Ο ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ! Κέρδισε 10 δισ. σε μια ημέρα

Μόνο 150 άτομα σε όλο τον πλανήτη έχουν περιουσία 10 δισ. δολλαρίων ή και περισσότερων.

Ο CEO της Amazon, Jeff Bezos, πρόσθεσε αυτό το ποσό στην δική του περιουσία σε διάστημα μόλις μιας ημέρας.

Την Παρασκευή η περιουσία του έκανε νέο ρεκόρ καθώς έφτασε στα 93,1 δισ. δολάρια, καθώς αυτή την ημέρα η μετοχή της Amazon έκανε ένα άλμα 13,2%, την ώρα που ενισχύονται οι προβλέψεις για τα κέρδη του τελευταίου τριμήνου. Ο Bezos κατέλαβε την πρώτη θέση το πρωί της Παρασκευής, ξεπερνώντας τον Bill Gates, ενώ τα κέρδη του συνέχισαν να αυξάνονται την υπόλοιπη ημέρα. Πλέον είναι το πλουσιότερο άτομο του πλανήτη με προβάδισμα 3,1 δισ. δολάρια.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Bezos βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της λίστας του Forbes «Real-Time Billionaires». Τον περασμένο Ιούλιο ξεπέρασε για λίγο τον Gates, αλλά τέσσερις ώρες αργότερα βρέθηκε ξανά στην δεύτερη θέση. Εκείνη την ημέρα κυκλοφόρησε μια απογοητευτική αναφορά για τα κέρδη της Amazon για το δεύτερο τρίμηνο, με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να αρχίσει μια πτώση που κράτησε αρκετό διάστημα, και τον Bezos όλο αυτόν τον καιρό να βρίσκεται εκτός κορυφής.

Όχι πια. Την Παρασκευή η μετοχή της Amazon έκλεισε στο ποσό ρεκόρ των 1.100,95 δολαρίων. Η περιουσία του Bezos θα μπορούσε να φτάσει τα 100 δισ. δολάρια, αν ως το κλείσιμο του χρηματιστηρίου την ερχόμενη Παρασκευή έχει κερδίσει ακόμα 9%.

Παρά το γεγονός ότι πλέον ο Gates είναι… φτωχότερος από τον Bezos, ο συνιδρυτής της Microsoft προηγείται κατά πολύ στον τομέα της φιλανθρωπίας. Μόνο τον Αύγουστο, ο Gates δώρισε σε ανθρωπιστικούς σκοπούς 4,6 δισ. δολάρια, πολύ περισσότερα απ’ όσα έχει δωρίσει ο Bezos σε όλη του την καριέρα. Αν ο Gates δεν έδινε τόσα χρήματα για φιλανθρωπίες- μέχρι στιγμής έχει δωρίσει τουλάχιστον 35,7 δισ. δολάρια- θα ήταν το πλουσιότερο άτομο του πλανήτη και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

ΠΗΓΗ:Forbes,capital.gr

loading...