Xωρίς φάρμακα εκτος ευρώ.....

Του Κωνσταντίνου Σταθόπουλου

Όπως είναι γνωστό πλέον στο  μεγαλύτερο, επιτέλους,  τμήμα του πληθυσμού,   αυξάνονται οι φωνές  εξόδου από το σφαγείο του ευρώ και της Ευρωπαϊκής ένωσης.


Ακόμη όμως και αυτοί που δειλά, δειλά υποστηρίζουν την έξοδο, διατηρούν πολλές αμφιβολίες, τις οποίες καλλιεργούν συστηματικά οι δοτοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι.  Μία μικρή κάστα αμείβεται  με χιλιάδες ευρώ για να διατηρηθεί  στην όποια εξουσία, επενδύοντας στο φόβο. Σε ποιόν φόβο άραγε;

Είναι γνωστό πως η χώρα έχει ανεξάντλητες πλουτοπαραγωγικές πηγές που μπορούν να αποφέρουν εισόδημα στην μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Τι συμφέρει λοιπόν περισσότερο; Να έχει εισόδημα ο λαός, να μορφώνεται να εκπαιδεύεται, να έχει γνώμη και άποψη , να διεκδικεί, να αμφισβητεί ή να είναι υποχείριο ολίγων; Ακριβώς εκεί εδράζεται το παραμύθι του φόβου.
Αυτόν τον φόβο θα προσπαθήσουμε να διαλύσουμε με την συγκεκριμένη ανάρτηση.

Δεν χρειάζεται πολύ κούραση είναι αλήθεια και μία απλή περιήγηση στο διαδίκτυο μπορεί να πείσει και τον πλέον αφελή.
Ούτως ή άλλως είναι γνωστό παγκόσμια πλέον πως μας κυβερνούν δωσίλογοι, ένα ψέμα περισσότερο θα βλάψει;
Πόσες φορές έχετε ακούσει από τους πληρωμένους δημοσιογράφους και όχι μόνο , πως αν φύγουμε από το ευρώ , θα μας λείψουν τα φάρμακα;

► Ιδού λοιπόν μία εικόνα για το Ελληνικό φάρμακο.
► Ιδού μία εικόνα για το ποιοί μας ενημερώνουν και γιατί το κάνουν.
► Ιδού ποιοί κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι υπογράφουν υπέρ των γεννοσήμων και γιατί.
► Ιδού ποιοί δικαστικοί κύκλοι και γιατί δεν τους δικάζουν.
► Ιδού ποιοί πανεπιστημιακοί και ιατροί, τουλάχιστον όσοι ασχολούνται με το φάρμακο, σιωπούν.

 Φαρμακευτικές εταιρείες:

Περισσότερα από 50 χρόνια συσσωρευμένης τεχνογνωσίας μετρά η ελληνική παραγωγή φαρμάκων, έχοντας χαράξει μια αξιόλογη πορεία στην έρευνα και την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας θεραπειών.

Κι ενώ η παραγωγική ανασυγκρότηση φαντάζει «ευσεβής πόθος» σήμερα, τα 27 υπερσύγχρονα εργοστάσια της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας δείχνουν τον δρόμο προς αυτήν.

Τα ελληνικά φάρμακα παράγονται με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής και την εφαρμογή εξελιγμένων συστημάτων ποιοτικού ελέγχου και βέλτιστων πρακτικών παραγωγής (GMPs). Ενδεικτικό μάλιστα των υψηλών παραγωγικών προδιαγραφών που διατηρεί ο κλάδος είναι το γεγονός, ότι το 25% του όγκου των φαρμάκων που διακινούν σήμερα οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες στην ελληνική αγορά, παράγεται σε ελληνικά εργοστάσια.

Αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα:

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) αντιπροσωπεύει τις ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές φαρμακοβιομηχανίες της χώρας, ενός μεγάλου και δυναμικού τομέα της Εθνικής Οικονομίας με στρατηγική σημασία.

Η ΠΕΦ υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις στους τομείς του ποιοτικού ελέγχου και της διασφάλισης της παραγωγικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα την ανταγωνιστική της παρουσία στη διεθνή αγορά, με εξαγωγές σε πάνω από 85 χώρες του κόσμου.(Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Μ. Ανατολή, Κεντρική - Ανατολική Ευρώπη).

Η υψηλή ποιότητα και η θεραπευτική τους αποτελεσματικότητα αναγνωρίζεται από πολλά ασφαλιστικά συστήματα του εξωτερικού, τα οποία αναλαμβάνουν την αποζημίωσή τους. Στο πλαίσιο αυτό, το 21% του κύκλου εργασιών της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας αφορά σήμερα σε εξαγωγές, γεγονός που συμβάλει στην ανάδειξη του φαρμάκου ως το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας τα τελευταία χρόνια μετά τα πετρελαιοειδή.

Σπουδαίο είναι όμως και το έργο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης καινοτόμων θεραπειών. Περισσότερα από 100 είναι τα διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουν κατοχυρωθεί ως αποτέλεσμα των ερευνητικών προσπαθειών που υλοποιούνται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια των εγχώριων βιομηχανιών φαρμάκου και σε συνεργασία με ερευνητικούς φορείς της χώρας και του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί πως ορισμένα από τα εργαστήρια αυτά κατέχουν ήδη εξέχουσα θέση στη σχετική διεθνή κατάταξη χάρη στην πρότυπη ερευνητική τους δραστηριότητα.

Με επενδύσεις στην έρευνα , η ελληνική παραγωγή φαρμάκων συμμετέχει σε περισσότερα από 80 ερευνητικά προγράμματα, αναζητώντας νέες φαρμακοτεχνικές μορφές, συνδυασμούς φαρμάκων και τροποποιημένα συστήματα χορήγησης, αλλά και νέες ενδείξεις σε υφιστάμενες δραστικές ουσίες. Κι όλα αυτά εν μέσω των ιδιαίτερα δυσμενών οικονομικών συνθηκών και των σημαντικών πιέσεων που δέχεται ο κλάδος στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.

ΙΣΧΥΡΟΣ & ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ελληνικό φάρμακο:

● Αποτελεσματικό και αξιόπιστο.
● Ποιοτικό και ασφαλές.
● Δοκιμασμένο και αναγνωρισμένο διεθνώς.

 Τα Ελληνικά Φάρμακα παράγονται στη χώρα μας από μεγάλες αναγνωρισμένες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες και έχουν εμπορικό όνομα (brand name), ώστε να ξέρει ο ασθενής τι αγοράζει και σε ποιον εμπιστεύεται την υγεία του. Τα Ελληνικά Φάρμακα κυκλοφορούν στην ελληνική και διεθνή αγορά με απόλυτη επιτυχία εδώ και δεκαετίες.

Σήμερα, το 35% των συνταγών που χορηγούνται στη χώρα μας αφορούν σε Ελληνικά Φάρμακα, τα οποία αποτελούν μια διαχρονικά αξιόπιστη λύση για τους Έλληνες ασθενείς. Ταυτόχρονα, εκατομμύρια ασθενείς σε περισσότερες από 85 χώρες του κόσμου, όπως οι Η.Π.Α., ο Καναδάς, η Αυστραλία και οι χώρες της ΕΕ, εμπιστεύονται καθημερινά τα Ελληνικά Φάρμακα.

● Υψηλής τεχνολογίας.
● Προσιτό.
● Στηρίζει την Ελληνική οικονομία.

Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας. Η συνολική επίδραση της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στο ΑΕΠ της Ελλάδας ξεπερνά σήμερα τα €2,8 δις. Συγκεκριμένα, για κάθε €1.000 που δαπανώνται για την αγορά φαρμάκων που παράγονται στην Ελλάδα, το ΑΕΠ της χώρας ενισχύεται κατά €3.420.

Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία δίνει απευθείας δουλειά σε περισσότερους από 10.000 Έλληνες, ενώ η συνολική της επίδρασή της στην απασχόληση ξεπερνάει τις 53.100 θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, με επενδύσεις που ξεπερνούν τα €355 εκατ. τα τελευταία πέντε χρόνια, η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία μπορεί να δημιουργήσει ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον.

 Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία επιμένει να επενδύει στη χώρα, ακόμα και μέσα στην κρίση, εξακολουθώντας να παράγει υψηλής ποιότητας φάρμακα και να θέτει σε λειτουργία τα γρανάζια της Ανάπτυξης. Ωστόσο, οι στρεβλώσεις της φαρμακευτικής πολιτικής των τελευταίων ετών και οι επιταγές του Μνημονίου έχουν καθηλώσει το μερίδιο αγοράς των ελληνικών φαρμάκων σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αντιπροσωπεύειτο 80% των επενδύσεων για έρευνα και το 100% των παραγωγικών επενδύσεων του φαρμακευτικού κλάδου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η χώρα μας από το 1990 έχει καταβάλει περισσότερα από 90 δις ευρώ για εισαγόμενα φάρμακα.

Το γεγονός αυτό συνιστά μια απαράδεκτη οικονομική αιμορραγία, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος των θεραπευτικών αναγκών που καλύπτονται μέσω των φαρμάκων αυτών, θα μπορούσαν κάλλιστα να καλυφθούν με φάρμακα που ήδη παράγονται στη χώρα από ελληνικά χέρια και τα οποία διατίθενται με έκπτωση που σήμερα φθάνει έως και το 70%.

Φοβούνται τόσο πολύ που ποντάρουν πάνω στον δικό σου , τον δικό μας φόβο. Όταν θα χαθούν και οι φαρμακευτικές, γιατί το πιθανότερο είναι να τις οδηγήσουν εκεί, θα προσπαθήσουν πολύ εύκολα να μας πείσουν πως τελικά είχαν δίκιο.
Αυτό συνέβαινε και αυτό θα συμβαίνει αν δεν γίνουμε κύριοι της χώρας μας και της αξιοπρέπειάς μας.

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΕΑΣΙΤΡΑ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΑ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΙΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΥΛΑΚΗ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑ.!!!!
  ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ??????????

  ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ...ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΦΙΚΤΟ ΑΠΤΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕΡΑ.!!!
  Η απελευθέρωση της χώρας από χρέος και ευρώ σε 15 βήματα…
  Αυτά είναι:
  • 1. Η καταγγελία του χρέους και η οριστική παύση αποπληρωμής του.
  • 2. Ακύρωση όλου του μνημονιακού θεσμικού πλαισίου που άλλαξε το νομικοπολιτικό καθεστώς της χώρας και επέβαλε την κατοχή.
  • 3 Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη
  • 4. Η καθιέρωση εθνικού κρατικού νομίσματος.
  • 5. Η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας.
  • 6. Η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.
  • 7. Η εκκαθάριση σε καθεστώς λειτουργίας των «συστημικών» τραπεζών.
  • 8. Η εξασφάλιση της ομαλότητας των συναλλαγών στη μεταβατική περίοδο.
  • 9. Η εξασφάλιση της επάρκειας των αγαθών.
  • 10. Η προστασία και ο έλεγχος της αγοράς και των τιμών των προϊόντων.
  • 11. Η άμεση αποκατάσταση των εισοδημάτων.
  • 12. Η «σεισάχθεια» των εσωτερικών χρεών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων.
  • 13. Η αποκατάσταση της Δικαιοσύνης.
  • 14. Ο έλεγχος των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και των αντίστοιχων επιχειρήσεων.
  • 15. Η Συντακτική Εθνοσυνέλευση και το νέο Σύνταγμα
  Ε.ΠΑ.Μ. : Τα 15 άμεσα βήματα για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της χώρας
  https://www.youtube.com/watch?v=hxoEvF1jxUM

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΩΣΤΑ, ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ...
   Η δικαιοσύνη μαζί με την αποκατάσταση των εισοδημάτων, τη Σεισάχθεια των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, και τη διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η αποφασιστική υποβοήθηση της ανάκαμψης της εσωτερικής παραγωγής, η εγγύηση των καταθέσεων, η άμεση ενίσχυση των θεσμών δημόσιας υγείας και κοινωνικής πρόνοιας κτλ., ο ανασχεδιασμός σε προοδευτική βάση της Παιδείας, θα δημιουργήσουν πολύ ευνοϊκό κλίμα και θα οδηγήσουν ολοένα και περισσότερους πολίτες στην υπεράσπιση συνολικά του εγχειρήματος, εμπεδώνοντας τη βεβαιότητα για την επιτυχία του.

   Όλα αυτά μαζί τα μέτρα - όπως εκτέθηκαν παραπάνω - και η άμεση εφαρμογή τους θα οδηγήσουν επίσης, στη δημιουργία του αρραγούς εκείνου εσωτερικού μετώπου, που είναι αναγκαίο για την κατακόρυφη ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας καθιστώντας κάθε εγχείρημα εξωτερικής επέμβασης με χρήση των εθνικών μας θεμάτων και την απειλή της Τουρκίας, δύσκολη και πολύ ακριβή υπόθεση για τους διοργανωτές μιας τέτοιας μεθόδευσης σε βάρος της πατρίδας μας.

   Ζητώ συγνώμη από όλους τους μετά Χριστόν προφήτες, που μόλις προσφάτως ανακάλυψαν ότι ανέλυα, εγώ ο γραφικός,ο ανίδεος, ο άσχετος, ο ασήμαντος, ο κακός, ο υβριστής, ο ανύπαρκτος, ο ύποπτος, ο "μια από τα ίδια", ο φασίστας, ο κομμουνιστής, ο βαλτός της Goldman Sachs, o μασώνος, εδώ και χρόνια - κι έχουν το θράσος ακόμη και σήμερα να εμφανίζουν τις μίζερες και άθλιες προτάσεις τους ως "μοναδική διέξοδο" για την Ελλάδα.
   Χειμώνας του 2010 πριν το πρώτο μνημόνιο: https://www.youtube.com/watch?v=vUgKRcXtlhg

   6-5-2010 Δημήτρης Καζάκης ομιλία στην ΑΣΟΕΕ: https://www.youtube.com/watch?v=pZ4T0HY-IAs

   Ακούστε τον Δ.Καζάκη σε εκδήλωση στις 22 Μαΐου 2010: https://www.youtube.com/watch?v=EUlWz_cWMsE

   Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. 2010: https://www.youtube.com/watch?v=nHaUFImV6P8

   H καλύτερη οικονομοτεχνική ανάλυση που έγινε ποτέ για την Ελλάδα Δημήτρης καζάκης: Μάρτιος 2011: https://www.youtube.com/watch?v=Pgb71Hxi8hE

   Δημήτρης Καζάκης - Να επιστρέψουμε στη Δραχμή -11 Οκτ. 2011: https://www.youtube.com/watch?v=dTpSZn3XIeg

   Ψάξτε όλους τους σημερινούς επίδοξους σωτήρες και αντιμνημονιακούς, τι λέγανε τότε. @ http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2017/06/blog-post_30.html

   Διαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ συμφωνουμε, οτι τωρα πια η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ σταση πληρωμων, Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ.!!
   ΑΛΛΑ πρεπει να γινει συντεταγμενα, οχι ο καθενας μονος του...ΕΛΑ ΜΑΖΙ.!!
   Δημήτρης Καζάκης : «Η Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας θέλει τεράστια προετοιμασία και όχι ανεύθυνη εξαγγελία...ημερομηνίας της» !!!
   Η Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας δεν είναι υπόθεση μιας ημερομηνίας.
   Πρόκειται για μια συλλογική πράξη ενός λαού που ισοδυναμεί με κοινωνική εξέγερση.
   Μετά την κήρυξη της απεργίας δεν υπάρχει επιστροφή.
   Ή θα νικήσει ο λαός και θα προχωρήσει μπροστά, ή θα νικήσει η μαύρη αντίδραση και θα λουφάξει μια για πάντα ο λαός.

   Γι' αυτό και οφείλουμε να την προετοιμάσουμε με την μέγιστη προσοχή και μαεστρία.
   Ο καθορισμός ημερομηνίας είναι εύκολος, αλλά αν δεν βρει την απαιτούμενη ανταπόκριση από την πλειοψηφία του λαού, τότε κάηκε η όλη ιδέα. Θα είναι πολύ δύσκολο να ξανατεθεί τέτοιο ζήτημα.
   Χρειάζεται πολύ δουλειά στις γειτονιές.

   Πρέπει οι πυρήνες του Ε.ΠΑ.Μ. να αναδειχθούν παντού - με την συνεπικουρία των φίλων και των συναγωνιστών από όλα τα άλλα κινήματα και τις πρωτοβουλίες πολιτών - σε φάρο σταθερότητας και βεβαιότητας μέσα σε μια θάλασσα αστάθειας, ανωμαλίας και αβεβαιότητας που συνθλίβει τον μέσο πολίτη και πλατιά λαϊκά στρώματα.

   Χωρίς αυτό και χωρίς κατάλληλη προετοιμασία για να αντιμετωπιστούν κράτος, παρακράτος και αναχώματα από τους επίσημους κομματικούς μηχανισμούς (μνημονιακών και αντιμνημονιακών δυνάμεων) δεν μπορεί να γίνει δυνατή μια αληθινή ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

   Ας μάθουμε πρώτα να δίνουμε με επιτυχία που θα ζηλεύουν οι πάντες τις «μικρές μάχες», για να πείσουμε τον κόσμο που σε μεγάλο βαθμό έχει στραμμένα τα βλέματά του πάνω μας, ότι είμαστε ικανοί να τα βγάλουμε πέρα και με τις μεγάλες καθοριστικές γι' αυτόν μάχες, όπως είναι η ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ !!!
   https://epamhellas.gr/?p=29257

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]