Σαρωνικός: 100 φορές πάνω η μόλυνση από το μαζούτ στις ακτές – Χάρτες

Τα στοιχεία σοκάρουν. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι ο Σαρωνικός είναι γεμάτος μαζούτ. Η μόλυνση είναι μεγάλη από τον Πειραιά και το Φλοίσβο ως το Καβούρι.


Τα στοιχεία του ΕΛΚΕΘΕ όπως παρουσιάζονται από την εφημερίδα “Τα Νέα” δείχνουν τεράστιες συγκεντρώσεις μαζούτ στις περισσότερες περιοχές.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι μια συνηθισμένη μέτρηση δείχνει κοντά στα 2,5 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, ενώ ο μέσος όρος στον Σαρωνικό τα τελευταία χρόνια είναι τα 20 μικρογραμμάρια, τότε μετρήσεις που έδειξαν ακόμη και 1.200 μικρογραμμάρια αποδεικνύουν ότι η μόλυνση από το μαζούτ του Αγία Ζώνη ΙΙ είναι τεράστια…

Τα στοιχεία από την έρευνα που διεξήχθη σε τέσσερα στάδια στις 18 Σεπτεμβρίου και στις 3, 10 και 23 Οκτωβρίου δείχνουν συγκεντρώσεις από 66,8 μικρογραμμάρια ως και 1.200.
Πηγή χάρτη εφημερίδα Τα Νέα


Ρεκόρ μόλυνσης παρουσιάζει η περιοχή του Τύμβου του Θεμιστοκλέους στον Πειραιά όπου στις 10 Οκτωβρίου μετρήθηκαν 1.200 μικρογραμμάρια και στις 23 του ίδιου μήνα 334 μικρογραμμάρια.
Πηγή χάρτη εφημερίδα Τα Νέα
Πηγή χάρτη εφημερίδα Τα Νέα

Μεγάλες είναι οι συγκεντρώσεις στον Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών και στον Άγιο Κοσμά με 284 και 269 μικρογραμμάρια αντίστοιχα, ενώ οι πιο μικρές, με βάση την μέτρηση της 23η Οκτωβρίου ήταν στη Γλυφάδα στις παραλίες 4 και 5 και στις μαρίνες 4 και 5.
Πηγή χάρτη εφημερίδα Τα Νέα
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΚΑΙ ΠΗΓΕ Ο ΓΚΑΥΟΥΛΙΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ''ΠΑΡΑΔΟΣΗ'' ΚΑΘΑΡΩΝ ΑΚΤΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ ΤΟΥ.
  ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ? ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ? ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Υ.Ε.Ν ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΥΖΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΡΓΑΛΑ ΚΑΛΟ ΦΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ Ο ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑ ΦΑΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΝΤΑΞΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΡΕ. ΤΙ. ΚΑΝΕΙ. Η. ΚΑΡΕΚΛΑ
  ...ΡΕΜΑΛΙΑ. ΤΟΥ. ΣΥΡΙΖΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]