, λέει επίσης, δεν μπορείς να φας καμήλα, ασβό, λαγό, αετό, γύπα, γεράκι, κοράκι, στρουθοκάμηλο, κουκουβάγια, γλάρο, πελεκάνο, πελαργό, ερωδιό, νυχτερίδα, φτερωτά έντομα που περπατούν σε τέσσερα πόδια εκτός αν έχουν αρθρώσεις (όπως οι ακρίδες), αρκούδα, τυφλοπόντικα, ποντίκι, σαύρα, κροκόδειλο, χαμαιλέοντα και σαλιγκάρι.

11. Η γυναίκα σου υπερασπιζόμενη την ζωή σου σε ένα καυγά αρπάζει τα γεννητικά όργανα αυτού που σου επιτίθεται. Δεν πρόκειται για φάρσα. Το Δευτερονόμιο αφιερώνει στην πραγματικότητα δύο στίχους σε αυτό το ακριβές σενάριο:
Δευτερονόμιο 25:11-12 – «Αν άνθρωποι μάχονται μεταξύ τους, και η γυναίκα τού ενός πλησιάσει για να ελευθερώσει τον άνδρα της από το χέρι εκείνου που τον χτυπάει, και απλώνοντας το χέρι της, τον πιάσει από τα κρύφια μέρη του, τότε θα κόψεις το χέρι της· το μάτι σου δεν θα λυπηθεί.»
Αυτό είναι αδύνατο να παρερμηνευτεί. Κυρίες μου, εάν ο σύζυγος σας έχει πέσει θύμα ληστείας, φροντίστε να κλοτσήσετε τον ληστή στα αχαμνά. Μόνο μην του τα πιάσετε με το χέρι και του τα ζουλήξετε. Αλλιώς το χέρι σας θα πρέπει να κοπεί…
Ως τελική παρατήρηση, γνωρίζω ότι εννέα από τις έντεκα αυτές αναφορές είναι στην Παλαιά Διαθήκη, την οποία οι χριστιανοί δεν είναι απαραίτητο να τηρούν σαν νόμο.
Και λέω: Αν πρόκειται να αγνοήσεις το τμήμα του Λευιτικού που απαγορεύει τα τατουάζ, το χοιρινό κρέας, τα οστρακοειδή, τα περίεργα κουρέματα, τον πολυεστέρα και το ποδόσφαιρό, πως μπορείς να δέχεσαι το 18:22 στίχο του Λευιτικού «Και με άρρενα δεν θα συνευρεθείς, όπως με γυναίκα· είναι βδέλυγμα» ως άρρητο νόμο;
Αλλά αυτό συμβαίνει επειδή εγώ προσπαθώ να εισάγω την λογική στον θρησκευτικό φανατισμό (ή τουλάχιστον, προσπαθώ να αντιμετωπίσω ένα μείγμα άγνοιας, μισαλλοδοξίας και ναρκισσισμού με την λογική).

loading...

8 thoughts on “11 Πράγματα που η Αγία Γραφή απαγορεύει, αλλά εσύ τα κάνεις

  1. ΚΑΙ ΟΜΩΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ 'ΑΝΘΡΩΠΟΙ' ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΑ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.

  2. Αν και ο Ιουδαϊσμός, δεν επαίρεται φανατικά ότι αποτελεί "θρησκεία της αγάπης", ωστόσο ο Χριστιανισμός (που έχει ως βάση κι αυτός, την εβραϊκή Παλαιά Διαθήκη) αυτό ακριβώς κάνει.

    O αναγνώστης διαβάζοντας ένα μικρό δείγμα από την πληθώρα σχετικών χωρίων που υπάρχουν στην Αγία Γραφή, θα πειστεί, όσο κακόπιστος κι αν είναι, για το πόση "αγάπη" αποπνέει.

    Ακολουθεί ένα μικρό δείγμα.

    Ποιούς να σκοτώνετε:

    –Αυτούς που εργάζονται τα Σάββατα. Έξοδος 35: 2 (ο Μωυσής σκότωσε κά­ποιον γι’ αυτόν τον λόγο), Αριθμοί 15: 32-36. [την γλυτώνουν οι Εβραίοι!]

    –Τους λάτρεις άλλων θεών. Δευτερονόμιον 13: 6-11.

    [εδώ δεν γλυτώνουν Δωδεκαθεϊστές, ούτε Μουσουλμάνοι, Ινδουιστές, Βραχμάνοι, Βουδιστές. Την γλυτώνουν όμως άθρησκοι και άθεοι !]

    –Αυτούς που καταρρώνται ή χτυπούν τους γονείς των. Λευιτικόν 20: 9, Έξοδος 21: 15.

    –Τους πνευματιστές και τις μάγισσες. Λευιτικόν 20: 27, Δευτερονόμιον 13: 6-11, Έξοδος 22: 18.

    –Αυτούς που κατηγορούνται από δύο μάρτυρες για κακοήθεια. Δευτερονόμιον 17: 6.

    –Τα παιδιά και τα μωρά των εχθρών. Αριθμοί 31: 17, Δευτερονόμιον 20: 13, Ψαλμοί 136 (ή 137): 9, Λευιτικόν 26: 29.
    [τώρα τί φταίνε τα αθώα αυτά πλάσματα, μόνο η χριστιανική "αγάπη" ξέρει]

    –Τους Μοιχούς. Λευιτικόν 20: 10.

    –Τους ομοφυλοφίλους. Λευιτικόν 20: 13.

    –Τη γυναίκα που δεν είναι παρθένος όταν παντρεύεται. Δευτερονόμιον 22: 13-21.[εδώ λίγες θα γλυτώσουν!]

    –Αυτούς που έχουν φονικά ζώα. Έξοδος 21: 29.

    –Τους κτηνοβάτες. Έξοδος 22: 19, Λευιτικόν 18: 23, 20: 15-16.

    Ποιούς να μισείτε:
    –Αυτούς που τρώνε καβούρια και γαρίδες. Λευιτικόν 11: 10. [τρέμετε καλοφαγάδες!]

    –Αυτούς που ξαναπαντρεύονται το ίδιο άτομο μετά από διαζύγιο. Δευτερονό­μι­ον 24: 4.

    –Τους ομοφυλοφίλους. Λευιτικόν 18: 22. [βλέπε παραπάνω]

    –Τους υπερηφάνους. Παροιμίαι 16: 5.

    –Τις γυναίκες που φοράνε παντελόνια. Δευτερονόμιον 22: 5. [ να τ ακούνε κυρίες και δεσποινίδες]

    –Τον άνδρα με μακριά μαλλιά (τον Ιησού άραγε;) Α΄ Πρός Κορινθίους 11: 14, αντί­φαση με: Αριθμοί 6: 5, Α΄ Σαμουήλ (ή Βασιλειών), 1: 11, Κριταί 13: 5.
    [ οι φαλακροί να κοιμούνται ήσυχοι!]

    –Αυτούς που αποκαλούν άλλους βλάκες. Ματθαίος 5: 22.

  3. ***************************************
    1) Εσύ δεν διάβασες ποτέ την Καινή Διαθήκη που διαψεύδει όλα αυτά τα περί μίσους και φόνων της Ορθοδοξίας, τα οποία εσύ γράφεις;

    Να αγαπάς τον πλησίον σου

    Να διψάς για δικαιοσύνη

    Να είσαι ελεήμων

    Να μη φονεύεις

    Να αγαπάς τον εχθρό σου

    Να μην ψευδομαρτυρείς

    Να μη μνησικακείς

    Να μη συκοφαντείς

    Να αγαπάς την αλήθεια

    Να είσαι μεγαλόψυχος και ανεκτικός

    Να υπομένεις τα ελαττώματα των άλλων

    2) Τα ανωτέρω σύμφωνα με τη δική σου ''λογική'' προτρέπουν τον άνθρωπο να μισεί ή να φονεύει τον άνθρωπο;
    ****************************************

  4. ***********************************************
    Εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό το παραπλανητικό που λές ''ότι πρέπει να μισούμε ''Αυτούς που τρώνε καβούρια και γαρίδες''. Λευιτικόν 11: 10. [τρέμετε καλοφαγάδες!]''.

    Στην Παλαιά Διαθήκη ο Θεός συμβουλεύει τον Μωησή και τον Ααρών ποια από τα ζωντανά πρέπει να τρώνε και ποια να αποφεύγουν.
    Δεν λέει πουθενά να μισείτε όσους τρώνε καβούρια και γαρίδες !!!

    Ιδού το κείμενο:
    Λευ. 11,9
    Αυτά τα οποία θα φάγετε από τα ζώα των υδάτων είναι τα εξής· Ολα όσα ευρίσκονται, εις τας θαλάσσας και στους χειμάρρους και τα οποία έχουν πτερύγια και λέπια· αυτά ημπορείτε να τα τρώγετε.

    Λευ. 11,10
    Ολα όμως όσα δεν έχουν πτερύγια ούτε λέπια και ζουν εις τα ύδατα, εις τας θαλάσσας και τους χειμάρρους, κάθε ζωντανόν, που προέρχεται από τα ύδατα αλλά δεν έχει πτερύγια και λέπια είναι ακάθαρτον.

    http://www.imgap.gr/file1/AG-Pateres/AG%20KeimenoMetafrasi/PD/03.%20Levitiko.htm
    ************************************************

  5. Ιησούς:
    "Ερευνάτε τας Γραφάς" (κατά Ιωάννη 5:39)
    Την Π. Διαθήκη βέβαια, αφού η Καινή δεν είχε γραφεί ακόμα.

    Η "Επί του Ορους Ομιλία" παραμένει η πιο σημαντική της χριστιανικής διδασκαλίας. Περιέχεται στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον ε´ 3 – ζ´ 27.

    "…..Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον Νόμο του Μωυσή ή τη διδασκαλία των Προφητών. Δεν ήρθα για να καταργήσω αλλά για να συμπληρώσω. Συνεπώς σας διαβεβαιώ ότι, όσο υπάρχει ο ουρανός και η γη, ούτε ένα γιώτα ή ένα κόμμα δεν θα αλλάξει στον νόμο, ώσπου το έργο μου να ολοκληρωθεί. Εκείνος λοιπόν που θα παραβεί μία από αυτές τις εντολές, που φαίνονται ασήμαντες, και θα διδάξει έτσι τους ανθρώπους, θα ανακηρυχθεί ασήμαντος στη βασιλεία των ουρανών. Εκείνος όμως που θα τηρήσει τις εντολές και που θα διδάξει την τήρησή τους, μέγας θα ανακηρυχθεί στη βασιλεία των ουρανών….."

    Ο Ιησούς λοιπόν αποδέχεται πλήρως την Παλαιά Διαθήκη.

  6. ************************************************
    Προσέξτε αυτό που γράφει ο 8:39 π.μ.: ''Να μισείτε Αυτούς που αποκαλούν άλλους βλάκες. Ματθαίος 5: 22''.

    Εντελώς διαφορετικά τα γράφει ο Ματθαίος, ο οποίος κατακρίνει ακόμη κι εκείνον που αποκαλεί ''μωρό'', δηλαδή ''βλάκα'' τον συνάνθρωπό του. Αυτό που λέει ο Ματθαίος δεν δείχνει ''μίσος'' προς τον συνάνθρωπο, αλλά αγάπη και προστασία. Αυτός που αποκαλεί ''βλάκα'' τον συνάνθρωπο, δεν τον αποκαλεί έτσι από αγάπη.

    Ιδού το κείμενο της Καινής Διαθήκης:

    22 Ἐγὼ ὅμως σᾶς λέγω, ὅτι καθένας ποὺ ὀργίζεται ἐναντίον τοῦ ἀδελφοῦ του χωρὶς λόγον, πρέπει νὰ δικασθῇ. Ἐκεῖνος δὲ, ποὺ θὰ πῇ εἰς τὸν ἀδελφόν του, «Ρακὰ», αὐτὸς πρέπει νὰ παραπεμφθῇ στὸ Συνέδριο. Ἐκεῖνος πάλι ποὺ θὰ πῇ, «Μωρέ», αὐτὸς πρέπει νὰ παραδοθῇ εἰς τὴν πύρινη γέενα.

    23 Ἐὰν, ὅταν προσφέρῃς τὸ δῶρον σου εἰς τὸ θυσιαστήριον, θυμηθῇς ὅτι ὁ ἀδελφός σου ἔχει κάτι ἐναντίον σου,

    24 τότε ἄφησε τὸ δῶρον σου ἐμπρὸς εἰς τὸ θυσιαστήριον καὶ πήγαινε πρῶτα νὰ συμφιλιωθῇς μὲ τὸν ἀδελφόν σου, καὶ τότε ἔλα νὰ προσφέρῃς τὸ δῶρον σου.

    25 Δεῖξε τὴν συμφιλιωτικήν σου διάθεσιν πρὸς τὸν ἀντίδικόν σου, ἐφ’ ὅσον εἶσαι μαζί του εἰς τὸν δρόμον πρὸς τὸ δικαστήριον, διὰ νὰ μὴ σὲ παραδώσῃ ὁ ἀντίδικος εἰς τὸν κριτὴν καὶ ὁ κριτὴς εἰς τὸν δεσμοφύλακα καὶ ριφθῇς εἰς τὴν φυλακήν.

    26 Σὲ βεβαιῶ, ὅτι δὲν θὰ βγῇς ἀπὸ ἐκεῖ μέσα, ἕως ὅτου πληρώσῃς καὶ τὸ τελευταῖον λεπτόν».

    2) Βλέπετε, λοιπόν, με πόσην αγάπη και προστασία για τον συνάνθρωπο ομιλεί ο Ματθαίος;
    Που το είδες το μίσος 8:39 π.μ.

    https://sites.google.com/site/kainidiathikineoellinika/mathaios5
    ***********************************************

  7. *****************************************
    Εσύ διαβάζεις, αλλά δεν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις. Πρέπει να υπάρχω κι εγώ για να σου τα εξηγώ.

    1) Ο Χριστός είναι σαφέστατος: Λέγει ''ώσπου το έργο μου να ολοκληρωθεί''.

    2) Διάβασε τώρα τις εντολές του μετά την ολοκλήρωση του έργου του:

    Να αγαπάς τον πλησίον σου

    Να διψάς για δικαιοσύνη

    Να είσαι ελεήμων

    Να μη φονεύεις

    Να αγαπάς τον εχθρό σου

    Να μην ψευδομαρτυρείς

    Να μη μνησικακείς

    Να μη συκοφαντείς

    Να αγαπάς την αλήθεια

    Να είσαι μεγαλόψυχος και ανεκτικός

    Να υπομένεις τα ελαττώματα των άλλων

    3) Εάν έχεις στοιχειώδη λογική, θα σκεφθείς έτσι:
    Αυτές τις εντολές τις δίδαξε ο Χριστός, για να μην τις τηρούμε; Υπάρχουν αυτές οι εντολές στην Παλαιά Διαθήκη;
    Ποια κουλούρια τρώμε; Τα φρέσκα ή τα μπαγιάτικα; Γιατί έγινε η Καινή Διαθήκη (συμφωνία); Γιατί δεν άφηνε την Παλαιά; Δεν ήταν καλή εκείνη;
    *****************************************

  8. XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

Comments are closed.