10 απίθανα πράγματα που… λιγοστεύουν τη ζωή!


Δεν είναι μόνο το «ζειν επικινδύνως» που μπορεί να σε στείλει μια ώρα γρηγορότερα στον τάφο!
Είναι και πράγματα που λιγοστεύουν τη ζωή χωρίς καν να το γνωρίζεις. Για το λόγο αυτό μια ματιά στην ακόλουθη λίστα επιβάλλεται!


1. Πρόωρη συνταξιοδότησηΟι άνθρωποι που συνταξιοδοτήθηκαν σε ηλικία 55 ετών είχαν 89% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα σε 10 χρόνια από εκείνους που το έκαναν στα 65 τους.

2. Κόκκινο κρέαςΟι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά κόκκινο κρέας έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίτερα.

3. Μεγάλο στήθοςΜια γυναίκα με πολύ μεγάλο στήθος μπορεί να χάσει πέντε χρόνια από τη ζωής της λόγω επιπλέον βάρους που ευνοεί την παχυσαρκία και τον διαβήτη.

4. Πάρα πολύ τηλεόρασηΠαρακολουθώντας δύο ώρες τηλεόραση την ημέρα χάνετε 1,4 χρόνια από τη ζωή σας λόγω καθιστικής… συμπεριφοράς!

5. Παραπάνω ύπνοςΟι άνθρωποι που κοιμούνται πάνω από οκτώ ώρες την ημέρα ζουν λιγότερο από αυτούς που κοιμούνται μόλις 6.

6. Κατανάλωση ποπ κορνΤο ποπ κορν που φτιάχνεται στα μικροκύματα περιέχει μια ουσία που ονομάζεται διακετύλιο, η οποία του δίνει αυτή τη βουτυρώδη γεύση, και σε μεγάλη κατανάλωση προκαλεί σοβαρές παθήσεις των πνευμόνων.

7. Υπνωτικά χάπιαΌσοι λαμβάνουν τακτικά υπνωτικά χάπια έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίτερα από ό,τι εκείνοι που δεν λαμβάνουν.

8. Κολλημένος στην κίνησηΗ αγχώδης καθημερινή μετακίνηση και το κόλλημα στην κίνηση οδηγεί σε έναν μακρύ κατάλογο ασθενειών και συντόμευση της ζωής.

9. Παλιομοδίτικες απόψειςΟι άντρες που πιστεύουν, για παράδειγμα, πως οι γυναίκες πρέπει να μένουν στο σπίτι ως καλές νοικοκυρές και έχουν παλιομοδίτικες αντιλήψεις γενικότερα ζουν λιγότερο από εκείνους που είναι πιο ανοιχτόμυαλοι.

10. Αμελώντας το νήμα στα δόντιαΗ μη χρήση οδοντικού νήματος σε τακτική βάση βάζει σε κίνδυνο όχι μόνο τα ούλα σας αλλά σας φέρνει πιο κοντά σε καρδιαγγειακές νόσους, που κλέβουν μέχρι και 6 χρόνια από τη ζωή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια :